ATB Team X-treme

Trainingen

Trainingen jeugd

Wekelijks wordt er door de jeugd getraind op de trainingslocaties Goes en Vlissingen.

Er wordt vooral getraind op het aanleren van techniek ofwel sturen, remmen, klimmen, dalen, bochten nemen enz. en minder op kracht en uithoudingsvermogen. Op de trainingslocaties zijn diverse trails aangelegd waarop naar hartenlust geoefend kan worden.

De trainingen kunnen gevolgd worden door jeugd vanaf 8 jaar. Plaatsing in een groep wordt bepaald door de trainersgroep die de MTB-technische vaardigheden maar ook de sociaal-emotionele vaardigheden van een pupil beoordelen. Voorwaarde voor plaatsing is sowieso dat er ruimte in een groep moet zijn.

 

Jeugdtrainingen Goes

De jeugdtrainingen in Goes worden, zowel in de in de zomer- als in de winterperiode op dinsdagavond gegeven, aanvang 18.30 uur tot ca. 19.30 uur voor de jongste groep en tot ca. 20.00 uur voor de oudere en meer ervaren groepen.

Ook in de winterperiode trainen we zoveel mogelijk buiten door, maar dan wordt meestal ook een zaal-thema programma aangeboden. In schoolvakanties is er géén training. Dit wordt op de training medegedeeld en ook op de website geplaatst.

Trainingen in Goes worden gegeven op en rondom het MTB trainingsparcours sportpark “Het Schenge”, Geldeloozepad 15, 4463 AJ Goes (ingang 100 mtr. voorbij Fitland) en soms wordt een andere locatie in de buurt opgezocht. Eventuele afgelastingen worden op de website gemeld. Bij twijfel even kijken dus.

Informatie over de jeugdtrainingen Goes Coördinator Sport Technisch Team

 

Jeugdtrainingen Vlissingen

De jeugdtrainingen in Vlissingen worden eveneens,  in de in de zomer- en winterperiode op maandagavond gegeven, aanvang 19.00 uur tot ca. 20.30 uur. Ook in de winterperiode trainen we dus zoveel mogelijk buiten door, maar dan wordt ook meestal een zaal programma aangeboden. In schoolvakanties is er geen training. Dit wordt op de training medegedeeld en op de website geplaatst.

Trainingen in Vlissingen worden gegeven op en rondom het MTB trainingsparcours “Weyevliet”, Bossenburghpad te Vlissingen (ingang naast CSW Bestevaer) soms wordt een andere locatie in de buurt opgezocht.

Eventuele afgelastingen worden ook op de website gezet. Bij twijfel even kijken dus.

Informatie over de jeugdtrainingen Vlissingen Coördinator Sport Technisch Team of trainer Wouter Amsterdam

 

Introductie jeugdtrainingen

Wil je kennismaken met deze fantastische sport? Dat kan vanaf 8 jaar. We verwachten wel dat je al goed en geconcentreerd kan fietsen op je gewone fiets. 

Op de eerste training van iedere maand is het in principe mogelijk om kennis te maken. Een voorbehoud is wel dat er voldoende plaats moet zijn in de trainingsgroep waarin je opgenomen zou kunnen worden.

Je mag alle trainingen van de betreffende maand meedoen, pas dan kijken de trainers of je past in een groep en jij of het je het voldoende leuk vind om lid te worden. Tijdens deze periode mag je een mountainbike en een helm lenen als je die zelf niet hebt. Je mag deze mee naar huis nemen om te oefenen mits je er goed voor zorgt (poetsen enz.).

Momenteel is er géén plaats in de groepen voor de jongste jeugd en zeer beperkt plaats in de overige groepen in Goes.

Aanvraag introductie

Voorwaarden deelname aan de trainingen

  • Goede en veilige mountainbike,
  • Een goed passende helm,
  • Comfortabel zittende (wieler)kleding,
  • Goede verlichting (voor en achter) bij trainingen in het winterseizoen,
  • Vermelding van een (nood)telefoonnummer in de helm,
  • Deelname aan de groeps-app,
  • Op tijd aanwezig en afmelden bij verhindering,
  • Bij langere afwezigheid, anders dan door ziekte, blessure of ongeval, kan je plaats in de groep aan een andere toebedeeld zijn.

 

Trainingen senioren

Voor senioren verzorgt ATB Team X-Treme geen specifieke trainingen. Af en toe wordt een clinic georganiseerd waaraan ook senioren kunnen deelnemen.

Mochten er vanuit de leden initiatieven ontstaan voor lokale training- of toergroepen voor senioren dan is dat van harte welkom en zal dit, waar mogelijk, worden ondersteund en gefaciliteerd