Algemeen

NOORDWELLE – In de laatst gehouden Algemene Leden Vergadering is de contributie voor 2020 vastgesteld. Over twee weken start de penningmeester de contributie-inning.

De nieuwe tarieven zijn:

BASIS lidmaatschap
Jeugd t/m categorie 7 (t/m het jaar waarin je 14 jaar wordt): €48,00
Nieuwelingen & Junioren (v.a. het jaar waarin je 15 jaar wordt t/m het jaar waarin je 18 jaar wordt): €57,00
Senioren (v.a. het jaar waarin je 19 jaar wordt): €63,00
De contributie wordt verhoogd met €14,00 vanwege het verplichte KNWU Basis-lidmaatschap.

SUPPORT lidmaatschap
De contributie bedraagt €40,00 per (deel van een) jaar.

Beschrijving van de lidmaatschappen kan je HIER vinden.

Eventueel stopzetten van een lidmaatschap kan vanaf het nieuwe kalenderjaar (1-1-2021) mits 4 weken voordien gemeld aan het secretariaat via het daar vermelde formulier.

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Het schiet alweer aardig op. Op zaterdag 14 maart aanstaande gaan we met zijn allen aan de slag in de Boswachterij Westerschouwen om het Patrick Tolhoek MTB parcours weer tip top in orde te maken. We willen er tenslotte toch ook weer een heel jaar veilig en met veel plezier gebruik van maken. Deze actie is onderdeel van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

De boswachters van Staatsbosbeheer zorgen voor een groot deel van het materiaal. ATB Team X-Treme zorgt voor de coördinatie én, niet onbelangrijk, voor de inwendige mens!! Dus dat wordt geregeld!!

Je hoort rond deze tijd nog wel eens “Waarom onderhoud? Het parcours ligt er toch prima bij!!”. Klopt, maar precies dát is nu het resultaat van jaar na jaar goed onderhoud doen! Zorgen dat er steeds voldoende vochtvasthoudend materiaal op de tracks wordt aangebracht. Dat ontstane remkuilen worden gerepareerd en by-passes worden dichtgezet.

Het is een aantal jaren toch wel wat minder geweest door het ontbreken van het nodige materiaal maar gelukkig zitten we inmiddels weer in de stijgende lijn.

Dus, wat let je? Maak een dagje (of een deel) vrij om gezellig te komen fitnessen in de vrije natuur. Neem scheppen, harken, kruiwagens en vooral veel energie en gezelligheid mee.

We verzamelen om 9.00 uur op het parkeerterrein aan de Adriaan van der Weijdeweg.

 

Graag vooraf graag wel even aanmelden via NLdoet …….

Algemeen

GOES – Het gaat inmiddels iets beter met Dirk Verstraate.

Hij is nu overgebracht naar de afdeling cardiologie. Hij herkent en reageert op de mensen die dichtbij hem staan maar het herstel zal zeker nog een flinke kluif worden. Ondersteuning en een hart onder de riem van onze kant door b.v. een kaartje te sturen zal hem zeker heel goed doen.

Het adres is:

ADRZ- Goes
Afd. Cardiologie, kamer 5

t.a.v. Dirk Verstraate
Postbus 15
4460 AA Goes

 

BROUWERSDAM/GOES – Tijdens het NK strandrace afgelopen zaterdagmiddag, heeft Dirk Verstraate, lid van ATB Team X-Treme en uitkomend voor het Beebikes-Nutswerk MTB Team een hartstilstand gehad. De renners uit de groep waarin hij zich bevond handelden snel en reanimeerden hem ter plekke tot de hulpdiensten arriveerden.

Dirk is daarna in kritieke toestand overgebracht naar de intensive care van het ADRZ in Goes. Momenteel wordt hij daar nog in coma gehouden om alle energie te kunnen aanwenden voor, hopelijk, het eerste herstel.

Wij wensen Dirk, samen met zijn familie en naaste fietsmakkers, heel veel sterkte in deze strijd.

Algemeen

GOES – Vanavond (donderdag 13 februari) zijn Milan Vader en Anne Terpstra uitgeroepen tot Zeeuws sportman en sportvrouw van het jaar.

Milan werd dit jaar 3e op het Europees Kampioenschap, Nederlands Kampioen en plaatste hij zich hierdoor, en door aansprekende uitslagen in wereldbeker wedstrijden, voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo. Anne won in 2019 als eerste Nederlandse een wereldbekerwedstrijd (Andorra), eindigde als nummer 1 op de UCI wereldranglijst en ook Anne plaatste zich voor deelname aan de Olympische Spelen.

Beide bikers lieten zich deze avond vervangen vanwege hun deelname aan wedstrijden in het buitenland.

Eind vorig jaar gaven Milan en Anne een training aan de jeugd van ATB Team X-Treme.

Archiefbeeld

 

Zie ook de berichtgeving van Omroep Zeeland

 

Algemeen

UITNODIGING STDC KNWU Zuidwest

 

Beste Allemaal,

Op maandagavond 2 maart wordt om 19:30 uur in Café zaal Donkenhof in Wouw, de tweede avond  “Talentontwikkeling doe je samen” gehouden. Deze avond is vooral bedoeld voor de ouders van kinderen die rijden in de Categorie 1 t/m 8, Nieuwelingen en Junioren. Natuurlijk zijn uw kinderen ook welkom!!

De rode draad van deze avond is de belastbaarheid van uw kind in zijn of haar ontwikkelingsfase.
Deze avond geeft veel inzichten over vroeg- en laatbloeiers, over welke trainingen goed zijn bij welke ontwikkelingsfase.

Natuurlijk zijn trainers, verzorgers, ploegleiders en mekaniekers ook van harte welkom. Die krijgen twee bijscholingspunten voor je licentie.

Als u van plan bent te komen stuur dan een mail naar STCZ Zuidwest Nederland. Voor mensen met een kaderlicentie geef naast je naam, je functie en je KNWU licentienummer (vijf cijfers), door.

Ed Blok
Sport Technisch District Coördinator (STDC)

KNWU Zuidwest Nederland.

Algemeen

GOES – Vanzelfsprekend wil ook jij horen bij de ATB Team X-Treme familie. Voor het kader van ons gezellig / sportief team hebben we vorig jaar een programma CREW-teamkleding samengesteld. Maar ook voor alle leden, partners, ouders, broertjes en zusjes hebben we een compleet programma FAN-teamkleding in de X-Treme shop in de aanbieding. Niet duur en heerlijk om in rond te lopen op wedstrijd, activiteit of zomaar ……

Kijk voor het volledige aanbod en bestellen op de site van de Zeeuwse Clubshop

Algemeen

VLISSINGEN – De voorbereidingen voor NLdoet MTB parcours Weyevliet in Vlissingen zijn stevig ingezet. De paaltjes voor de routeaanduiding zijn inmiddels geleverd, de kleischelpen om de tracks op te vullen zijn besteld. Leonard heeft stammen op de kop kunnen tikken om de “stammenafdaling” verder te voltooien en zagen voor het snoeiwerk aan de bomen liggen klaar én, niet onbelangrijk, ……… soep en worst voor de lunch zijn ruim ingekocht 🙂

Wat nu nog ontbreekt zijn vele vrijwilligers die zaterdag 14 maart lekker aan de slag gaan!!

Zagen, spitten, kruien, stampen en trillen op jouw parcours!! Waar wacht je nog op?

Doe mee en MELD JE HIER AAN

Algemeen

GOES – Als onderdeel vanuit het project ‘Naar een veiliger sportklimaat’ organiseerde de gemeente Goes in samenwerking met het CIOS de voorstelling “Dat schiet lekker op zo” over positief coachen. Ook de trainers van ATB Team X-Treme waren uitgenodigd.

Op een luchtige manier werd de toeschouwer het gedrag van coaches, publiek en ouders voorgespiegeld. Veel punten lijken open deuren maar, o zo waar.

Belangrijkste besef, wat vinden kinderen echt belangrijk: het spelletje zelf, plezier met elkaar, genieten van beter worden (ontwikkeling).

Super toch?

Dat winnen voorop staat, dat is iets met name vanuit de ouders en de coaches zelf.

Algemeen

GOES – Beste allemaal, we zouden eigenlijk aanstaande dinsdagavond 4 februari weer beginnen met trainen in Goes. De zachte winter zorgt ervoor dat ook het parcours in Goes nog erg zacht en modderig is. De baanbeheerder en trainers hebben daarom besloten pas dinsdag 3 maart weer op de baan te gaan trainen. Anders hebben we straks, als het weer licht en mooi weer is, een knollenveldje.

Met het nieuwe seizoen in het zicht, wordt er wel per groep gekeken naar andere trainingsmomenten. Let dus op je eigen app-groep. Natuurlijk ook zelf blijven fietsen hè.

Oh, pappa’s, mamma’s, opa’s en oma’s of wie er mee komt naar de trainingen, als uw pupil fietst, kunt u ook zelf uw fiets meenemen en gezellig met anderen een ronde gaan fietsen🚵🏽‍♂.

 

Sport Technisch Team

trainers Goes