Algemeen
Foto Jacco van Iwaarden

BERGSCHENHOEK – Vandaag werd de 5e LJC wedstrijd van het seizoen gehouden in Bergschenhoek. Deze oude vuilnisbelt staat garant voor uitdagende technische stukken en veel klimwerk. Er zitten kombochten met grind en sprongetjes is. Vlak voor de finisch was een mooie drop/schans gemaakt maar de jury vond dat er gesprint moest kunnen worden dus deze werd verwijderd. Vanwege de wegwedstrijden zijn een aantal vaste deelnemers van X-Treme niet aanwezig vandaag.

Vandaag starten in de categorie 4 Melissa Nuijten, Jarno Struijk, Maud Struijk, Anniek Voermans en Veerle Bruijnes. De jongens zijn duidelijk in de minderheid. Dus aan iedereen het verzoek kom meedoen het is zo gezellig.

Melissa wist vandaag als 9e overall te eindigen en werd 3e meisje. Jarno lukte het net niet om in de top 30 te eindigen en werd 34e gevolgd door Anniek op de 35e plaats die baalde dat de winnaar Cas Timmermans weer erg hard reed en daardoor haar net voor de finish wist te dubbelen waardoor ze geen extra rondje meer mocht rijden. Maud eindigde vlak achter Anniek op de 36e plaats. Veerle ging hard onderuit maar opgeven deed ze niet en wist 42e te worden van in totaal 47 deelnemers.

In categorie 5 stonden Rocco Scholten en Nina Houmes aan de start. In deze categorie reden er 43 deelnemers mee. Rocco eindigde op de 40e plek en Nina op een keurige 25e plek.

In categorie 6 stond alleen Rob Kastelein aan de start, want Senna Remijn koos vandaag voor een wegwedstrijd vanwege een kwalificatie. Rob wist van de 35 deelnemers 10e te worden.

In categorie 7 stond zoals altijd onze trouwste supporter en deelnemer Senna van Iwaarden aan de start. In deze categorie reden er 41 deelnemers mee. Senna wist op een mooie 19e plek te eindigen.

Volgende week hebben we een weekend rust. Maar op koningsdag 27 april staat de wedstrijd in Havelte gepland. Deze wedstrijd is wat verder weg, maar wie weet als je in de buurt op vakantie bent sluit je dan gezellig aan en ook al ben je er niet op vakantie en je durft de reis aan dan zou dat heel gezellig zijn!

 

 

Auteur: Christien Struijk

Correspondent ter plaatse: Maud Struijk

Algemeen

KRUININGEN – Het is weer zover! De X-Treme ATB Zomercup gaat van start. De renners hebben er zin in! Sommigen hebben dit seizoen al meegedaan aan landelijke mountainbike en/of weg wedstrijden, en zijn al goed getraind. Voor diegene die dat wat te ver rijden vinden of net beginnen met mountainbiken is dit een mooie kans om de strijd aan te gaan met de andere renners in deze regionale mountainbike wedstrijden. De eerste wedstrijd van deze zomer vindt plaats in Kruiningen bij Den Inkel, en wordt georganiseerd door X-Treme, TMZ en Wielercomite Rentoc Kruiningen. Voor de meeste deelnemers een bekend parcours, met veel gras en gravelpaadjes, maar ook een mooie ‘berg’ in het parcours. De vrijwilligers hebben hun best gedaan om er een afwisselend rondje van te maken. Het is goed weer, dus zowel voor de renners als de toeschouwers gaat het een mooie avond worden.

Het inschrijven gebeurd in de kantine van de camping den Inkel. Daarna kan er ingefietst worden, en het parcours verkend worden. Een korter rondje voor de eerste twee categorieën, en de ouderen rijden een langere ronde.

 

Er zijn deze avond drie wedstrijdrondes. Als eerste gaan de categorieën 0/1 en 2/3 van start. Om 18:30 klinkt het ‘startschot’ voor categorie 2/3. 30 seconden daarna het tweede startschot voor de categorie 0/1. Veel nieuwe mountainbikertjes dit jaar, die vol enthousiasme van start gaan. De wedstrijd duurt ongeveer 15 minuten, maar dat is als je net begint met mountainbiken en alles geeft in de wedstrijd voor sommigen lang genoeg. Bij de categorie 9/10 jaar (12 deelnemers) neemt Sven Wisse gelijk de leiding, gevolgd door Florian Doens. Beide rijden ze erg hard, en weten als 1 en 2 over de finish te komen. Daarachter rijdt Senna Klaasse als eerste meisje en derde plaats overall. Ondanks dat ze zondag in een wegwedstrijd nog onderuit was gegaan en onder de schaafwonden zat, leek ze daar nu weinig last meer van te hebben, en rijdt ze een sterke wedstrijd. Daar achter wordt ook hard gereden. Owen Thoen lijkt ieder rondje iets harder te gaan en eindigt op een mooie vierde plaats. Ook daarachter werd een mooie strijd gestreden.

Voor de categorie 0/1 staan 6 mountainbikertjes aan de start. Nikita Walraven heeft een erg goede start, maar Bjorn Wisse weet al snel de leiding te nemen. De gebroeders Wisse zijn snel vandaag! Want na broer Sven, staat ook Bjorn als eerste op het podium.

Nikita weet echter goed stand te houden op de tweede plaats, en krijgt daardoor twee bekers! Eerste meisje en tweede plaats overall. Brent van den Bergen eindigt op de derde plaats. De tweeling Timo en Laurens Delivorias zijn sinds een half jaartje lid van X-Treme, en rijden vandaag knap hun eerste wedstrijd. Als laatste komt Ruben Nieuwenhuijse over de finish, maar die wordt dan wel met groot onthaal en aanmoediging binnengehaald. Erg leuk voor de jonge deelnemers is de medaille (gesponsord door houthandel Reimerswaal). Zo voelt iedereen zich toch een beetje een winnaar. De bekers worden vol trots in ontvangst genomen.

Net iets voor 19:00 uur gaan de volgende twee categorieën (cat. 6/7 en cat. 4/5) van start, voor een wedstrijd van ongeveer 25 minuten. In de categorie 6/7 staan er 11 deelnemers aan de start. Senna Remijn, die landelijk ook erg sterk rijdt, pakt de leiding, en lijkt met veel gemak zijn rondes te rijden. Zo heeft hij zelfs tijd om een wheelie te maken terwijl hij de berg omhoog rijdt, en moedigt hij de anderen aan terwijl hij ze voorbij rijdt. Een welverdiende eerste plaats. Daarachter weet Mees de Vos op de tweede plaats te rijden, met een flink gat op zijn achtervolgers. Joran Quist en Renzo Moretti zijn mooi aan elkaar gewaagd, en blijven heel de tijd bij elkaar in de buurt.
Joran houdt echter goed stand, en laat Renzo niet voorbij gaan. Een derde plaats voor Joran. Als eerste meisje en een achtste plaats komt Demi over de finish.

De categorie 4/5 heeft 17 deelnemers. Zoals we gewend zijn van Maike Tazelaar, heeft hij een goede start, en veel kracht in zijn benen! Hij rijdt de hele wedstrijd op kop, en wint daarmee de beker voor de eerste plaats. Daarachter rijden Melissa Nuijten en Nick Wisse eerst dicht bij elkaar in de buurt, maar Nick heeft pech. Zijn ketting loopt er af, en daardoor verliest hij tijd, en moet hij andere deelnemers voor laten gaan. Terwijl hij met een inhaalpoging bezig is om weer terug naar voren te komen, gaat er weer iets mis met zijn ketting, waardoor hij uiteindelijk moet afstappen. Als troostprijs krijgt hij een chocolade paashaas, maar het blijft toch een beetje balen voor hem. Melissa eindigt op de tweede plaats, als eerste meisje. Daarachter weet Sam de derde plaats te pakken.

Om half acht worden de laatste categorieën gestart. Nieuwelingen, volwassen heren en de dames. Zij rijden een wedstrijd van ongeveer 60 minuten. Ze starten met zijn allen door elkaar en tegelijkertijd met een groot aantal mountainbikers (47 deelnemers). Als eerste weet Michiel van Echelpoel over de finish te komen. Een tweede plaats voor Joey de Decker en een derde plaats voor de nog jonge Mike Deutekom. Eerste dame is Rosita Reijnhout en de prijs voor de eerste veertig plusser ging naar Danny Sleeckx. De prijzen in deze categorieën zijn gesponsord door Multi-Vlaai, Goes.

Dank aan alle vrijwilligers, deelnemers en sponsors die deze avond mogelijk hebben gemaakt. De volgende wedstrijd vindt plaats op 7 mei in Heinkenszand bij Hof van Zeeland, Stelle Plas.

Hopelijk is er dan weer zo’n grote opkomst.

UITSLAGEN

Auteur: Marijke Vanhommerig

Algemeen

KRUININGEN – Met de eerste wedstrijd op dinsdag 16 april in Kruiningen gaat voor het 22e achtereenvolgende jaar de “X-Treme ATB Zomercup” van start. Deze Zeeuwse mountainbikereeks bestaat dit jaar uit 5 opzichzelfstaande wedstrijden van april t/m augustus die op verschillende leuke parkoersen in Zeeland worden verreden. Het ongedwongen karakter en de gezellig/sportieve sfeer staan al jaren garant voor een flinke dosis Zeeuws mountainbikeplezier.

Voor de organisatie, van deze onder de KNWU vlag vallende wedstrijden, tekent ATB Team X-Treme in nauwe samenwerking met TMZ én met medewerking van Wielercomité RENTOC Kruiningen, St. Wielersport Wolphaartsdijk en Wielercomité Teamwerk Wemeldinge.

Wedstrijdprogramma:
Dinsdag 16 april Kruiningen, “Den Inkel”
Dinsdag 7 mei Heinkenszand, Hof van Zeeland / “Stelleplas”
Dinsdag 4 juni Vlissingen, MTB parcours “Weyevliet”
Dinsdag 25 juni Wolphaartsdijk, “De Schelphoek”
Dinsdag 27 augustus Wemeldinge, “Wemeldingse Bos”

Er wordt gestart in 3 wedstrijdrondes vanaf 18.30 uur

Deelname
Deelname is mogelijk voor iedereen die in 2019 minimaal 6 jaar is met een goede mountainbike en helm. Er wordt gestart in verschillende categorieën waaraan zowel ervaren als onervaren mountainbikers kunnen deelnemen.

Inschrijving
Inschrijven, liefst vooraf via de website, maar kan ook ter plaatse vanaf ca. een uur voor aanvang van de eerste wedstrijdronde.

Informatie
Alle wedstrijdinformatie en uitslagen zijn te vinden op de wedstrijdpagina

Algemeen

GROESBEEK  – Vandaag stond de 4e LJC wedstrijd van het seizoen op het programma in Groesbeek. Sommigen waren de avond van te voren al gearriveerd terwijl anderen vroeg uit de veren waren gegaan om op tijd te arriveren. Onderweg naar de wedstrijd toe regende het behoorlijk. Maar bij aankomst in Groesbeek was het droog maar wel bewolkt. Onze trouwste supporter Demi had er al voor gezorgd dat de X-Treme tent klaar stond waardoor iedereen gelijk de spullen kon neerzetten en aan het inrijden beginnen. In Groesbeek staan er technisch gezien niet heel veel moeilijke stukken maar het zou een wedstrijd worden met veel draaien en keren. En voor de oudere groepen wel wat zwaardere klimmen en afdalingen.

Vanwege de afstand waren er wat X-Tremisten die vandaag voor een wedstrijd in België of op de weg kozen.
De eerste X-Tremisten kwamen in categorie 4 aan de start. Vandaag zou de laatste dag met loting zijn dus spannend weer wie waar kwam te staan. Sam Mullaert mocht plaatsnemen op de 2e start rij. Melissa Nuijten op de 4e. Jarno Struijk in de middenmoot en Maike Tazelaar en Maud Struijk hadden wederom de pech om achteraan aan te sluiten. Vanwege het parcours zou het vandaag lastig worden om goed naar voren te rijden maar vol goede moed begonnen ze aan deze strijd.

Sam wist bij de start een mooie 4e plek in te nemen en Melissa en Maike wisten al gauw naar plek 7 en 8 te rijden door mooie inhaalacties. Sam kwam in de eerste ronde echter ten val waardoor zijn fiets niet optimaal meer functioneerde en moest daardoor wat concurrenten laten gaan. Maike eindige op een 7e plek en Melissa werd 2e meisje (9e overall). Haar benen waren leeg, dus vandaag zat er niet meer in. Sam wist uiteindelijk op een 16e plek te eindigen waart hij zelf niet tevreden over was. Jarno wist met mooie inhaalacties een 29e plek te veroveren. En Maud hield ook goed stand en wist zelfs wat jongens in een bocht in te halen zodat die dwars door het water moesten wat dan weer wel tot gevolg had dat ze zelf ook nat werd. Maud eindigde op een 37e plek van in totaal 55 deelnemers.

In categorie 5 stond Nina Houmes aan de start ook het geluk stond vandaag niet aan haar kant en moest vanuit het achter veld starten. Na het materiaal pech van vorige week was het voor de mecanicien best spannend of het materiaal vandaag wel goed zou zijn. Maar de adviezen die ingewonnen waren pakte goed uit en al het materiaal was tip top in orde. Nina reed bijzonder goed en wist van de 41 deelnemers op een 21e plek te eindigen en 2e van de meisjes. Dus dat was weer een mooie podiumplek voor haar.

In categorie 6 stonden Senna Remijn en Rob Kastelein aan de start. Tot ieders grote verbazing mocht Senna op de eerste start rij plaatsnemen. Terwijl Rob redelijk achterin moest starten. Toen de mannen klaar stonden voor de start kwam er een mededeling dat het parcours was aangepast. Tijdens het inrijden moest iedereen om de vijver heen. Hierin zwommen jonge eendjes en die waren na het rijden van categorie 5 helemaal van slag waardoor werd besloten om dit stuk eruit te halen. Er werd nog wat gespeculeerd of dit niet aan Nina lag omdat die iedere keer zo hard voorbij kwam maar dit konden de eendjes ons niet vertellen. Senna en Rob hadden er verder weinig last van een popelde om aan hun wedstrijd te beginnen. Met een goede start reed Senna gelijk op de 2e plek en Rob wist al gauw in de middenmoot te belanden. Voordat de eerste ronde er op zat wist Senna al de koppositie over te nemen en gaf deze positie ook niet meer op. Zijn voorsprong wist hij iedere ronde uit te bouwen en Senna werd vandaag eerste. Super goed gedaan! Rob wist zich ook goed naar voren te rijden en kwam uiteindelijk als 10e over de finish. In totaal reden er in deze categorie 40 deelnemers mee.

Het zonnetje was inmiddels gaan schijnen en iedereen leefde vol spanning mee met Senna van Iwaarden die in categorie 7 als laatste nog van start moest. En jawel jullie raden het al om de eer van de vereniging hoog te houden mocht Senna vandaag als één van de laatste aansluiten in het start veld. We hoorde wat appels en peren rond vliegen maar opgeven is geen optie dus dat zou weer een wedstrijd volgas worden. Senna wist van de 52e deelnemers al gauw op de 27e plek terecht te komen en dit hield hij de hele wedstrijd vol.

De volgende wedstrijd is in Bergschenhoek op zaterdag 13 april. Deze wedstrijd zal er niet meer geloot worden. Het klassement is als volgt voor nu:

Categorie 3:
24e plek Florian Doens
42e plek Melvin Couque

Categorie 4:
3e plek Maike Tazelaar
7e plek Melissa Nuijten
32e plek Jarno Struijk
35e plek Anniek Voermans
41e plek Maud Struijk
46e plek Veerle Bruijnes
47e plek Sam Mullaert

Categorie 5:
30e plek Nina Houmes
60e plek Rocco Scholten

Categorie 6:
2e plek Senna Remijn
12e plek Rob Kastelein

Categorie 7:
28e plek Senna van Iwaarden

Hieronder nog een filmpje en wat foto’s van weer een TOP dag met ATB Team X-Treme!

LJC MTB Hel van Groesbeek Cat 4 (Guido Mullaert)

 

 

Algemeen

VLISSINGEN – Terwijl anderen hun vaardigheden beproefden in wedstrijden in Beringen (B) of in Groesbeek (LJC) waren de NLdoet vrijwilligers in Vlissingen druk doende om de nieuwe trail “FLOW-LINE” aan te leggen. Dit was een paar weken terug al de bedoeling tijdens het NLdoet weekend, echter was de regen in de week voordien een flinke spelbreker.

Het terrein was daardoor zo drassig dat de vrachtwagen met 15 kuub zandgrond tot zijn assen in de klei zakte en de grond noodgedwongen op de verkeerde plaats gelost moest worden. Uitstel was de enige optie.

De firma Harthoorn Vlissingen zorgde voor het materieel waarmee de zandgrond nu perfect op de plaats werd aangebracht. De NLdoeners zorgden vervolgens voor het aanbrengen van stammen en brachten de “FLOW-LINE” tiptop in orde. Over een aantal weken zullen er nog een aantal stammen worden geplaatst waarmee de puntjes op de “ï” gezet zullen worden. De foto’s spreken voor zich!!

Dank mannen!!!!

 

Algemeen

GOES – De jeugdleden van ATB Team X-Treme gaan ook dit jaar weer op MTB kamp. Het MTB jeugdkamp 12-min is dit jaar van vrijdag 28 t/m zondag 30 juni 2019. Ze verblijven in het groepsverblijf “de Luchtballon” van de Paasheuvelgroep in Ossendrecht waar het in de omgeving prachtig mountainbiken is.

De oudere groep; jeugd 12-plus heeft hun kamp in het eerste weekend van de herfstvakantie van zaterdag 12 t/m maandag 14 oktober 2019. Het is nu nog niet bekend waar zij heen zullen gaan maar dat wordt vast en zeker ook een schitterende MTB locatie.

Aanstaande dinsdag (9 april) zullen Jürgen en Sebastiaan, voor en tijdens de training in Goes uitleg geven over beide jeugdkampen.

INFORMATIE MTB jeugdkamp 12-min