ATB Team X-treme

Zeeuwse wielertrofeeën

PATRICK TOLHOEK TROFEE

“EEN BETROKKEN KAMPIOEN IN DENKEN ZIEN EN DOEN”

Deze wisseltrofee is in het leven geroepen door ATB Team X-Treme en wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die zich in ruime mate verdienstelijk heeft gemaakt of van bijzondere betekenis is of is geweest voor de Zeeuwse wielersport.

2009 Bert van Gils

Als waardering voor zijn jarenlange niet aflatende vrijwillige inzet, betrokkenheid en enthousiasme voor de Zeeuwse Wielersport.

2010 Jan Slager

Als waardering voor zijn jarenlange tomeloze inzet als ouder, voorzitter, secretaris, wedstrijdorganisator etc. Een objectieve duizendpoot waar de Zeeuwse mountainbikesport en met name ATB Team X-Treme veel aan te danken heeft.

2011 Patrick Vader

Als bijzondere erkenning en dank voor zijn enthousiaste, stimulerende en doelgerichte inzet voor de Zeeuwse én nationale mountainbike top- en breedtesport. In hem treffen de mountainbikers een gedreven ambassadeur van hun sport.

2012 Fons van Dorsselaer

Integer, behulpzaam, een tikkeltje behoudend, gek van de wielersport en altijd enthousiast zijn de woorden die passen bij Fons. De vrijwilliger zoals je ze graag ziet, niet lullen maar poetsen, niet vergaderen om te vergaderen, maar om vooruitgang te boeken. Fons is in alle geledingen van de wielersport actief als jurylid, coördinator breedtesport van het KNWU district, coördinator Zeeuwse ATB wintercompetitie, jurylid Dikke Banden wedstrijden etc. Hij verdient deze prijs dan ook echt vanwege zijn waarde voor de wielersport in de breedte.

2013 Rob Oosterhuis

Rob heeft een flinke duit in het zakje gedaan bij het realiseren, uitbreiden en/of upgraden van (nieuwe) mountainbike parcoursen en heeft daarmee het mountainbiken in Zeeland op een hoger plan gebracht. Hij was in 2009 sterk betrokken bij het ontwerp en realisatie van de uitbreiding van het Patrick Tolhoek MTB parcours in Boswachterij Westerschouwen. Het ontwerp van het in 2011 gerealiseerde MTB trainingsparcours “Het Schenge” in Goes was eveneens van zijn hand en was ook bedenker van het nieuwe MTB trainingsparcours in Vlissingen wat in 2014 opgeleverd zal worden. Daarnaast hebben tal van organisaties dankbaar gebruik mogen maken van zijn adviezen t.a.v. aanleg en onderhoud van terreinfietsroutes en mountainbikeparcoursen. De uitreiking van de Patrick Tolhoek Trofee 2013 aan Rob is een blijk van grote waardering voor zijn inzet.

2014 Bert van Gils

Na een daverend intro, vol lovende woorden, van dagvoorzitter Piet Eversdijk, kreeg Bert de trofee voor de tweede maal uit handen van de naamgever van de trofee, Patrick Tolhoek, die de vele grote verdiensten van Bert voor de Zeeuwse wielersport in zéér brede zin nog eens heel duidelijk beschreef.

Voor de toekenningscommissie was er dan ook geen enkele twijfel wie dit jaar de Patrick Tolhoek Trofee diende te ontvangen.

2015 Witte Andriesse

De “Patrick Tolhoek Trofée” voor de wielervrijwilliger 2015 ging dit jaar naar Witte Andriesse. Naast zijn wielersite zeelandfiets.nl , met aandacht voor alle aspecten rond de fiets in Zeeland, was hij in 2012 ook de grondlegger van de oudejaarsmeeting voor de Zeeuwse wielersport.

2016 Jan Minnaard

Jan Minnaard uit Wemeldinge werd uitgeroepen tot Zeeuwse Vrijwilliger van het Jaar. Minnaard werd in het zonnetje gezet vanwege zijn verdiensten voor de wielersport. Minnaard is vooral bekend als sponsor van diverse evenementen. Hij kreeg de prijs, de Patrick Tolhoek Trofee, uit handen van zijn zoon Marco Minnaard, die profwielrenner is bij het Belgische Wanty Groupe-Gobert.

2017 Wielercomité RENTOC Kruiningen

Wielercomité Rentoc uit Kruiningen werd in het zonnetje gezet met de titel ‘Vrijwilliger van het jaar’.

2018 Leo Bakker

De 64 jarige Bakker is voorzitter, organisator en promotor van wielerorganisatie Trimbelangen Midden Zeeland. TMZ presenteert jaarlijks een omvangrijke Zeeuwse kalender met criteriums, klassiekers en tijdritten.

 

BART BRENTJENS TROFEE

“ONVERKORT GEDREVEN IN ZIJN SPORT”

Deze wisseltrofee is in het leven geroepen door ATB Team X-Treme en wordt jaarlijks toegekend aan een Zeeuwse renner die (een) bijzondere prestatie(s) heeft geleverd in de beoefening van de recreatieve of prestatieve mountainbikesport.

2009 Patrick Tolhoek

Als waardering voor het totaal aan behaalde wielerprestaties tijdens zijn jarenlange wielercarrière. In houding, gedrag en doorzettingsvermogen; een ambassadeur voor de Zeeuwse wielersport.

2010 Marco Minnaard

Marco heeft zich ontwikkeld tot een betrokken Nationale topper, die ook de Zeeuwse mountainbike jeugd laat meeprofiteren van zijn kennis en vaardigheden.

2011 Milan Vader

Een gezonde dosis sportieve ambitie, rust, bescheidenheid, hulpvaardigheid en doorzettingsvermogen leidde Milan in 2011 naar het Nederlands Kampioenschap Nieuwelingen. Een bijzondere prestatie die de Zeeuwse MTB sport op een geweldige manier uitdraagt.

2012 Matthijs Eversdijk

Matthijs verdient deze prijs vanwege zijn indrukwekkend optreden (3e plaats) op het NK MTB beloften 2012 in Steenwijk, prima prestaties in de Bergraces en met de 4e plaats in een zeer sterk gereden Bridge Cape Pioneer Trek in Zuid-Afrika. Hiermee is zijn aansluiting bij de Nationale- en Internationale top een feit. Extra knap is dat Matthijs zijn sport combineert met zijn zware studie aan de TU in Delft.

2013 Milan Vader

De meest aansprekende mountainbike prestaties in 2013 zijn zonder twijfel geleverd door Milan Vader; Nederlands Kampioen Junioren Groesbeek, 9e plaats op het Europees Kampioenschap in Bern als eerste jaars junior, 1e plaats Swiss Cup Gränichen, 3e plaats Swiss Cup Solothurn en 2 overwinningen in de Nationale Dynasys Topcompetitie.

Alleen al gezien deze prestaties kan je niet om zijn tweede verkiezing heen. Daarnaast is Milan een leuke, behulpzame en serieuze jongen die hard werkt aan zijn topsport carrière. Een voorbeeld voor de jeugd. Deze prijs komt Milan dik verdiend toe.

2014 Milan Vader

Ook op Milan Vader stond dit jaar wederom geen maat. Piet Eversdijk somde alle aansprekende prestaties van Milan in 2014 op waarmee het voor iedereen ook gelijk duidelijk werd dat de jury ook dit jaar niet hoefde te twijfelen aan wie de Bart Brentjens Trofee toegekend zou moeten worden.

De meest aansprekende prestaties in 2014 van Milan: 3e plaats EK junioren, 4e plaats WK junioren, 2e plaats NK junioren, 3e plaats Wereldbeker Nove Mesto (Tsjechië), Zeeuws Kampioen en winnaar Nationale MTB Topcompetitie junioren.

Milan ontving de Bart Brentjens Trofee uit handen van gedeputeerde Ben de Reu.

2015 Milan Vader

De “Bart Brentjens Trofée” werd toegekend aan Milan die hiermee ook in 2015 de Zeeuwse mountainbiker van het jaar werd door onder andere zijn nationale titel bij de beloften en aansprekende (inter)nationale successen. Omdat Milan in Arnhem aanwezig moest zijn voor de uitreiking van de MTB Awards 2015 (Milan won ook de MTB Award Talent mannen), nam opa Anton Koens deze Zeeuwse prijs voor hem in ontvangst.

2016 Milan Vader

Milan Vader uit Middelburg werd voor de vijfde keer uitgeroepen tot Beste Mountainbiker van 2016. Milan, die wegens ziekte niet aanwezig was, werd onder meer achtste bij het wereldkampioenschap en zesde bij het Europees kampioenschap voor beloften.

2017 Milan Vader

Milan werd wederom uitgeroepen tot mountainbiker van het jaar. De Middelburger eindigde dit jaar als vijfde op het wereldkampioenschap voor beloften en pakte brons op het Nederlands kampioenschap bij de senioren.

2018 Tim van Dijke

Deze 18 jarige Bevelandse belofte renner boekt goede resultaten in wegkoersen en in veldwedstrijden.

De Patrick Tolhoek Trofee en de Bart Brentjens Trofee zijn ontworpen en gemaakt door Marc de Regt en Eelco Mosselman in opdracht van ATB Team X-Treme. Bij de vervaardiging is gebruik gemaakt van door de naamgever beschikbaar gesteld materiaal; de dichtregels zijn van de hand van Jan Slager.

 

Theo Middelkamp Trofee

2015 Nick van der Lijke

Van deze groep mocht Nick van der Lijke de “Theo Middelkamp Trofée” in ontvangst nemen als de beste Zeeuwse Wielrenner 2015, wegens zijn debuut in de ronde van Italie en het rijden in De Giro.

2016 Antwan Tolhoek

Antwan werd in het zonnetje gezet vanwege zijn ‘ jeugdig enthousiasme en aanvalslust’. Hij kreeg tijdens de eindejaarsbijeenkomst van het Zeeuwse wielrennen  de Theo Middelkamp Trofee uit handen van gedeputeerde De Bat van de provincie Zeeland. Antwan viel dit jaar vooral op doordat hij in de Ronde van Zwitserland de bergtrui won voor zijn ploeg Roompot-Oranje Peloton. Die prestatie zorgde er ook voor dat Antwan (22) een contract kon tekenen bij LottoNL-Jumbo.

2017 Marco Minnaard

Marco Minnaard is verkozen tot beste Zeeuwse wielrenner van het jaar 2017. Dat is bekendgemaakt op de wielereindejaarsbijeenkomst in Heinkenszand.

Hij kan terugkijken op een uitstekend wielerseizoen. Nadat zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert een wildcard bemachtigde voor de Tour de France, reed hij zichzelf in de kijker door de Rhône-Alpes Isère Tour op zijn naam te schrijven. Vervolgens beloonde deze 28-jarige renner uit Wemeldinge het vertrouwen van de ploegleiding door bij zijn debuut in de Tour de France beslag te leggen op een 40e eindklassering.

2018 Antwan Tolhoek

De jonge en talentvolle prof van Jumbo – Visma reed een ijzersterk seizoen en schitterde in o.m. de Tour de France, het WK, Klassiekers en Etappekoersen. Het was een prachtig jaar voor de Bevelander met ook mooie vooruitzichten richting 2019 met presentie in de Giro.

De Theo Middelkamp Wisseltrofee is eveneens van de hand van Marc de Regt en Eelco Mosselman en in 2015 in opdracht van CyclÉmotion vervaardigd.