Algemeen

ZEELAND – Zo stil aan zijn de eerste foto’s van X-Treme bikers in het nieuwe wielertenue ingestuurd waarvoor Marijke op Facebook een oproepje heeft gedaan. Zo trots als een “bezem” en blij als een “ei” poseren deze X-Tremisten in hun nieuwe outfit waarmee ze tijdens de trainingen en (later) wellicht de wedstrijden zullen “pronken”.

Inmiddels zijn er maar liefst ruim zeventig tenues uitgeleverd en zijn er ook nu alweer zo’n vijftien tenues in bestelling. ATB Team X-Treme (en dat zijn we met zijn allen) is natuurlijk superblij met deze betrokkenheid bij de club. Wil jij ook zo’n schitterend nieuw tenue? En natuurlijk wil je dat 🙂

Lees HIER alles over het kledingprogramma, de kortingen, het passen en het bestellen.

 

       

     

 

Algemeen

GOES – Vanmorgen in alle vroegte is NUTSWERK B.V. begonnen met de aanleg van een elektriciteitskabel vanaf FITLAND Goes naar de containers op het MTB parcours “Het Schenge”. Hiermee wordt een lang gekoesterde wens vervuld en kunnen de mobiele LED lampen die bij de trainingen worden gebruikt ter plaatste worden opgeladen. Het zetten van een kopje koffie of thee voor de parcours vrijwilligers wordt nu ook gemakkelijker 🙂 .

De wens voor de beschikbaarheid van elektriciteit bestaat al vanaf de plaatsing van de containers twee jaar terug in 2018. Echter aanleg via de gangbare kanalen bleek een (te) kostbare aangelegenheid. Het meest dichtbij gelegen aansluitpunt bleek zo’n 170 mtr. verderop te liggen en dan gaat de kassa rinkelen. In overleg én met de inzet van onze sponsoren FITLAND Goes en NUTSWERK B.V. is nu deze, voor ons perfecte oplossing gevonden.

Algemeen

MONTECENERI (ZW) – Het Europees Kampioenschap MTB XCO in Monteceneri / Monte Tamaro van zaterdag 17 oktober 2020 stond zowel voor Milan Vader als Anne Terpstra aangeduid om zich te revancheren voor de tegenvallende resultaten op het wereldkampioenschap de week ervoor in Leogang Oostenrijk. De verwachtingen waren weer hoog gespannen.

Het lukte Anne om weer een prima race te rijden na de ademhalingsproblemen van een week eerder. Al in de eerste ronde reed de latere winnares Pauline Ferrand-Prévot weg bij de concurrentie gevolgd door Anne die op haar beurt geen tegenstand te duchten had van de achtervolgers. Met maar net 40 seconden achterstand eindigde ze op een prachtige tweede plaats.

Met twee keer tweede in de wereldbekers en het zilver nu in Zwitserland kan ze terugzien op een hele mooie reeks.

Milan stond er weer goed voor bij aanvang van de wedstrijd. De tegenvaller van vorige week was weggespoeld en hij was gretig op zoek naar een een goed resultaat op dit EK. De start was veelbelovend. Hij was goed op weg in de kop van de wedstrijd maar moest, liggend op de eerste plaats, al snel afrekenen met een lekke band. De Zwitsers en de Fransen waren vertrokken. Na reparatie kwam hij op ongeveer een dertigste plaats terug in de wedstrijd. In een sterke inhaalrace die volgde raapte hij de één na de andere tegenstander op en finishte uiteindelijk toch nog op een superknappe 13e plaats, slechts 2,5 minuut na de winnaar Nino Schürter.

Ondanks deze pech overheersen de prima uitslagen in de wereldbekers.

Mick van Dijke reed een verdienstelijke wedstrijd bij de Beloftes (U23). Hij finishte op de zevende plaats, een kleine 2 minuten na de winnaar.

Algemeen

HULST – Het gaat er geweldig leuk aan toe op de trainingen in Hulst. Zo’n 20 tot 25 kinderen komen iedere donderdag van 18.30 tot ca. 20.00 uur naar Scouting ‘t Jagertje om in de omgeving van de liniedijk deel te nemen aan de mountainbike jeugdtrainingen. Het initiatief hiervoor werd genomen door Hulst voor Elkaar en inmiddels is een dependance of satelliet club van ATB Team X-Treme een feit. Er worden zelfs stappen ondernomen voor de realisatie van een vast mountainbike trainingsparcours. Verschillende kinderen zijn na eerst een aantal clinic-lessen bijgewoond te hebben lid geworden van deze bruisende Zeeuwse club.

Afgelopen woensdag werd in het Zeeuws Vlaams Advertentieblad een leuk artikel over de Hulster dependance geplaatst. Lees er hier meer over.

Heb je ook interesse in deze sport. Alle informatie op  de pagina “Trainingen” en meld je aan voor een introductie training.

Algemeen

WOLPHAARTSDIJK – Het is zover. Onze leverancier Reysport heeft de afgelopen weken enorm haar best gedaan om onze nieuwe wielerkleding zo snel mogelijk gereed te maken. Dat is niet niks met tot nu toe al 80 flinke bestellingen. Voor de meeste bestellers is de kleding nu gereed om uitgeleverd te worden. Zij hebben inmiddels een afhaal bericht via e-mail ontvangen.

Het betreft de bestellingen die t/m 5 september zijn gedaan. Uitleveren van de bestellingen van na deze datum duurt nog heel even.

Met inachtneming van de huidige corona maatregelen is helaas een “grootse en feestelijke” uitlevering én presentatie niet mogelijk.

Ook kiezen we er nu voor om niet iedereen naar hetzelfde adres te laten komen om de bestelling af te halen, maar we verdelen het over een paar afhaaladressen. Het is helaas niet anders en we doen het er gewoon mee!

Fijn dat we toch vanaf de herfstvakantie in onze nieuwe kleding kunnen rijden. Het streven was om de eerste bestellingen voor aanvang van de Zeeuwse ATB wintercompetitie gereed te hebben. En dat is gelukt!! Jammer helaas dat de competitie afgelast moest worden.

Een paar X-Treme leden hebben vorige week al de primeur gehad tijdens een fotosessie voor het blad SD SPORT. De tot nu ontvangen reacties op het ontwerp én de gebruikte stoffen van het nieuwe tenue zijn ronduit positief. Het aanbod van de twee lijnen; de Standaard- én de Elite lijn lijkt een schot in de roos. Tenslotte zijn de eisen die een wedstrijdbiker aan zijn kleding stelt net weer iets anders dan van een recreatie- of jeugdbiker. Voor elk wat wils dus!!

Inmiddels is dit alweer het derde basisontwerp wat door Reysport is vervaardigd en geleverd sinds 2006. Dat zegt wat over de plezierige samenwerking en service. Een heel sterk punt hierbij is het maatwerk waarmee ze zich onderscheiden van andere leveranciers. Langere mouwen, kortere of smallere broekspijpen? Geen punt! Veel is mogelijk zelfs een reparatie na een valpartij.

Wij zijn er van overtuigd dat Reysport met dit ontwerp en leveringsprogramma ook nu weer een prima prestatie levert!!!

We wensen je veel plezier met je nieuwe wielerkleding en draag het met trots!!

Bestuur

ATB Team X-Treme

Trouwens, mocht je nog niet besteld hebben ….. lees HIER alles over het kledingprogramma, kortingen én hoe je kunt bestellen.

Algemeen

LEWEDORP – Na de persconferentie gisterenavond, heeft het bestuur, in overleg met de kamp begeleiding besloten het X-Treme MTB jeugdkamp 12-plus van aanstaande vrijdag t/m zondag uit te stellen tot een later moment.

De huidige ontwikkelingen rondom het corona virus en de nu verscherpte maatregelen laten het niet toe het kamp op een veilige manier te organiseren. Uitstel is echter geen afstel!! Zodra de corona maatregelen het weer toelaten gaat de kamp begeleiding opnieuw aan de slag om alsnog een weekend te organiseren.

De deelnemers zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Algemeen

LEOGANG (OOSTENRIJK) – Het WK mountainbike in Leogang (Oostenrijk) is zowel voor Anne Terpstra en Milan Vader niet verlopen zoals vooraf gehoopt. Na de superprestaties in de wereldbeker wedstrijden de week voordien golden beiden als podiumkandidaten. De realiteit werd helaas anders.

Anne in actie tijdens de wereldbeker Nové Mêsto (archief foto)

Na de eerste volle ronde moest Anne de wedstrijd laten schieten wegens ademhalingsproblemen. Na een zeer snelle startronde, in achtervolging op Pauline Ferrand-Prevot, die ze als vierde aflegde werd in de eerste volle ronde duidelijk dat dit niet haar dag was. Aan het eind van deze ronde stapte ze uit de wedstrijd.

Ook Milan kende flinke tegenslag. Als een haas ging hij veelbelovend van start en sloeg al snel een gat van 13 seconden op de rest. Het leek aanvankelijk een goed plan maar wat later kreeg hij toch gezelschap van de latere winnaar, de Fransman Sarrou, die hem ook voorbij ging. In de achtervolging op het gladde, technisch zware parcours kwam hij twee maal ten val waardoor hij verder terugzakte.

Pogingen om weer goed terug in de wedstrijd te komen strandden helaas. Uit eindelijk finishte hij op de 23e plaats.

 

Milan in de 4e ronde (foto screenshot NOS)

Mick van Dijke reed bij de U23 (Beloften) naar een 31e plaats.

Anne, Milan en Mick reizen nu met het Nederlandse team af naar Monteceneri  in Zwitserland, waar volgende week zaterdag het EK MTB XCO wacht om zich daar te revancheren.

Zaterdag 17 oktober

10:00 – 11:30 U23 Men’s Cross Country, Final (XCO)

12:15 – 13:45 Elite Women’s Cross Country, Final (XCO)

14:30 – 16:00 Elite Men’s Cross Country, Final (XCO)

Algemeen

HEINKENSZAND – Tijdens een bespreking met de organisatoren van de wedstrijden voor de Zeeuwse ATB wintercompetitie is besloten om de competitie 2020-2021 uit te stellen. Het is niet mogelijk om aan een aantal van de huidige Corona maatregelen te voldoen. Over enkele maanden zal bekeken worden of de wedstrijden eventueel in het vroege voorjaar van 2021 kunnen plaatsvinden.

Zodra de regels versoepeld worden en het er op lijkt dat georganiseerd kan worden, zal aan de organisaties een nieuwe oproep worden gedaan voor nieuwe wedstrijd data.

Algemeen

GOES – Rabo ClubSupport is weer van start gegaan. Ook dit jaar doet ATB Team X-Treme mee. Leden van Rabobank Oosterschelde hebben inmiddels hun persoonlijke stemcode per e-mail ontvangen en kunnen van nu hun stem uitbrengen op de deelnemende clubs. Elk lid ontvangt 5 stemmen die ze zelf kunnen verdelen (max. 2 stemmen op 1 club). Stemmen kan via de stemknop in de e-mail.

Rabobank Oosterschelde verdeelt via Rabo ClubSupport, wederom, maar liefst €120.000,- onder de deelnemende clubs, verenigingen en stichtingen. Rabobank leden bepalen dus zelf hoe dit budget wordt verdeeld. Zij stemmen op hun favoriete clubs. Aan de hand van het aantal uitgebrachte stemmen wordt het beschikbare bedrag onder de deelnemende clubs verdeeld.

 

Ook dit jaar doet ATB Team X-Treme dus weer mee en met een wel hele goede bestemming!!

 

We hebben sinds kort de beschikking gekregen over een AED die we op ons MTB trainingsparcours Het Schenge willen gaan installeren. Hiervoor hebben we een, voor alle weersomstandigheden, geschikte buitenkast nodig. De huidige kast gaan we dus vervangen of upgraden.

Help ons dit mogelijk maken met jouw steun en stem!

In 2019 bracht deze actie maar liefst €318,00 in het laadje van ATB Team X-Treme, niet mis dus!!!

Stem vanaf nu t/m 25 oktober dus op ATB Team X-Treme met 2 stemmen en vraag gewoon aan iedereen in jouw omgeving dit ook te doen!!!

Stemadvies voor je overige stemmen: TMZ en ZRTC Theo Middelkamp

Klik HIER voor alle deelnemende clubs.

Alle informatie op Rabo ClubSupport  ….. vanaf 16-11-2020 worden ook de uitslagen op deze site bekend gemaakt.

Algemeen

NOVÉ MÊSTO (TSJECHIË) – Wat een geweldige week voor Anne Terpstra en Milan Vader tijdens de wereldbekerwedstrijden in Nové Mêsto. Gelijk na het inpakken van de trui en gouden plak op het Nederlands Kampioenschap in Sittard gingen ze gelijk door naar Tsjechië waar op dinsdag de eerste shorttrack van een druk wereldbeker programma alweer op het programma stond. De UCI koos er voor om op deze schitterende locatie 2 wereldbekers te houden.

Het begon al weer prima tijdens de eerste shorttrack op dinsdag Anne Terpstra reed op een modderig parcours naar een verdienstelijke 8e plaats op slechts 4 seconden van winnares Evie Richards.

Milan begon deze reeks ook op een (bijna) perfecte wijze. Lang vertoefde hij in de kopgroep maar brak in de laatste ronde, hij lag op vijf, zijn ketting waardoor er (toch nog) een 13e plaats (en een goede startpositie in de 1e XCO wedstrijd) voor hem inzat. Baalen natuurlijk maar de benen bleken goed.

Twee dagen later bewezen beiden in de XCO wedstrijd in welke supervorm zij momenteel verkeren. In een superspannende wedstrijd reed Anne naar een prachtige tweede plaats, 31 seconden na, wederom Evie Richards.

Milan maakte de vreugde in het Nederlandse kamp compleet om voor het eerst podium te rijden met een prachtige 3e plaats op 26 tellen van winnaar Simon Andreassen.

Dik verdiend hij was tenslotte dé smaakmaker in deze wedstrijd.

 

Een dag later was het alweer raak. Amper tijd om te herstellen en dan alweer de 2e Shorttrack op het programma.

Anne reed hierin naar een 7e plaats op maar 4 tellen van de winnares. Milan liet zien het nog lang niet beu te zijn, pushte en sleurde in de kop van de wedstrijd en reed na deze felle strijd in een sprint naar de 4e plaats in dezelfde tijd als winnaar Henrique Avicini. Beiden behielden met deze uitslagen een startpositie voor de 2e XCO race twee dagen later op zondag 4 oktober.

 

Zondag 4 oktober zat heel X-Treme vanaf 12.00 uur aan de buis gekluisterd om via Redbull TV de Vrouwenwedstrijd te zien. De zit werd beloond. Anne reed een perfecte race. Samen met de latere winnares, wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevot, bepaalde zij de wedstrijd. Uiteindelijk moest Anne haar laten gaan en finishte op slechts 21 secondenop de tweede plaats.

 

   

De mannen wedstrijd, later in de middag, werd gedomineerd door een supersterke kopgroep bestaande uit Nino Schürter, Henrique Avicini, Victor Koretzky en Milan. Vooral liet ook Schürter zien het biken nog niet verleerd te zijn en maakte de strijd hard. Milan kon prima volgen en nam op verschillende momenten zelf het heft in handen en plaatste een aanval. Hij liet daarmee zien dat er wel degelijk rekening met hem gehouden moest worden. Uiteindelijk sloten nog een paar renners aan en gingen ze met 7 renners naar de finish. Avicini bleek de rapste, Milan en Nino Schürter printten een fractie achter hem om de tweede en derde plaats zijn tweede podiumplaats was in ieder geval een feit. De fotofinish viel in het voordeel van Milan uit, de huidige wereld- en olympisch kampioen achter hem latend.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je het allemaal nog eens, in de replay, zien? ….. Redbull TV