Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Het nieuws dat het Patrick Tolhoek MTB parcours vorige week de 1e plaats bereikte op MTBroutes.nl is ook Staatsbosbeheer niet ontgaan. Boswachter (aan zee) Marijke Lieman maakte hiervan gewag in het boswachtersblog van de boswachters aan zee.

————————————————————————————————————————-

MTB-parcours door de Boswachterij Westerschouwen op 1 in de Top 10 van Nederland

Dat de mtb-route door de Boswachterij Westerschouwen goed gewaardeerd wordt weten we al veel langer. Maar het jaar beginnen op nummer 1 van alle mtb-routes in Nederland is toch wel bijzonder. Van heinde en verre komt men hier een rondje rijden, want ook al is de route niet zo lang, het zijn wel de mooiste mtb-kilometers van Nederland!

Lees meer …

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Nu het niet mogelijk is om in grotere groepen onderhoud uit te voeren aan het Patrick Tolhoek MTB parcours hebben de 3 J’s (Johan, Jeroen en Jan)  in klein comité een aantal knelpunten opgepakt.

De waardering voor dit parcours én de onderhoudsinspanning is zo groot dat dit alweer resulteerde in de eerste plaats in de ranking van

Zaterdag 16 januari.
Sorry de Trap afdaling is onder de houtsnippers maar niet getreurd hij komt vanzelf weer terug.

Algemeen

PAPENDAL – Als lid van ATB Team X-Treme ben je tevens (verplicht) lid van de KNWU. De hiervoor verschuldigde contributie-afdracht wordt via de club geregeld. Dit jaar gaat echter het één en ander veranderen m.b.t. dit KNWU lidmaatschap en wedstrijdlicenties.

Naast de algemene ondersteuning van de werkzaamheden van de KNWU was je met het KNWU Basislidmaatschap verzekerd tijdens trainingen, activiteiten en Club- / Interclubwedstrijden zoals de Zomercup en Wintercompetitie. Ook kon je hiermee eens een keer deelnemen aan een Landelijke Jeugd (LJC-MTB) wedstrijd of FUN-klasse wedstrijd. Dit gaat veranderen.

Voortaan ben je met het KNWU lidmaatschap alleen verzekerd tijdens clubtrainingen en clubactiviteiten zonder wedstrijdelement. De contributie afdracht wordt dan ook gehalveerd naar €7,00 .

Om te kunnen deelnemen aan Club- / Interclubwedstrijden of clubactiviteiten met een wedstrijdelement zal je voortaan in het bezit moeten zijn van een Startlicentie. Als je zomaar een enkele keer wilt meedoen is vanaf maart een DAG-Startlicentie beschikbaar.

Voor deelname aan Nationale wedstrijden, vanaf dit jaar dus ook voor de LJC-MTB wedstrijden, dien je een KNWU Rennerslicentie te bezitten. Uitzondering hierop is deelname met een DAG-Startlicentiedoor door clubleden aan de door die club zelf georganiseerde LJC-MTB wedstrijd.

De kosten van licenties zijn afhankelijk van soort, categorie en/of leeftijd.

KNWU toelichting introductie Startlicentie

Alles over de Startlicentie

Wat kun je met welk KNWU-lidmaatschaps- / KNWU-licentievorm?

Informatie licenties en aanvragen

KNWU-tarieven 2021

Algemeen

PAPENDAL – Woensdag 16 december 2020 heeft, tijdens een on-line meeting, de Evaluatie 2020 / Kalendervergadering 2021 van de LJC-MTB plaatsgevonden. Voor ATB Team X-Treme heeft Christien Struijk deze achter het beeldscherm “bijgewoond”.

Zie ook de:

Presentatie Evaluatie LJC-MTB 2020

KNWU Informatie n.a.v. Evaluatie LJC-MTB 2020

Concept MTB kalender 2021

Momenteel legt de KNWU een laatste hand aan het Handboek LJC-MTB 2021. Deze wordt gepubliceerd op KNWU Reglementen-mountainbiken

ATB Team X-Treme houdt haar LJC-MTB wedstrijd zaterdag 4 september 2021 in Burgh-Haamstede. Uiteraard onder voorbehoud van vergunningen en toestemmingen.

Algemeen

Bericht van de organisatie Zeeuwse ATB wintercompetitie (TMZ/KNWU)

Beste Dames, Heren,

Allereerst de allerbeste wensen voor 2021.

Begin december hebben we gezegd dat we in januari zouden bekijken of we de ATB wintercompetitie eventueel in het voorjaar van 2021 zouden kunnen organiseren. Ondertussen is het duidelijk dat er de komende tijd nog weinig verbetering in de situatie te verwachten is.

Daarom hebben we besloten om de ATB wintercompetitie 2020/2021 definitief niet door te laten gaan. Jammer, maar gezien de situatie hebben we geen andere keuze.

In juni/juli gaan we de kalender voor het seizoen 2021/2022 samenstellen.

Groeten,

Leo Bakker en Fons van Dorsselaer

Algemeen

SITTARD – Woensdag 30 december worden weer de jaarlijkse MTB Awards uitgereikt. Het is al voor het 14e jaar op rij dat deze verkiezing plaatsvindt. Vanwege de pandemie ditmaal via een coronaproof online-uitzending vanuit het Watersley Sports & Talent park in Sittard. Onderaan dit artikel vind je het stemformulier waarmee jij kunt laten weten wie er volgens jou moet winnen.

 

De genomineerden, waaronder drie! (vmlg.) X-Tremisten, zijn:

LEES MEER!

 

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Door verschillende gemeenten zijn we inmiddels op de hoogte gebracht van de aangepaste regeltjes voor het sporten vanaf 15 december. Gezien de vragen die hier en daar gesteld zijn/worden, hieronder de de brief en actuele regels.

_____________________________________________________________________________________________

Beste sport- en beweegaanbieders,

Vanwege het oplopend aantal besmettingen heeft het kabinet besloten vergaande maatregelen te treffen. Deze hebben ook zijn weerslag op wat er wel en niet mag in de sport. De in dit bericht genoemde maatregelen gelden van dinsdag 15 december tot en met dinsdag 19 januari.

Voor actuele informatie en een uitgebreide Q&A over sport- en beweegactiviteiten in relatie tot de laatste COVID-19 maatregelen verwijzen wij naar: https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport
en https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

De geldende regels onder elkaar

• Sporten mag alleen buiten.
• Alle sportscholen en zwembaden zijn dicht.
• Wedstrijden zijn verboden.
• Sportkantines zijn dicht.
• Kleedkamers en douches zijn dicht.
• Er mag geen publiek komen kijken.
• Kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten wel in grotere teams sporten en onderling wedstrijden spelen.
• Voor iedereen van 18 jaar en ouder geldt dat sporten mag alleen of samen met 1 ander persoon op 1,5 meter.

 

De VSG (Vereniging Sport en Gemeenten) geeft nog een aanvullende uitleg.

De nieuwe maatregelen die maandagavond 14 december jl. door de minister president zijn afgekondigd zijn ook voor de sport ingrijpend. Maar wat Vereniging Sport en Gemeenten betreft ook noodzakelijk om het coronavirus terug te dringen. Met deze update informeren wij over de gevolgen voor sport. Tevens bevat deze update informatie over de financiële compensatiemaatregelen en een vooruitblik op het op enig moment weer opstarten van sportcompetities.

UPDATE COVID-19 EN SPORT

Algemeen

THUIS – ATB Team X-Treme hecht aan gekwalificeerde trainers die wekelijks de bikertjes de fijne kneepjes van het mountainbiken aanleren en op een verantwoorde manier bijstaan.

Fijn dan dat al zoveel trainers inmiddels al de opleiding KNWU Wielertrainer 2 hebben gedaan. Fijn ook nu weer dat Michel, Wouter, Leonard, Jeremy en Peter deze opleiding volgen. Weliswaar op een bijzondere manier maar zeker met enthousiasme.

We hopen dat het praktijk gedeelte tóch wel in het terrein kan plaatsvinden.

Maar sowieso …….. klasse mannen en héél veel succes !!