ATB Team X-treme

X-Treme Mountainbike Challenge Schouwen-Duiveland (LJC-Burgh-Haamstede)

GEANNULEERD

BURGH-HAAMSTEDEATB Team X-Treme heeft helaas moeten besluiten de LJC-MTB en FUN wedstrijd in Burgh-Haamstede van zaterdag 3 september a.s. te annuleren.

De reden is van organisatorische aard. Na 15 geslaagde, leuke en spannende edities is helaas geen opvolging gevonden voor het afgetreden organisatieteam.

Inleiding

Het “Patrick Tolhoek MTB parcours” in Boswachterij Westerschouwen te Burgh-Haamstede staat zaterdag 3 september 2022 bol van het mountainbikeplezier voor ambitieuze jeugdige mountainbikers. Deze dag worden wedstrijden georganiseerd van de Landelijke Jeugd Competitie mountainbike (LJC-MTB) én zijn er weer MTB FUN-klasse wedstrijden voor Mannen en Vrouwen (recreanten) vanaf 15 jaar aan het programma toegevoegd. Start- en finish zijn gesitueerd op het parkeerterrein aan de Adriaan van de Weijdeweg, 4328 PT Burgh-Haamstede.

Wedstrijdinformatie

 

Direct naar …….

INSCHRIJVEN FUN-klasse       RESERVEREN TEAMPLAATS

 

Vooraf
We zijn blij dat we begin augustus vergunning hebben gekregen om deze wedstrijd te laten doorgaan. Vanwege corona zijn er enige beperkingen en dienen organisatie, deelnemers en publiek zich sowieso te houden aan de standaard coronaregels. Natuurlijk blijft tóch ook de kans aanwezig dat er anders besloten gaat worden als de coronacijfers de verkeerde kant opgaan.

Deze informatiepagina is opgesteld met de kennis van nu (10 augustus 2021).
We raden deelnemers aan om ook de website van de KNWU MTB competities te bekijken voor de meest actuele informatie.

Wedstrijdnaam
X-Treme Mountainbike Challenge Schouwen-Duiveland 2021 (LJC wedstrijd).

Organisatie
Voor de organisatie tekent ATB Team X-Treme. Dit evenement wordt (mede)mogelijk gemaakt door de KNWU, de gemeente Schouwen-Duiveland, Staatsbosbeheer, SportZeeland en de provincie Zeeland en de Stichting Renesse.

Parcours en Bikers Area
Adres”: Patrick Tolhoek mountainbike parcours”, Boswachterij Westerschouwen, Adriaan v.d. Weijdeweg, 4328 PT Burgh-Haamstede

Uw gastheer is Staatsbosbeheer, Zeeland noord.

Bikers Area, Permanence, Start en Finish zijn gesitueerd op de parkeerplaats aan de Adriaan van de Weijdeweg, 4328 PT Burgh-Haamstede.

De parcoursbouwers zijn er weer in geslaagd om drie aantrekkelijke en uitdagende parcoursen uit te zetten voor Jeugd categorie 1 & 2 (ca. 1200 mtr.), Jeugd categorie 3 & 4 (ca. 2200 mtr.), Jeugd categorie 5, 6, 7 en FUN-klasse (ca. 4100 mtr.).

Er wordt één materiaal- / verzorging- / waste drop zône ingericht. Renners dienen zich alleen in deze zône van hun afval te ontdoen.

Download het Parcoursoverzicht XMCSD 2021

Toegang bezoekers/begeleiders
De toegang voor bezoekers is gratis.

Het is beslist niet toegestaan om in de nabijheid van de sporters te roken en/of alcohol te nuttigen. Laten we elkaar hier op aanspreken. Roken in het bosgebied is sowieso niet toegestaan in verband met brandgevaar.

Permanence
De permanence (inschrijving/aanmelding etc.) is gesitueerd in de tent in Bikers Area.

Aanrij-route
Door het gebruik van navigatiesystemen nemen we aan dat alle deelnemers en publiek het parcours zonder moeite kunnen vinden.
Toch wordt vanaf de rand van Burgh-Haamstede (N57, afslag Daleboutsweg) de route naar het gelegenheidsparkeerterrein “Lunchboerderij Molenberg” en naar het parcours d.m.v. borden aangegeven.

Parkeren
Er is gratis parkeergelegenheid op het tijdelijk parkeerterrein nabij “Lunchboerderij Molenberg”, Hogeweg 53, 4328 PB Burgh-Haamstede op ca. 500 mtr. van het parcours. Vandaar is het dan nog maar ca. 2 min. fietsen of ca. 5 min. wandelen naar het parcours.

Er wordt op afroep een pendeldienst ingezet voor het vervoer van materiaal van 8.00 tot 9.30 uur, 12.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 17.00 uur.

Dagprogramma Landelijke Jeugd Competitie
9.30-10.15 uur Inrijden categorie 1 t/m 4
10.30 uur Categorie 1, wedstrijdduur 15 minuten
11.00 uur Categorie 2, wedstrijdduur 20 minuten
11.30 uur Categorie 3, wedstrijdduur 25 minuten
12.05 uur Categorie 4, wedstrijdduur 30 minuten

12.45 uur Pauze en Prijsuitreiking Categorie 1 t/m 4

12.40-13.15 uur Inrijden categorie 5 t/m 7 en MTB FUN-klasse Mannen en Vrouwen
13.30 uur Categorie 5, wedstrijdduur 35 minuten
14.15 uur Categorie 6, wedstrijdduur 45 minuten
15.15 uur Categorie 7, wedstrijdduur 55 minuten
16.15 uur FUN-klasse Mannen en Vrouwen (15 jaar en ouder), wedstrijdduur 60 minuten

16.30 uur Prijsuitreiking Categorie 5 t/m 7

17.30 uur Prijsuitreiking MTB FUN-klasse Mannen en Vrouwen

Deelname
Om deel te nemen aan LJC wedstrijden is een jeugd rennerslicentie verplicht.

Jeugdleden van ATB Team X-Treme (organiserende vereniging) die niet in bezit zijn van deze jeugd rennerslicentie mogen ook meedoen, echter dienen zij dan wel óf een START licentie te bezitten óf een DAG-START licentie (ter plaatse) aan te schaffen. Lees meer

Om deel te nemen aan de FUN-klasse wedstrijd is een KNWU- (DAG) lidmaatschap i.c.m. een KNWU- (DAG) START-licentie nodig. WFN (TMZ) rennerslicenties zijn ook toegestaan. Een NTFU lidmaatschap is onvoldoende.

Indien je vaker wilt meedoen aan een FUN-klasse of Categorie IV – clubwedstrijd is wellicht een KNWU- START-licentie iets voor je. Als lid van een KNWU vereniging kun je deze aanschaffen via je persoonlijke KNWU-leden-account “Mijn KNWU” ( www.knwu.nl ).

Categorie-indeling
Cat 1: Jongens geboren in 2013 en meisjes geboren in 2012 en 2013.
Cat 2: Jongens geboren in 2012 en meisjes geboren in 2011.
Cat 3: Jongens geboren in 2011 en meisjes geboren in 2010.
Cat 4: Jongens geboren in 2010 en meisjes geboren in 2009.
Cat 5: Jongens geboren in 2009 en meisjes geboren in 2008.
Cat 6: Jongens geboren in 2008 en meisjes geboren in 2007.
Cat 7: Jongens geboren in 2007 en meisjes geboren in 2006 (1e jaars Nieuweling meisjes).

De FUN-klasse wedstrijd staat open voor Mannen en Vrouwen vanaf 15 jaar.

Handboek LJC-MTB
Natuurlijk horen bij deelname aan deze wedstrijden/competitie een aantal regeltjes opgesteld waar deelnemers zich aan moeten houden. Deze regeltjes zijn vermeld in het Handboek-LJC-2021-v2
De organisatie gaat er vanuit dat deelnemers (én hun ouders/begeleiders) het handboek hebben gelezen en zich daar aan houden. Een aantal van de belangrijkste punten worden hieronder ook nog eens vermeld.

Inschrijven
Voorinschrijven voor alle LJC-MTB wedstrijden dus ook voor deze wedstrijd, gaat bij voorkeur via het eigen account op de website van de KNWU (www.knwu.nl) tot uiterlijk de zondag voor de wedstrijd. Inschrijven ter plaatse op de wedstrijddag is ook mogelijk tot uiterlijk 30 minuten vóór de start van de betreffende categorie.

Voorinschrijven voor de FUN-klasse Mannen en Vrouwen kan via “Inschrijven FUN-klasse” tot vrijdag 3 september 2021, 18:00 uur. Inschrijven ter plaatse op de wedstrijddag is natuurlijk ook mogelijk tot uiterlijk 30 minuten vóór de start. Starten geschiedt op volgorde van (voor)inschrijven.

Inschrijfgeld & Licenties/verzekering
Het inschrijfgeld voor de Landelijke Jeugd Competitie bedraagt €5,00 (excl. eventueel KNWU- (Dag) START-licentie U-12 €2,00 of U-19 €4,00 ). Bijschrijven op de wedstrijddag kost je €5,00 extra.

Het inschrijfgeld voor de FUN-klasse bedraagt €7,50 (excl. eventueel KNWU- Dag-lidmaatschap (€1,00) + KNWU- Dag-START-licentie U-19 €4,00 of 19+ €6,00 )

De kosten ter plaatse, bij voorkeur, gepast of via het scannen van een QR-code, contactloos te voldoen.

Stuurborden
Deelnemers aan de LJC-MTB krijgen bij hun eerste deelname aan een wedstrijd een stuurbord uitgereikt waarmee het gehele wedstrijdseizoen gereden kan worden. Bij vergeten, verlies of beschadiging dient een nieuw stuurbord aangeschaft te worden. Na afloop van de competitie mag het stuurbord gehouden worden. Deelnemers dienen zelf voor bevestigingsmateriaal te zorgen.

Nummerindeling stuurborden
Categorie 1: 101-199
Categorie 2: 201-299
Categorie 3: 301-399
Categorie 4: 401-499
Categorie 5: 501-599
Categorie 6: 601-699
Categorie 7: 701-799

Deelnemers aan de FUN-klasse wedstrijden worden door de organisatie voorzien van een stuurbord.

Tijdregistratie m.b.v. registratiechip
M.u.v. de FUN-klasse wordt gereden met een tijdregistratie-chip.
Licentiehouders die aan de LJC-MTB meedoen hebben zelf een registratiechip aangeschaft of gehuurd. Niet KNWU licentiehouders (b.v. buitenlandse renners) kunnen een tijdregistratiechip op de dag zelf huren (kosten LJC-MTB €5,00). Let wel er zullen per wedstrijd ongeveer slechts 30 huurchips beschikbaar zijn.

Aanmelden
Aanmelden (én betalen inschrijfgeld) en eventueel ophalen van stuurbord in de permanence, vanaf 9.15 uur tot uiterlijk 30 min. voor de start van de betreffende categorie. De vereiste lidmaatschappen / licenties moeten getoond kunnen worden.

Technische keuring LJC-MTB
Deelnemen aan de LJC-MTB wedstrijd mag alleen met een deugdelijke en veilige mountainbike. Voor deelname aan de wedstrijd dient de fiets technisch gekeurd te worden. De fietskeuring bevindt zich in de Bikers Area. Let erop de keuring ruim voor de start van de desbetreffende wedstrijd doorlopen te hebben. Eisen aan het materiaal & uitrusting worden vermeld in het Handboek-LJC-2021-v2.

Helmplicht voor iedereen
Er geldt een helmplicht voor iedereen die zich fietsend op het parcours begeeft. Dus ook voor begeleiders en/of ouders!! Minachting van deze regel zal door de jury direct worden bestraft met een sanctie voor de begeleide deelnemer.

Inrijden
Inrijden mag alleen tijdens aangegeven periodes (zie het dagprogramma). Daarbuiten is het parcours gereserveerd voor de wedstrijden. Wij verzoeken voor het inrijden alleen gebruik te maken van het parcours en/of reguliere fietspaden in de nabijheid.

We zijn te gast in dit drukbezochte bos. Houdt s.v.p. rekening met andere bosgebruikers en volg aanwijzingen van de suppoosten op.

Prijzen en DAG-klassement

LJC-MTB
Er wordt per categorie een volledig dagklassement opgemaakt. Er zijn ERE-prijzen te winnen voor de 3 eerst aankomende jongens en de 3 eerst aankomende meisjes. De nummer één gaat tevens met bloemen naar huis. Alle deelnemers ontvangen een herinnering aan deze wedstrijd!!

FUN-klasse
De FUN-klasse renners strijden om prijzen voor de 3 eerst aankomende Mannen en de 3 eerst aankomende Vrouwen.

 

We zijn heel erg blij met de materiële en/of logistieke ondersteuning van onderstaande bedrijven:

 

Uitslagen
De wedstrijduitslagen worden bekend gemaakt op deze website op en www.knwu.nl . Op de website van de KNWU site worden tevens de klassementen bekendgemaakt.

Reserveren Teamplaats
Voor verenigingen en/of teams is er beperkte gelegenheid om een teamplaats te reserveren in Bikers Area. Er zijn ca. 20 plaatsen van 5×5 mtr. beschikbaar voor het plaatsen van een tent, teambus of materiaalauto. Er is géén ruimte voor het parkeren van individuele auto’s.

 • Een teamplaats van 5 x 5 mtr. kost slechts €2,50 aan administratiekosten, een teamplaats van 10×5 mtr. €5,00 en voor een teamplaats van 15 x 5 mtr. ben je €7,50 kwijt.
 • De ondergrond is van steen en er is géén elektriciteit.
 • De organisatie wijst de plaats toe, wie het eerst komt het eerst maalt én VOL=VOL.
 • De reservering van een teamplaats is pas gedaan zodra de reserveringskosten vooraf via iDEAL zijn voldaan (zie het formulier  Reserveren Teamplaats).

Duurzaamheid

Als geen ander zijn mountainbikers zich ervan bewust dat duurzaamheid dé sleutel naar de toekomst is en dat dit verplichtingen met zich meebrengt. ATB Team X-Treme probeert dit zoveel mogelijk te stimuleren en roepen vrijwilligers, deelnemers en publiek op om hieraan mee te werken:

 • Probeer zoveel mogelijk samen te reizen,
 • Deponeer afval in de daarvoor bestemde afval bakken,
 • Doe aan afvalscheiding,
 • Gebruik zo min mogelijk plastic of dubbele verpakkingen,
 • Hergebruik materialen,
 • ….. dank!!

 

Overige voorzieningen

 • In Bikers Area zijn toiletten (incl. minder-valide toilet) aanwezig.
 • Er is géén douche en/of wasgelegenheid.
 • Wel is er een water tappunt.
 • en er is natuurlijk catering aanwezig voor een natje en een droogje.

 

Waarschuwing: Let op teken!!!!
Net als elders zijn ook in Boswachterij Westerschouwen teken aanwezig. Helemaal niet erg, maar omdat deze de ziekte van Lyme “kunnen” veroorzaken is extra oplettendheid geboden. Draag daarom zo veel mogelijk goed sluitende kleding en een hoofddeksel. Ook tekenwerende middelen kunnen helpen. Zie de webshop van Careplus.

Dringend verzoek
Van onze gastheer Staatsbosbeheer en de provincie Zeeland hebben we toestemming om deze wedstrijd te mogen organiseren in dit “NATURA2000” natuurgebied. Dit onder de voorwaarde dat de organisatie, deelnemers en publiek zich met respect naar de natuur en naar de andere bosgebruikers zullen gedragen.

Om de organisatie van deze (en andere) wedstrijden ook in de toekomst mogelijk te houden doen wij een dringend beroep op u om u vóóral niet buiten de fiets- en wandelpaden te begeven, de (afgezette) kwetsbare gebieden niet te betreden, niet op wandelpaden te fietsen en niet te roken.

Dank u wel!

DISCLAIMER PRIVACY
Deelnemers, begeleiders en bezoekers gaan akkoord met het gebruik en publicatie van hun beeltenis en, voor de organisatie relevante persoonlijke gegevens, in druk, foto, film, video, websites etc. voor promotie-, publicitaire en informerende doeleinden van de organisatie zonder hiervoor vergoeding te vragen.

Bereikbaarheid organisatie
Wedstrijdcoördinatie: e-mail voorafgaand of 06-24124013 op de wedstrijddag.
Informatie LJC-MTB

Tot slot
Wij hopen er een feest voor iedere deelnemer en toeschouwer van te maken. Breng dus vóóral veel gezelligheid en sfeer mee!

 

We wensen alle deelnemers, ouders en meereizende supporters alvast heel veel plezier en succes!!