Algemeen

BURGH-HAAMSTEDEATB Team X-Treme heeft helaas moeten besluiten de LJC-MTB en FUN wedstrijd in Burgh-Haamstede van zaterdag 3 september a.s. te annuleren.

De reden is van organisatorische aard. Na 15 geslaagde, leuke en spannende edities is helaas geen opvolging gevonden voor het afgetreden organisatieteam.

De zich reeds aangemelde bikers zijn inmiddels geïnformeerd.

Algemeen

VLISSINGEN – Zaterdag 16 juli vindt er weer een onderhoudsdag plaats op het MTB parcours Weyevliet te Vlissingen.

Er staan verschillende werkzaamheden op het programma, zoals het leggen van kleischelpen en het “profilen” van de route. Deze werkzaamheden worden gecoördineerd door het vaste onderhoudsteam. We beginnen om 9:00 uur en verwachten om 15:00 uur of eerder klaar te zijn (afhankelijk van de werkzaamheden).

We verzamelen op het terrein tegenover het CSW gebouw. Meldt je HIER aan voor deze gezellige werkdag en neem je kruiwagen en schep mee. We zorgen voor koffie, koeken, etc., maar je moet zelf voor je lunch zorgen.

Delen mag!

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Mountainbikers op het Patrick Tolhoek parcours in Boswachterij Westerschouwen zullen vanaf maandag 11 juli rekening moeten houden met mogelijke hinder op het eerste deel van het parcours.

Dan wordt gestart met het verwijderen van de Amerikaanse vogelkers. Het werkgebied is het meest oostelijke deel (grenzend aan het Groene Duin en de Zeepeduinen) van de Boswachterij.

Het MTB-parcours blijft toegankelijk, wel kunnen er werknemers op of om de tracks aan het werk zijn.

Aanvullende info werkzaamheden: Deze zomer wordt, in opdracht van de Provincie Zeeland, gestart met verwijderen van Amerikaanse vogelkers in het laatste deel van de Boswachterij Westerschouwen. Het gaat om het meest oostelijke deel. Eerder zijn de bomen van deze exoot in het deel langs de zeereep en in het middendeel al op een meter afgezaagd. De bomen die in deze vakken weer uitgelopen zijn, worden ook dit jaar weer nagelopen en wederom ontdaan van hun bladeren. Door deze methode toe te passen putten we de boom uit en zal uiteindelijk afsterven. Hierdoor krijgen planten, struiken en bomen die hier thuishoren weer een kans om te groeien en komt er meer afwisseling en meer biodiversiteit in het bos.

Algemeen

MIDDELBURG – Het is bijna niet voor te stellen dat Milan Vader, die in zijn ouderlijk huis in Middelburg de deur zelf open doet, drieënhalve week geleden nog in coma lag. Zijn ogen hebben weer een glinstering en hij beweegt ogenschijnlijk normaal. Van buiten is er ook bijna niets meer te zien van de gevolgen van de zware crash die hij op 8 april maakte tijdens de Ronde van het Baskenland. Bij zijn linkeroog zit een litteken, op zijn onderarmen zitten wat putjes op de plekken waar de infusen aangelegd waren.

Vader (26) maakt dagelijks grote stappen, zegt hij. ,,Je had me niet vorige week moeten zien…” Hij krabbelt weer op en beseft dat hij goed is weggekomen na zijn tuimeling over de vangrail. Voor zijn leven werd gevreesd. En toen hij ‘stabiel’ lag, was het maar de vraag hoe hij eruit zou komen. ,,Kijk naar Amy Pieters”, zegt hij, verwijzend naar de profwielrenster die maanden in coma lag en deze maand voorzichtig kleine tekenen van herstel toonde. ,,Ik mag in m’n handen knijpen voor hoe het nu gelopen is. Gelukkig kan ik er inmiddels ook goed over praten. Aan het begin was dat emotioneel, nu gaat dat makkelijker.”

Lees meer in de PZC

Algemeen

MIDDELBURG – Milan Vader is gistermiddag vanuit Bilbao overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam waar hij verder kan werken aan zijn herstel. Ook de familie keert na ruim 2 spannende weken weer terug naar huis.

Voor wie Milan en familie een hart onder de riem wilt steken is het correspondentieadres: Koepel 20, 4336JX Middelburg

Lees ook: Wielrenner Milan Vader vliegt vandaag naar Nederland voor volgende stap in revalidatie – Omroep Zeeland

Algemeen, Berichten, Ledengedeelte Algemeen

VLISSINGEN – Zaterdag 21 mei vindt de eerste van een drietal onderhoudsdagen plaats op het MTB parcours Weyevliet te Vlissingen. De andere onderhoudsdagen zijn op zaterdag 16 juli en zaterdag 10 september.

Er staan verschillende werkzaamheden op het programma. Deze worden gecoördineerd door het vaste onderhoudsteam. We beginnen om 9:00 uur en verwachten om 15:00 uur of eerder klaar te zijn (afhankelijk van de werkzaamheden).

We verzamelen bij het hek naast CSW Bestevaer te Vlissingen. Meldt je HIER aan voor deze gezellige werkdag en neem je kruiwagen en schep mee. We zorgen voor koffie, koeken, etc., maar je moet zelf voor je lunch zorgen.

Delen mag!

Algemeen

BILBAO – Gelukkig weer een beter bericht uit Spanje. Milan Vader is afgelopen week uit zijn kunstmatige slaap ontwaakt en is daarna gelijk aan zijn revalidatie begonnen. De vooruitzichten zijn goed! De familie hoopt dat Milan begin volgende week naar Nederland kan worden overgebracht voor verdere behandeling en herstel.

Lees meer in het artikel van de PZC 23 april 2022: Goede hoop op volledig herstel milan vader positief bericht 14 dagen na zware crash