Algemeen

WERELD – Vakantie of zomaar even weg met de mountainbike? We zijn nieuwsgierig ….. 😊 en daarom zetten we ook dit jaar de rubriek “Waar was X-Treme?” voort.

Prolongeert Veerle Bruijnes haar winst van 2019 of komt er een nieuwe winnaar uit de bus?

We dagen jullie weer uit om een super bijzondere en pakkende (vakantie)foto in te sturen waarop je, gehuld in ATB Team X-Treme Wieler-, Fan-, of Crew-kleding, te zien bent op de top van een berg, tijdens een diepzeeduik, bovenin een achtbaan, als je kokosnoten aan het plukken bent, een babybeer de fles geeft of aardappelen aan het rooien bent. Verzin het maar!!!!

Lees meer ..

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Nu de training in Goes even stil ligt spreken verschillende trainingsgroepen via groepsapp af om op zondagmorgen een training te doen. Vaak wordt dan het Patrick Tolhoek parcours in Boswachterij Westerschouwen gekozen.

Zo ook gisterenmorgen. Een flinke groep X-Tremisten gaven “acte de préséance” en oefenden zich een “bult” op en af een échte bult.

Zie de film impressie van Michel Couqué

Algemeen

VLISSINGEN & BURGH-HAAMSTEDE – Inmiddels is het ook alweer een traditie aan het worden om tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland ….. NLdoet onze MTB parcoursen flink aan te pakken. Zaterdag 14 maart aanstaande is het te doen. We gaan dit jaar voor twee van de drie van onze trainings locaties te weten in Vlissingen op het MTB parcours “Weyevliet” én natuurlijk het “Patrick Tolhoek MTB parcours” in Boswachterij Westerschouwen in Burgh-Haamstede.

Inmiddels zijn deze NLdoet projecten goedgekeurd en zijn ook onze budgetaanvragen in behandeling bij het Oranjefonds. Kortom we gaan sowieso aan de slag!!

 

Wat gaan we doen?

VLISSINGEN – Op het MTB parcours “Weyevliet” willen we de tracks gaan voorzien van een nieuwe en duurzame toplaag, de trails worden opgeknapt, de bewegwijzering hersteld en de bomen gesnoeid. De afgesnoeide takken gaan we dan weer vlechten tot een natuurlijke parcoursafzetting. Leonard Krijger trekt de kar, samen met Wouter Amsterdam en Johan Oosterhuis.

We roepen X-Treme – en vooral ook de lokale bikers op om samen met hen te helpen dit parcours te onderhouden.
Geef je op als vrijwilliger via de knop AANMELDEN

     

BURGH-HAAMSTEDE – Het Patrick Tolhoek MTB parcours in Boswachterij Westerschouwen moest het twee jaar terug zonder het jaarlijkse onderhoud doen vanwege het ontbreken van materiaal. Dat hebben we de zomer erna geweten ☹. Vorig jaar hebben we gelukkig weer wel voldoende kunnen doen en ook dat hebben we geweten 😊. Staatsbosbeheer spaart nu het hele jaar door “bos-eigen” materiaal (houtsnippers, maaisel, paaltjes en stammetjes) om ons van voldoende materiaal te kunnen voorzien. We gaan er vanuit dat het dit jaar ook weer lukt om flink aan de slag te gaan om de tracks weer op niveau te brengen. Daarnaast brengen we op een aantal plaatsen bordjes aan om bikers te attenderen op kruisingen met ruiter- en menpaden. Ook paden voor gezamenlijk gebruik (b.v. MTB en wandelaars) willen we voorzien van waarschuwingsbordjes. “Gouwe ouwe” Johan Hendrikse coördineert dit project.

Wil je hem hierbij ter zijde staan geef je dan op als vrijwilliger op via de knop AANMELDEN

 

Oh ja! Aanvang op beide locaties 9.00 uur tot 15.00 uur. Vanzelfsprekend zorgt ATB Team X-Treme dat de inwendige mens absoluut niets tekort komt. Je hoeft geen brood of thermosflesje koffie/thee mee te nemen. Dat wordt allemaal geregeld !!

Algemeen

KRUININGEN – Vandaag vindt alweer de laatste wedstrijd plaats van de Zeeuwse ATB competitie. Voor het eindklassement is het voor sommige categorieën nog spannend wie er op het podium gaan staan, dus het kan nog mooie wedstrijden opleveren.

De organisatie van Kruiningen heeft haar best gedaan een leuk parcours uit te zetten, binnen de mogelijkheden die door Staatsbosbeheer zijn aangegeven. Helaas zal het voorlopig de laatste keer zijn dat er hier een wedstrijd gereden kan worden. De regelgeving wordt steeds strenger, en zonder vast parcours mag er geen wedstrijd meer georganiseerd worden. Bij deze willen we in ieder geval de organisatie bedanken voor de inzet die zij alle afgelopen jaren hebben getoond. Vandaag kunnen we er echter nog even van genieten en vanaf half één barst de strijd los onder de mountainbikers.

Categorie 9/10 jaar gaat als eerste van start met zes deelnemers. De strijd tussen Florian Doens en Sven Wisse gaat los. Wie er vandaag wint, staat gelijk ook eerste in het algemeen klassement. Deze jongens hebben de afgelopen weken laten zien dat ze allebei heel sterk fietsen, en niet opgeven. Vandaag lukt het Sven om voor Florian te blijven. Met maar een seconde verschil finishen deze twee kanjers. Onze trouwe Belgische deelnemer Cedric van Belle rijdt vandaag op zijn nieuwe fiets. Cedric eindigt op de derde plaats, ook in het algemeen klassement. We hopen jullie volgend jaar weer terug te zien! Voor plaats vier en vijf strijden Guus Versloot en Melvin Couque. Deze keer is het de vierde plaats voor Guus, en plaats vijf voor Melvin. In het algemeen klassement is dit echter net andersom, met een vierde plaats voor Melvin. Jurian Fierloos eindigt op de zesde plaats.

Categorie tm 8 jaar heeft 10 deelnemers aan de start, met een paar nieuwe gezichten. Hopelijk zijn zij gemotiveerd om volgend jaar ook weer mee te doen. Zoals iedere week eindigt Cas Lavooij met ruime voorsprong op de eerste plaats. Bjorn Wisse heeft alle wedstrijden nog op de tweede plaats van het podium gestaan, maar krijgt de laatste paar wedstrijden concurrentie van Mats Wagenaar. Bjorn weet Mats echter goed voor te blijven, en finisht ook deze keer weer op plaats twee. Een mooie derde plaats voor Mats. Mathieu van Belle rijdt deze keer op de grote fiets van zijn broer Cedric, maar weet daar al goed weg mee te komen. Hij eindigt op plaats vier, ook in het eindklassement. Finn Traas rijdt in het begin van de wedstrijd wat verder achteraan, maar hij weet steeds wat verder naar voren te fietsen, en andere deelnemers in te halen. Hij finisht netjes op de vijfde plaats. Tijn van Eijkeren eindigt op plaats zes.

Om 13:00 uur starten de categorieën 13/14 jaar en 15/16 jaar tegelijkertijd. Senna Remijn heeft in de categorie 15/16 jaar helaas geen tegenstanders. Hij fietst erg hard, maar halverwege de wedstrijd neemt hij Renzo Moretti uit de categorie 13/14 jaar nog een rondje op sleeptouw, die deze wedstrijd op zijn gemakje lijkt rond te rijden, en zich niet zoveel van het wedstrijd element lijkt aan te trekken. In de categorie 13/14 jaar rijdt Storm Klaasse al snel op kop. Er zijn veel snelle stukken, dus dat ligt hem goed. Hij finisht als eerste, gevolgd door Senna van Iwaarden op twee. In het eindklassement is Senna eerste en Storm tweede. Joran Quist is ziek en fietst daardoor niet mee, maar komt nog wel kijken naar de wedstrijd. In het eindklassement eindigt hij als derde. Arno Piesens staat vandaag op de derde plaats van het podium. Helaas is zijn broer Tim vandaag ook ziek. Demi eindigt als vijfde en eerste meisje. Ook in het eindklassement is zij eerste meisje.

Categorie 11/12 jaar heeft 17 deelnemers. Doordat er hier wat meer deelnemers zijn, is niet alleen de strijd om de podium plaatsen spannend, maar ook in het achterveld wordt er om plaatsen gestreden. Net na de start heeft Veerle Bruijnes pech. Haar ketting loopt er af, of loopt vast, en zij ziet de rest van de deelnemers van haar weg rijden. Gelukkig kan ze snel de achtervolging in zetten, en weet ze nog verschillende plaatsen op te schuiven. Ze eindigt nog netjes op plaats 12.
Maike Tazelaar rijdt vandaag zijn eerste wedstrijd op zijn nieuwe veldrij fiets ipv op zijn mountainbike. Hij is van plan nog een aantal cross wedstrijden te rijden, en over twee weken mee te doen met het NK veldrijden voor de jeugd. Hij kan nu nog mooi even oefenen en wennen aan zijn fiets. Dat wennen lijkt niet nodig, hij vliegt met de fiets over het parcours en finisht met grote voorsprong als eerste. We wensen je veel succes met het NK veldrijden, Maike!

Voor plaats twee heeft Nick deze keer concurrentie van Melissa Nuijten. Melissa weet een poos op plaats twee te rijden, maar moet zich uiteindelijk toch een beetje af laten zakken. Nick maakt daar gebruik van om nog een gat van 20 seconden te slaan. De tweede plaats is voor Nick, derde plaats, en eerste plaats meisjes voor Melissa. Om plaats vier/vijf/zes wordt gestreden door Sven Verduijn, Aiden Zwartepoorte en Rocco Scholten. Vooral Sven en Aiden gaan tot het laatst vol power door. Sven weet net een aantal seconden weg te rijden bij Aiden, en finisht als vierde. Dennis Polfliet achtervolgt het groepje van drie, maar het lukt hem vandaag niet om dichterbij te komen. Wel heeft hij de hele competitie mooi constant gefietst, en hij sluit dan ook het algemeen klassement af met een zesde plaats. Anniek Voermans en Luuk Lavooij zijn ook mooi aan elkaar gewaagd. Halverwege weet Anniek weg te rijden bij Luuk. In de laatste ronde krijgt Luuk echter hulp van Senna van Iwaarden, die naar Luuk roept dat hij bij hem moet aanhaken. Luuk weet op deze manier het gat naar Anniek weer wat kleiner te maken. Anniek finisht op plaats acht, en wordt eerste meisje in het algemeen klassement. Luuk eindigt op plaats negen, en zevende in het algemeen klassement. Vandaag rijden Jens Slabbekoorn en Jarno Struijk ook erg lekker. Ze blijven de hele wedstrijd bij elkaar in de buurt, en laten het op een sprint aankomen in de laatste meters. Dat loopt voor Jarno echter niet goed af. Zijn stuur blijft achter een stalen paaltje hangen en zijn fiets slaat over de kop. Hij rolt er zelf achteraan, maar weet gelijk op te springen en met fiets naar de finish te rennen. Gelukkig heeft hij er zelf niet te veel pijn van, behalve dat hij wel wat blauwe plekken zal krijgen. Zijn fiets heeft wel wat schade bij de remmen. Het zag er in ieder geval spectaculair uit!

Bij de volwassen (39+) wordt Danny Sleeckx de winnaar, met op de tweede plaats Sven Standaert. Richard de Visser finisht op 2 seconden na Sven op de derde plaats.

De categorie 17+ wint Marco Minaard, gevolgd door Thijmen van de Vrede. De derde plaats is voor Joey de Decker.

Bij de dames is de eerste plaats voor Anne van de Swaluw. De tweede plaats is voor Marjolein Gernler-Van Westen. De derde plaats is voor Anouk Naalden, die deze keer bij de dames mee rijdt ipv de categorie 15/16.

Hierbij wil ik nog alle vrijwilligers, verenigingen en TMZ bedanken voor de mooie wintercompetitie. Zonder deze mensen zou deze competitie niet mogelijk zijn.

Zie het filmverslag cat. t/m 8 jaar en 9/10 jaar, 11 januari 2020 Marijke Vanhommerig

Zie het filmverslag cat. 11/12, 13/14 en 15/16  jaar, 11 januari 2020 Marijke Vanhommerig

 

Algemeen

GOES – Word Citytrainer en organiseer je eigen sportactiviteit binnen de gemeente Goes! Wil jij een sportieve en positieve bijdrage leveren aan je eigen wijk/dorp/stad of sportvereniging of school? Ben jij tussen de 14 en 21 jaar oud en kun je zelfstandig werken?
Heb jij een talent in de sport? TOP! Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Deze cursus bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten waarin je actief gaat leren hoe je toffe (sport)activiteiten kunt organiseren. Theorie en lekker sportief bezig zijn wisselen elkaar af. Bovendien weet je dan ook hoe je in de toekomst samen met anderen (sport)evenementen en activiteiten in je buurt kunt organiseren!

 

De cursus zal eind januari / begin februari starten, op de woensdagavond tussen 18:00 – 20:00 uur en zal plaatsvinden in het Omnium.

 

Dit krijg je ervoor terug;
* Je krijgt een gratis cursus van acht bijeenkomsten (2 uur).

* Je krijgt een T-shirt en bij het goed afronden van de cursus een trainings- of windjack zodat je als citytrainer goed zichtbaar bent.

* Je krijgt een erkend ‘Certificaat citytrainer’.

 

Aanmelden of eventuele vragen?
g.nogueira@smwo.nl of 0636505193,

Stagiaire Omnium en SMWO

 

Algemeen

KRUININGEN – Aanstaande zaterdag 11 januari 2020 is de laatste wedstrijd van de Zeeuwse ATB wintercompetitie 2019/2020.

Locatie: Kruiningen, Camping den Inkel (permanence in kantine van de camping + omkleedgelegenheid), Polderweg 12. Normale starttijden (zie eventueel www.tmzzeeland.nl).

Aansluitend is er de uitreiking van de eindprijzen. Voor de jeugd is dit omstreeks 15.00 uur en voor de volwassenen omstreeks 16.45 uur. De tussenstand van de klassementen vind je op: https://results.sporthive.com/organization/PC130242/championships

Prijzen eindklassement
Voor alle categorieën krijgen de 1e 3 in het eind klassement een beker. In de jeugd categorieën is er in elk geval ook een beker voor het 1e meisje.
Bij de jeugdcategorieën krijgt iedereen die voor het eind klassement in aanmerking komt maar niet bij de 1e 3 is geëindigd, een aandenken.
Bij de senioren categorieën zijn er naturaprijzen voor alle deelnemers die voldoende wedstrijden voor het eind klassement gereden hebben.
Voor de beste 50+ er en de beste 60+ er zijn er bekers.

Puntentelling
De puntentelling voor het eindklassement is als volgt:
1e plaats 20 punten, 2e plaats 19 punten, 3e plaats 18 punten enz. Vanaf de 20e plaats krijgt iedere deelnemer 1 punt.
In de B categorie krijgt de winnaar 50 punten, nummer 2 krijgt 49 enz. Op die manier worden veel meer renners geklasseerd. In het eind klassement zullen er ook prijzen zijn voor de beste 50+er en voor de beste 60+er. Bij een gelijke stand in het eindklassement telt de uitslag van de laatste wedstrijd.

Om in aanmerking te komen voor het eindklassement mag men maximaal 3 wedstrijden missen. Indien men meer wedstrijden gereden heeft worden de minste resultaten afgetrokken.

LET OP: In de tussenstand staan deelnemers die minder dan 7 wedstrijden hebben gereden en dus niet in aanmerking voor het eindklassement komen. Bij meer dan 7 deelnames zijn de de minste resultaten al afgetrokken van het totaal.

Bij de Heren B (39 jaar en ouder) hebben deelnemers van 50+ * achter hun naam en de 60+ **.

Tot zaterdag in Kruiningen.

Met vriendelijke groet,
De organisatie van de Zeeuwse ATB wintercompetitie.

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Nadat de Oliebollentraining voor de leden, gezin en vrijwilligers achter de rug was én de oliebollen achter de kiezen, is een klein gezelschap trainers en assistent trainers vertrokken naar Lunchboerderij Molenberg om daar even op te warmen en energie op te doen voor het vervolg van de dag. Nadat soep en broodjes hun weg naar binnen hadden gevonden vertrokken een kleine 20 trainers en assistent trainers onder leiding van Anne en Milan voor de tweede keer deze dag naar het parcours om hun skills aan te scherpen en nieuw repertoire op te doen om weer te gebruiken bij de trainingen.

In de briefing vooraf werden wensen en plannen besproken om vervolgens het bos in te duiken. Na afloop was iedereen het er over eens dat dit een leuke en vooral leerzame uurtjes zijn geweest waarmee we 2020 met een gerust hart in kunnen gaan.

Dank aan Anne en Milan voor hun bereidheid deze clinic te verzorgen, dank aan Lunchboerderij Molenberg voor het verzorgen van de lunch en dank aan Kiwanis Jeugd Bewegings Fonds die deze clinic mede mogelijk maakten.

Dank zeker ook aan de trainers en assistent trainers voor hun enthousiasme om aan deze clinic deel te nemen en hun betrokkenheid, week in week uit, bij de clubtrainingen, activiteten en evenementen.

Algemeen

BROUWERSDAM – Het strand van Schouwen-Duiveland is op zondag 16 februari 2020 het strijdtoneel van het Nederlands Kampioenschap Mountainbike Beachrace.

Deze 72 kilometer lange strandrace zal starten ter hoogte van Beachclub Perry’s om 10.00 uur. De startvakken zijn een half uurtje eerder al open voor het opstellen. Door de wedstrijdrenners worden er twee rondes gereden, van de start naar de Stormvloedkering en terug. Voor recreanten is het ook mogelijk om na één ronde te finishen.

De MTB Beachrace Zeeland is zowel een wedstrijd als een toertocht. Er zal gereden worden op het niveau van recreanten tot aan de absolute wielerprofs. De finish sluit om 15.00 uur.

Locatie:

Brouwersdam 1
4322 NR Scharendijke
Nederland

INFORMATIE&INSCHRIJVEN

Organisatie: Exventure Sports & Events

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Anne Terpstra en Milan Vader zijn tijdens de oliebollentraining op 27 december j.l. benoemd tot Ere-lid van ATB Team X-Treme. De prestaties die beiden in de afgelopen jaren hebben behaald, met name in seizoen 2019, hebben het bestuur bewogen om hen tot Ere-lid te benoemen.

Zowel Anne als Milan hebben hun roots bij X-Treme, waar zij de eerste mountainbike vaardigheden van Cor van den Berge hebben meegekregen. Nu zijn beiden in het bezit van een welverdiend ticket voor deelname aan de Olympische spelen, juli 2020, in Tokyo. Een fantastische prestatie waar we ook als X-Treme bijzonder trots op zijn!!