ATB Team X-treme

Team wielerkleding

Prijslijst / Bestelformulier
Team wielerkleding 2017 en volgende jaren

ATB Team X-Treme heeft een zéér uitgebreid en compleet teamkleding programma voor 2017 en volgende jaren in de aanbieding. Het “eigen” ontwerp, wat natuurlijk is uitgevoerd in de kleuren rood, zwart en wit, heeft weer het “stoere en frisse” uiterlijk wat zo kenmerkend is voor ATB Team X-Treme. De blokjes aan mouwen zijn gebleven.

Uiteraard wordt de kleding aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen.

ATB Team X-Treme BASIS-leden kunnen de teamkleding zéér voordelig aanschaffen met maar liefst 20% korting op de kostprijs!! Daarnaast ontvangen zij bij de allereerste aankoop van de teamkleding ook nog eens €20,00 extra korting op de aanschaf van een set (minimaal koersbroek / collant + shirt / trainingsjack óf aeropak!!).

Voor ATB Team X-Treme SUPPORT-leden zijn deze kortingen respectievelijk 10% en €10,00. Dus voor niemand een reden om deze kleding niet aan te schaffen!!

We kunnen ons trouwens goed voorstellen dat partners, ouders, kinderen, broertjes of zusjes van leden in ATB Team X-Treme kleding willen rijden. Ook hen bieden we de mogelijkheid om de teamkleding tegen kostprijs aan te schaffen. Het is overigens wel aan te raden om te bekijken of een BASIS- of SUPPORT lidmaatschap dan wellicht nóg voordeliger is.

De namen en logo’s die voortaan op het teamtenue prijken zijn van Fiets en Fitness XXL (hoofdsponsor), FITLAND en Café-Restaurant Kasteel van Batavia (co-sponsoren), Van der Eijk tweewielerspecialist, Reysport (sub-sponsoren) en Franc Kruitbosch Reclame (supplier).

Naast het verplicht dragen van teamkleding in (inter)nationale MTB wedstrijden (KNWU/UCI reglement) hoopt ATB Team X-Treme dat elk lid in de geldende ATB Team X-Treme kleding rijdt tijdens trainingen, in wedstrijden, tijdens toertochten en andere verenigingsactiviteiten.
Aan de éne kant omdat we ons “als vereniging” breed willen profileren (je bent natuurlijk niet voor niets lid!!) én aan de andere kant omdat de sponsoren die ons tenue sieren een groot deel van de kledingkosten voor hun rekening nemen én ons ook nog eens op vele andere terreinen ondersteunen. Logisch toch?

Tijdens een eerder gehouden enquête heeft het merendeel van de leden trouwens aangegeven het “WIJ gevoel” heel belangrijk te vinden! Het dragen van teamkleding draagt in belangrijke mate aan bij!!! We rekenen op jullie!

Ondanks de zorgvuldigheid van de opstellers kan het tóch ook zijn dat deze beschrijving niet helemaal volledig is of dat de uiteindelijk geleverde kleding iets afwijkt.

Bijzonderheden

 • De kleding wordt uitgevoerd in een sportmodel (strakkere pasvorm). D.w.z. dat shirts iets korter worden uitgevoerd en worden voorzien met een siliconenstrip in de zoom om omhoogschuiven te voorkomen.
 • In het programma van 2017-2020 is voorzien in een SLIM-FIT uitvoering van het shirt korte mouw. Een nieuwe ontwikkeling in gebruikte materialen en confectie waardoor het shirt perfect aansluit aan de vorm van het lichaam en strak blijft zitten zonder knellen. Een aanrader voor wedstrijdrenners!!!
 • De kleding kan, indien gewenst, in een damesmodel worden uitgevoerd. Hierbij worden natuurlijk de vrouwelijke vormen in acht genomen, bretels van broeken en collant lopen tussen de borsten, de lengte van mouwen en broekspijpen wordt standaard iets korter en de kraag van shirts en jacks iets nauwer uitgevoerd. De broeken worden voorzien van een speciaal dameszeem.
 • Shirts en jacks (m.u.v. de bodywarmers) worden uitgevoerd met een raglan mouw.
 • Mouwen van shirts en jacks in kindermaten worden i.v.m. groei iets langer uitgevoerd.
 • Broeken worden uitgevoerd met een rand van anti-slip stof onderaan de broekspijp om omhoogschuiven te voorkomen. TIP!! Voor een mooie pasvorm is overigens een goed passende broek noodzakelijk maar kies de Lycra broeken niet té strak!
 • De kleding is verkrijgbaar in de maten 6, 8, 10, 12 jaar, 14 jaar, XS, S, M, L, XL, XXL, 3XL en 4XL. In bijzondere gevallen kunnen standaard maten op verzoek aangepast worden (aangeven op het bestelformulier).

Bestellen, passen en voorwaarden

 • Voor goede pasvorm raden we aan om de kleding te gaan passen. Dat kan van maandag t/m donderdag in de laatste week van de maand tussen 16.00 en 17.00 uur bij onze fabrikant/leverancier, Reysport, Sportweg 1C, in Wolphaartsdijk (0113-581979). Wel graag tevoren bellen voor een afspraak.
 • Zeker bij aanschaf van een aeropak of bij ietwat afwijkende lichaamsbouw wordt aangeraden om, door opmeting bij de leverancier, de juiste maat te bepalen.
 • Bestelde kleding kan niet geruild worden. Bestel dus de juiste maat.
 • Bestelformulieren worden (volledig) ingevuld en ondertekend tijdens het passen van de kleding of, indien geen gebruik wordt gemaakt van de pasmogelijkheid, opgestuurd aan het secretariaat. Een gescand formulier (pdf-bestand van goede kwaliteit) via e-mail sturen mag ook.
 • De vermelde prijzen in de prijslijst / bestelformulier zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen.
 • Gebruikte stoffen en andere materialen kunnen t.g.v. nieuwe ontwikkelingen in de loop van de tijd wijzigen.
 • In de eerste week van iedere maand plaatst ATB Team X-Treme een “gebundelde” bestelling bij de leverancier, de levering volgt dan ca. 4-5 weken na bestelling. U krijgt hiervan bericht.
 • Betaling van de kleding geschiedt d.m.v. incasso na de gereedmelding.
 • Haal de bestelde kleding s.v.p. direct op na ontvangst van de gereedmelding.
 • Controleer de bestelling direct na ontvangst. Eventuele gebreken kunnen tot uiterlijk 14 dagen na ontvangst van het afhaalbericht worden gemeld bij het secretariaat.
 • Eventuele gebreken die later ontstaan kunnen tegen een geringe vergoeding worden hersteld.

Wasvoorschrift

 • Houd je bij het wassen vooral aan het wasvoorschrift (zie label in de kleding en nooit in de droger).
 • Was de kleding niet tegelijk met kleding met scherpe zaken (ritsen, sluitingen) of klittenband.
 • Sterk vervuilde kleding z.s.m. uitspoelen/voorwassen in lauw water met wasmiddel alvorens het in de machine te wassen.

Het kledingprogramma

Wielershirt korte mouw
Een wielershirt met korte mouw, uitgevoerd in een ideale stof voor het zomerseizoen. Dit shirt is voorzien van 3 zakjes op de rug en korte rits. Desgewenst uit te voeren met lange rits.

Wielershirt SLIM-FIT korte mouw
Een wielershirt met korte mouw, uitgevoerd in een ideale stof voor het zomerseizoen en een perfecte pasvorm voor de wedstrijdrenner. Dit shirt is voorzien van 3 zakjes op de rug en lange rits.

Wielershirt lange mouw
In dezelfde uitvoering als het wielershirt korte mouw, maar dan met lange mouw en lange rits.

Armstukken Zomer rood/zwart
Uitgevoerd in Lycra. De linker mouw zwart, de rechter mouw rood.

Armstukken Winter rood/zwart
Uitgevoerd in een winterkwaliteit Lycra (licht geruwde binnenzijde). De linker mouw zwart, de rechter mouw rood.

LC Trainingsjack
Standaard trainingsjack. Uitgevoerd in een iets zwaardere, goed ademende en aan de binnenzijde licht geruwde stof. Perfect voor de wat killere dagen en heel goed te combineren met de shirts korte- of lange mouw. Voorzien van 3 zakjes op de rug.

Regenjack
Een zeer comfortabel ademend, wind- en waterwerend regenjack uitgevoerd in tek-light. Onder de oksel voorzien van gaas voor extra ademing. Géén zakjes. Een ideaal jack om mee te nemen als eerste bescherming tegen een onverwachte regenbui of frisse wind.

Winterjack
Dit jack geeft een zeer goede bescherming tegen de barre koude weersomstandigheden in de winter. Het is geheel uitgevoerd in een soepele en rekbare stof en combineert de goede beschermende eigenschappen met een hoog draagcomfort. Standaard met 3 zakjes op de rug, eventueel uit te voeren met 1 door een rits afsluitbare zak over de gehele breedte van de rug.

Bodywarmer Zomer
Een body met dezelfde eigenschappen als het regenjack maar zonder mouwen en met een rugpand van fijn gaas. Géén zakjes.

Bodywarmer Winter
Een body met dezelfde eigenschappen als het winterjack maar dan zonder mouwen. Géén zakjes.

Aeropak Lycra )*
Uitgevoerd in Lycra. Korte mouw. Voorzien van 1 door een rits afsluitbaar zakje op de rug.

Aeropack Caro Dorlastan )*
Hetzelfde model als het Aeropack Lycra maar dan uitgevoerd in Caro Dorlastan.

Koersbroek Lycra )*
Koersbroek uitgevoerd in Lycra met bretels van witte mesh. Indien gewenst kan deze broek ook geleverd worden zonder bretels. De onderste band van de broek is uitgevoerd in een anti-slip stof om omhoogschuiven van de broekspijp te voorkomen.

Koersbroek Caro Dorlastan )*
Hetzelfde model broek als de koersbroek Lycra maar volledig uitgevoerd in de stof Caro Dorlastan.

Collant Winter, bretels )*
De lange broek wordt uitgevoerd in een winterkwaliteit Lycra (licht geruwde binnenzijde) met bretels (wit mesh. Naast de standaard bedrukking wordt de buitenkant kuitbeen voorzien van de tekst (in wit) “TEAMX-TREME.NL” en “reysport.nl”. De broekspijpen worden voorzien van voetbandjes. Indien gewenst kan het collant geleverd worden zonder bretels.

)* Koersbroek, aeropak en collant worden uitgevoerd met een kinderzeem, Cytech dameszeem, voor de heren naar keuze het Cytech zeem of het bekende 3-D zeem of naar keuze zonder zeem.

Beenstukken Zomer
Uitgevoerd in zwarte Lycra of Caro Dorlastan. Op buitenkant kuitbeen voorzien van de tekst (in wit) “TEAMX-TREME.NL” en “reysport.nl”.

Beenstukken Winter
Uitgevoerd in een winterkwaliteit zwarte Lycra (licht geruwde binnenzijde). Op de buitenkant kuitbeen voorzien van de tekst (in wit) “TEAMX-TREME.NL” en “reysport.nl”.

Afritsbare broek
Deze broek is, vooral in de wintermaanden, super handig tijdens het inrijden en na afloop van een toertocht of wedstrijd. Je draagt de broek over je wielerkleding en omdat de broek aan de zijkant van onder naar boven open geritst wordt, hoef je niet eerst je schoenen uit te trekken.

Thermomuts “ATB Team X-Treme”
Een heerlijke muts tegen de winterse kou, gemaakt van een winterkwaliteit Lycra (licht geruwde binnenzijde) en is vochtregulerend. Natuurlijk voorzien van het ATB Team X-Treme logo. Past onder de helm.

Bandero “ATB Team X-Treme”
Ook wel eens pirate-hat genoemd. Ideaal onder de helm tegen de kou of voor het opvangen van transpiratievocht. Natuurlijk voorzien van het ATB Team X-Treme logo.

Wielersokken “ATB Team X-Treme”
Teamsokken in de kleur zwart voorzien van de (ingeweven) tekst “ATB TEAM X-TREME” en “REYSPORT”.

Verkrijgbaar in de maten:
Mini: 28-31, Pupil: 31-33, Kadet: 33-36, Junior: 36-39, Junior-plus: 39-42, Senior: 42-45, Senior-plus: 45-48.

Ondershirt korte mouw (alleen vanaf maat S)
Vochtregulerend ondershirt met korte mouw. Verkrijgbaar in zwart of wit.

Ondershirt lange mouw
Vochtregulerend ondershirt met lange mouw. Verkrijgbaar in zwart of wit, jeugdmaten alleen in wit