ATB Team X-treme

Trainingen

Trainingen jeugd

Wekelijks wordt er door de jeugd getraind op de trainingslocaties Goes, Vlissingen, Hulst en Tholen.

Er wordt vooral getraind op het aanleren van techniek ofwel sturen, remmen, klimmen, dalen, bochten nemen enz. en minder op kracht en uithoudingsvermogen. Op de trainingslocaties zijn diverse trails aangelegd waarop naar hartenlust geoefend kan worden.

De trainingen kunnen gevolgd worden door jeugd vanaf 8 jaar. Plaatsing in een groep wordt bepaald door de trainersgroep die de MTB-technische vaardigheden maar ook de sociaal-emotionele vaardigheden van een pupil beoordelen )*. Voorwaarde voor plaatsing is sowieso dat er ruimte in een groep moet zijn.

 

Jeugdtrainingen Goes

De jeugdtrainingen in Goes worden, zowel in de in de zomer- als in de winterperiode voor de meeste groepen op dinsdagavond gegeven, aanvang 18.30 uur tot ca. 19.30 uur voor de jongste groep en tot ca. 20.00 uur voor de oudere en meer ervaren groepen. De oudste groep traint op woensdag van 18.30 tot 20.00 uur.

Ook in de winterperiode trainen we zoveel mogelijk buiten door. Als de toestand van het terrein trainen niet toelaat volgt een winterstop. Soms wordt een zaal-thema programma aangeboden. In schoolvakanties is er géén training. Dit wordt op de training en via de groeps-app medegedeeld en op de website geplaatst.

Trainingen in Goes worden gegeven op en rondom het MTB trainingsparcours sportpark “Het Schenge”, Geldeloozepad 15, 4463 AJ Goes (ingang 100 mtr. voorbij Fitland) en soms wordt een andere locatie in de buurt opgezocht. Eventuele afgelastingen worden via de groeps-app gedeeld en op de website geplaatst. Bij twijfel even kijken dus.

Informatie over de jeugdtrainingen Goes coördinator trainingsgroepen

 

Jeugdtrainingen Vlissingen

De jeugdtrainingen in Vlissingen worden eveneens,  in de in de zomer- en winterperiode, op maandagavond gegeven, aanvang 18.30 uur tot ca. 20.00 uur. Ook in de winterperiode trainen we zoveel mogelijk buiten door, maar dan wordt ook soms een zaal programma aangeboden. In schoolvakanties is er géén training. Dit wordt op de training en via de groeps-app medegedeeld en op de website geplaatst.

Trainingen in Vlissingen worden gegeven op en rondom het MTB trainingsparcours “Weyevliet”, Bossenburghpad te Vlissingen (ingang naast CSW Bestevaer) soms wordt een andere locatie in de buurt opgezocht.

Eventuele afgelastingen worden via de groeps-app gedeeld en op de website geplaatst. Bij twijfel even kijken dus.

Informatie over de jeugdtrainingen Vlissingen coördinator trainingsgroepen

 

Jeugdtrainingen Hulst

De jeugdtrainingen in Hulst worden,  zowel in de in de zomer- als winterperiode, op donderavond gegeven, aanvang 18.30 uur tot ca. 20.00 uur. Ook in de winterperiode trainen we zoveel mogelijk buiten door. In schoolvakanties is er géén training. Dit wordt op de training en via de groeps-app medegedeeld en op de website geplaatst.

Trainingen in Hulst worden gegeven in de omgeving van de “Liniedijk” bij de zendmast, Koolstraat, 4561 GW te Hulst. Soms wordt een andere locatie in de buurt opgezocht.

Eventuele afgelastingen worden via de groeps-app gedeeld en op de website geplaatst. Bij twijfel even kijken dus.

Informatie over de jeugdtrainingen Hulst Coördinator Sport Technisch Team Hulst 

 

Jeugdtrainingen Tholen

De jeugdtrainingen in Tholen worden maandagavond van 18.15 uur tot 19.30 uur gehouden.

De trainingen zijn vooral gericht op het aanleren van techniek op de MTB. Als het terrein en het weer het toelaat wordt in de winterperiode doorgetraind. In schoolvakanties is er géén training. Dit wordt op de training en via de whatsapp groep Tholen medegedeeld en op de website geplaatst.

Trainingen in Tholen worden gegeven in de omgeving van de “Oesterputten”, Gemaalweg 3 in Tholen. Dit is een tijdelijke locatie zolang er nog geen vast parcours is gerealiseerd. Eens in de maand wordt een MTB-parcours in de omgeving van Bergen op Zoom bezocht.

Eventuele afgelastingen worden via de groeps-app gedeeld en op de website geplaatst. Bij twijfel even kijken dus.

Informatie over de jeugdtrainingen Tholen Coördinator Sport Technisch Team Tholen

 

Jeugd introductie trainingen

Wil je kennismaken met deze fantastische sport? Dat kan vanaf 8 jaar. We verwachten wel dat je al goed en geconcentreerd kan fietsen op je gewone fiets.

Een voorbehoud voor deelname aan een introductie training is wel dat er voldoende plaats moet zijn in de trainingsgroep waarin je opgenomen zou kunnen worden. Het kan dus voorkomen dat iemand die later op de wachtlijst is geplaatst eerder aan de beurt is.

Je mag ca. 4 introductie trainingen meedoen. In die tijd beoordelen de trainers of jij voldoende enthousiast bent en past in een groep en jij of het je het voldoende leuk vindt om lid te worden. Tijdens deze periode mag je een mountainbike en een helm lenen als je die zelf niet hebt. Je mag deze mee naar huis nemen om te oefenen mits je er goed voor zorgt (poetsen, smeren enz.).

Momenteel kunnen er helaas géén pupillen geplaatst worden op locatie Goes en zeer beperkt in Vlissingen vanwege volledig bezette groepen, beschikbare trainers en beschikbare ruimte. Aanvragers voor mountainbike jeugd introductie training worden op een wachtlijst geplaatst. Zodra er ruimte in de betreffende groep ontstaat door opzeggingen of doorschuiven van pupillen wordt contact opgenomen.

Aanvraag mountainbike jeugd introductie training

 

Voorwaarden deelname aan de trainingen

  • goede en veilige mountainbike,
  • een goed passende helm,
  • comfortabel zittende (wieler)kleding,
  • goede verlichting (voor en achter) bij trainingen in het winterseizoen,
  • vermelding van een (nood)telefoonnummer in de helm,
  • deelname aan de groeps-app (voor groeps-mededelingen),
  • op tijd aanwezig zijn,
  • bij verhindering afmelden bij de eigen trainer,
  • bij langere afwezigheid, anders dan door ziekte, blessure of ongeval, kan je plaats in de groep aan een andere toebedeeld worden.

 

Trainingen senioren

Voor senioren verzorgt ATB Team X-Treme geen specifieke trainingen. Af en toe wordt een clinic georganiseerd waaraan ook senioren kunnen deelnemen.

Mochten er vanuit de leden initiatieven ontstaan voor lokale training- of toergroepen voor senioren dan is dat van harte welkom en zal dit, waar mogelijk, worden ondersteund en gefaciliteerd