Algemeen

ZIERIKZEE – De LJC mountainbike (finale) wedstrijd Burgh-Haamstede van zaterdag 14 september aanstaande kan doorgang vinden in Boswachterij Westerschouwen. Dat is vandaag tijdens een parcoursbezoek met boswachters van Staatsbosbeheer en een vervolgbespreking met vertegenwoordigers van de gemeente Schouwen-Duiveland, provincie Zeeland en Staatsbosbeheer vastgesteld en besloten.

Tijdens het locatie bezoek werd het parcours- en inrichtingsplan van ATB Team X-Treme doorgesproken met de boswachters. Alternatieven voor natuurgevoelige stukken werden bekeken en praktische aanwijzingen gegeven.

In de vervolgbespreking op het gemeentehuis werd al snel duidelijk dat met slechts een klein aantal aanpassingen vergunning voor de wedstrijd verleend kan worden.

In een mooi staaltje van samenwerking met respect voor elkaars belangen werden oplossingen bedacht in plaats van het uitdiepen van de tegenstellingen. Natuur en sport kan samen!!

Op naar een mooie wedstrijd!!!

Algemeen

BAAL (B) – Vandaag was het girlsday op het Sven Nys cycling center in Baal. 6 meiden van onze vereniging waren naar Baal afgereisd om van 10.00 uur tot 16.00 uur een clinic te krijgen. Melissa Nuijten, Veerle Bruijnes, Jasmijn Bruin, Maud Struijk, Senna Klaassen en Anniek Voermans. Wat hebben ze genoten! Na een korte krachtmeting werden de meiden verdeeld in groepen. Alle meiden werden ingedeeld bij de technische groep. Deze groep werd wat groot en daardoor werd hij in tweeën gesplitst. Melissa, Anniek en Senna kwamen bij Sven zelf in de groep en Veerle, Jasmijn en Maud kwamen bij Ellen van Loy in de groep die ook speciaal gekomen was hiervoor. Veel technische aspecten werden gedaan. Tijdens de lunch kregen ze een overheerlijke maaltijd van spaghetti zodat ze met een volle maag weer aan het middag programma konden beginnen. De trainers werden gewisseld maar ook in de middag was er veel variatie en leuke spellen.

Moe maar voldaan stapten de meiden aan het eind van de dag in auto om terug naar huis te gaan.

 

 

 

Auteur: Christien Struijk

Algemeen

BEESEL (L) – De dag begint wat grauw en hier en daar ondervinden sommige een klein buitje onderweg. De anderen die al aanwezig waren hadden prima droog weer. Ze geven regen op maar dat mag voor de meeste de pret niet drukken. Echter blijft het in het mooie Limburg droog en gaat de zon zelfs schijnen waardoor het nog warm werd ook.

In categorie 4 starten de eerste x tremisten. Veerle, Anniek, Maud, Jarno, Melissa en Maike. In totaal reden er 46 deelnemers mee. Het parcours zou zwaar worden. Veel zand en smalle paden. Voordat ze starten werd er om geroepen dat bij een val er een herstart zou plaatsvinden.

Terwijl Maike en Melissa een prima start hadden viel Jarno in het achterveld met 6 anderen en daardoor konden de rijen erachter niet weg komen en stonden Veerle, Maud en Anniek daar achter vast. De jury vond het niet nodig om opnieuw te starten dus met een grote achterstand voor de meiden begonnen ze aan hun race. Jarno lag nog wat langer op de grond en moest met een hele grote achterstand aan de race beginnen. Melissa en Maike zaten er goed bij echter door een afgelopen ketting en hierdoor verloren tijd moest ook Melissa met een inhaalrace verder gaan. Veerle, Maud, Anniek en Jarno wisten toch al snel weer de aansluiting te vinden met het overige veld. Helaas kwam Jarno vlak voordat hij voor de eerste ronde zou passeren hard ten val en werd hij uit de wedstrijd gehaald en moest opgeven. Maud en Veerle maakte er hun eigen strijd van en Veerle kroop steeds dichterbij. Maud wist echter haar voorsprong op Veerle te behouden. Ze eindigde als 44e en 43e. Anniek lukte het om de voorste in de wedstrijd voor te blijven waardoor ze nog een ronde extra kon rijden en eindigde op een 39e plek. Melissa had toch teveel tijd verloren met haar pech en wist uiteindelijk als 15e te finishen. Maike eindigde op een keurige 7e plek.

In categorie 5 was Nina Houmes de vertegenwoordiger van x treme. Ondanks de warmte leek Nina hier geen last van te hebben en na een prima start wist ze plekje voor plekje op te schuiven naar voren. Van de 31 deelnemers wist Nina vandaag te eindigen op een 15e plek.

In categorie 6 stond Senna Remijn aan de start en hij had er zin in. De trainingen van trainer Andre konden vandaag goed worden toegepast, want de technische afdaling vereiste wel wat kunnen. Senna nam vanaf het begin de leiding en ondanks een klein slippertje gaf hij deze positie niet meer op. Met een voorsprong van 11 seconden op de nummer 2 wist Senna als eerste over de finish te komen.

In categorie 7 was ook vandaag weer Senna van Iwaarden van de partij. Ook Senna is tijdens de wedstrijd ten val gekomen maar wist zich goed te herstellen en pakte een 24e plek van de 40 deelnemers.

De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op 15 juni in Assen. Deze dag is ook het NK wielrennen dus veel deelnemers laten deze wedstrijd schieten. Voor degene die wel gaan wensen wij ze alvast veel succes.

 

Auteur: Christien Struijk

Algemeen

GEDERN (D) – Milan Vader die afgelopen week was gestart met zijn hoogtestage, ter voorbereiding op een loodzwaar programma in het tweede gedeelte van het seizoen, twijfelde nog even over deelname aan deze wedstrijd. “Na mijn hoogtestage, die eindigt op 27 juni, rijd ik 7 wedstrijden achter elkaar, waaronder het NK en EK mountainbike en 4 wereldbekers”. “Dit vraagt om een zorgvuldige planning, temeer omdat ik mij in die komende wedstrijden wil kwalificeren voor de Olympische spelen in Tokyo van volgend jaar”.

Toch reisde Milan  af naar het Duitse Gedern, waar ook de Duitse top aanwezig was. Hij voelde zich na een week hoogtetent, niet helemaal fit, maar besloot toch te starten. En achteraf bleek dit een juiste beslissing. In de eerste van 8 ronden ontstond een groep van 8 renners, waaronder Milan, die continue alert op de 1e of 2e positie reed. Op de helft van de wedstrijd versnelde hij en testte daarmee zijn mede vluchters, de groep dunde uit en Milan bleef over met Markus Schulte, Maximilian Brandl, Georg Egger en Ben Zwiehoff. In de voorlaatste ronde sloeg Milan in de klim een gaatje en ging met 7 seconden voorsprong de laatste ronde in.

Een klein slippertje, zorgde ervoor dat hij werd bijgehaald door Markus Schulte. Zij waren inmiddels losgereden van de achtervolgers en zouden gaan uitmaken wie de winst zou pakken. Milan die deze wedstrijd ook in 2017 en 2018 op zijn naam schreef trok aan het langste eind. In de laatste klim versnelde hij, waarop de Duitser Schulte geen antwoord had. Milan kwam solo over de finish en pakte zijn derde achtereenvolgende winst in het Duitse Gedern.

Soms is het ongrijpbaar, ik voelde mij echt niet fit en toch kon ik deze wedstrijd domineren”. Ik moet ook zeggen dat het parcours mij goed ligt. Ik rijd hier graag, het veel draaien, keren en klimmen en een heel enthousiast publiek. Morgen mijn rustdag en dan rijd ik door voor mij hoogtestage in het Italiaanse Livigno. Ik kijk erg uit naar de komende wedstrijden”.

Uitslag:

1 VADER Milan NED
2 SCHULTE-LÜNZUM Markus GER
3 BRANDL Maximilian GER
4 EGGER Georg GER
5 ZWIEHOFF Ben GER
6 SCHÄB Moritz GER
7 SCHEHL Niklas GER
8 SCHELB Julian GER
9 SCHNELLER Simon GER
10 BEEMER Frank NED

Algemeen

GOES – Waar de gemeente Vlissingen een schaapskudde inhuurt om een groot deel van het MTB parcours kort te houden gaat de gemeente Goes de baan te lijf met groot geschut. Trekkers met maaibalken en hooipersers komen er daar aan te pas om onze jeugd onbezorgd te kunnen laten trainen op een kort gemaaid MTB parcours “Het Schenge”.

Algemeen

GOES – De door Johan Oosterhuis gestarte actie om oude bekers en medailles in te zamelen en, via Deltasucces uit Ovezande, ter beschikking te stellen aan organisaties die zich inzetten voor jeugdactiviteiten en jongerenwerk is nu al een groot succes.

In de kantinecontainer staan inmiddels al vele tassen en dozen vol met ooit gewonnen prijzen en er is nog meer toegezegd!!!

Heb jij op zolder ook nog medailles, standaards of bekers waar je geen waarde meer aan hecht, neem ze dan mee naar de dinsdagavond training in Goes.

Tot dinsdag 18 juni zamelen we de prijzen in. Dan komt Deltasucces ze ophalen.

 

Zo kunnen we als vereniging een mooie bijdrage leveren aan het geluk van deze kinderen.

Algemeen

VLISSINGEN – Na rijp beraad 🙁 heeft de werkgroep de wedstrijd van de X-Treme ATB Zomercup van vanavond (4 juni) AFGELAST. De diverse weervoorspellers zijn geraadpleegd en allen wijzen op onstuimig weer in Zeeland juist op het moment dat de wedstrijd daar volop aan de gang zou zijn.

Het KNMI in de Bilt heeft ook voor deze regio zelfs de waarschuwing af met Code GEEL met de toevoegingen:

Waarschuwingen Zeeland

Onweersbuien met kans op zware windstoten van 75-90 km/uur, mogelijk zeer lokaal meer. Ook hagel is mogelijk.
Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen. 

Ook buienradar laat niet veel anders zien in de voorspelling.

Kortom we vinden het niet verstandig om deze wedstrijd te laten doorgaan beraden ons nog op verplaatsing naar een andere datum.

ZEGT HET VOORT, ZEGT HET VOORT!!!

Algemeen

BERGEN OP ZOOM – Een oppervlakte van ongeveer 30 voetbalvelden (200.000m2) aan Bergse bossen gaat vernietigd worden voor de aanleg van een hoogspanningsverbinding over de Brabantse Wal. Volstrekt onnodig en niet te rijmen met de huidige politieke agenda van klimaat en CO2 reductie. Prachtige locaties voor onze outdoor activiteiten, kinderfeestjes, schooluitjes, sportwedstrijden en wandeltochten gaan verdwijnen.

Ook zijn de leden van ATB Team X-Treme met grote regelmaat in deze bossen te vinden. Een heerlijk gebied om met het hele gezin naar toe te gaan om te mountainbiken terwijl andere gezinsleden intussen een rondje gaan joggen of een wandeling met de hond maken. Vind jij het ook zonde als dat zou verdwijnen ? …… lees meer en teken de petitie.

Algemeen

VLISSINGEN – Natuurlijk staat iedereen te popelen om van start te gaan in het derde treffen van de reeks X-Treme ATB Zomercup wedstrijden 2019.

De baan in Vlissingen is geprepareerd ligt er prima bij. Juist op dit moment kreeg ook de schapenhoeder het plan om zijn schapen op het parcours te laten grazen en de distels te lijf te gaan. Hard nodig natuurlijk maar het komt nu even niet uit. Hij heeft beloofd om de schapen tijdig naar een andere locatie te loodsen zodat dit de wedstrijd niet in de weg zit.

Leonard (Krijger) heeft een rondje van 2,6 km. in gedachten, wellicht worden de nieuwe trails er in opgenomen. De jeugd mag uiteraard wat korter.

Vanavond gaat de jeugd van Vlissingen aan het eind van de training al een gedeelte uitzetten (jong geleerd is oud gedaan). De rest van het uitzetten en verdere opbouw volgt morgen. Voor wie zich geroepen voelt …….. vanaf 14.00 uur gaat de CREW aan de slag. Voor koek en zopie wordt uiteraard gezorgd.

De wedstrijden starten vanaf 18.30 uur. Inschrijven vanaf ca. 17.30 uur ter plaatse.

Wedstrijdronde 1: Wedstrijdduur ongeveer 15 minuten, kort parcours
Cat 0 / 1 Start: 18.31 uur
Cat 2 / 3 Start: 18.30 uur

Wedstrijdronde 2: Wedstrijdduur ongeveer 25 minuten
Cat 4 / 5 Start: 18.56 uur
Cat 6 / 7 Start: 18.55 uur

Wedstrijdronde 3: Start om 19.30 uur. Wedstrijdduur ongeveer 60 minuten

Vanaf de Nieuwelingen wordt gestart in één wedstrijd, dus iedereen rijdt met en tegen elkaar.

Voor alle deelnemende jeugdrenners is er een herinnering en in iedere jeugdcategorie een aanmoedigingsprijs!!

Klik voor alle INFORMATIE