ATB Team X-treme

Lidmaatschap

BASIS-lidmaatschap SUPPORT-lidmaatschap KADER-lidmaatschap OPZEGGEN lidmaatschap

Word BASIS-lid of SUPPORT-lid van ATB Team X-Treme!
ATB Team X-Treme stimuleert het mountainbiken in Zeeland. Aan onze jeugdleden worden wekelijkse training gegeven op de trainingslocaties Goes, Vlissingen, Hulst en Tholen. Door het jaar heen worden er diverse leuke ledenactiviteiten georganiseerd.

ATB Team X-Treme neemt de zorg op zich voor het onderhoud aan de (openbare) training locaties in Goes en Vlissingen en  coördineert tevens het onderhoud aan het Patrick Tolhoek MTB parcours in Boswachterij Westerschouwen te Burgh-Haamstede.

Door het jaar heen organiseert ATB Team X-Treme verschillende evenementen waarvan de wedstrijden van de Zeeuwse ATB wintercompetitie en de KustmarathonZeeland MTB toertocht in het oogspringen.

Natuurlijk kent ATB Team X-Treme een aantal (gedrags) -normen en -waarden voor leden ouders/verzorgers en vrijwilligers om het leuk met elkaar te hebben en vooral ook zo te houden. Lees meer over het Veilig sportklimaat dat we nastreven.

Vanzelfsprekend willen we er naar de buitenwereld toe als éénheid uitzien. Goed voor de betrokkenheid naar elkaar maar ook naar onze sponsoren. Lees alles over de draagplicht, de kosten&kortingen, het passen&bestellen van X-Treme ATB Team wielerkleding.

Voel je je aangetrokken tot onze actief en gezellig team? Meld je dan aan als lid!!!

BASIS-lidmaatschap

Het BASIS lidmaatschap is het standaard lidmaatschap, bedoeld voor renners die gebruik willen maken van alle voorzieningen die ATB Team X-Treme biedt:

 • Deelname aan begeleide trainingen voor jeugd vanaf 8 jaar )* tot ……. zolang een biker het in een trainingsgroep naar zijn/haar zin heeft,
 • Deelname aan activiteiten zoals MTB-jeugdkampen, oliebollentraining, familiedag, zwemuitje etc.,
 • KNWU-lidmaatschap (is o.a. verzekering tijdens clubtrainingen en clubactiviteiten m.u.v. wedstrijden),
 • Het recht om een KNWU (START-, Renners- en/of KADER-) licentie aan te schaffen,
 • Toegang tot de Algemene Leden Vergadering (ALV),
 • Toezending van de ATB Team X-Treme News-flash (indien uitgebracht),
 • Korting van 25% op team wielerkleding plus €25,00 extra korting op de eerste aankoop.

 

De contributie wordt berekend vanaf de maand waarin je lid wordt en bedraagt per jaar:

 • Jeugd t/m categorie 7 (t/m het jaar waarin je 14 jaar wordt): €48,00
 • Nieuwelingen & Junioren (v.a. het jaar waarin je 15 jaar wordt t/m het jaar waarin je 18 jaar wordt): €57,00
 • Senioren (v.a. het jaar waarin je 19 jaar wordt): €63,00

De contributie wordt verhoogd met €14,00 vanwege het verplichte KNWU-lidmaatschap.
Inschrijfgeld: Eénmalig €10,00

Het BASIS-lidmaatschap “loopt” in het 1e jaar vanaf de maand van aanmelding t/m 31 december van dat jaar. Het volgende jaar van 1 januari t/m 31 december en wordt jaarlijks, tot wederopzegging, met 1 jaar verlengd. De betaling van de contributie vindt omstreeks februari-maart plaats (na vaststelling in de ALV) d.m.v. een incasso-opdracht waarvoor de vereniging wordt gemachtigd.

Aanvraagformulier BASIS-lidmaatschap (20230119)

SUPPORT-lidmaatschap

Het SUPPORT lidmaatschap is een ondersteunend lidmaatschap en is bedoeld voor bikers en anderen die de inspanningen van ATB Team X-Treme waarderen en willen ondersteunen. Een soort donateurschap plus! dus!! De extra’s die we bieden zijn:

 • KNWU-lidmaatschap (is o.a. verzekering tijdens clubactiviteiten m.u.v. wedstrijden),
 • Het recht om een KNWU (START- en/of KADER-) licentie (voor gebruik bij ATB Team X-Treme) aan te schaffen,
 • Toegang tot de Algemene Leden Vergadering (ALV),
 • Toezending van de ATB Team X-Treme News-flash (indien uitgebracht),
 • Korting van 12,5 % op team wielerkleding plus €12,50 extra korting op de eerste aankoop.

 

De contributie bedraagt €40,00 per (deel van een) jaar (inclusief het verplichte KNWU lidmaatschap).

Het SUPPORT-lidmaatschap “loopt” van 1 januari t/m 31 december van enig jaar en wordt jaarlijks, tot wederopzegging, met 1 jaar verlengd. De betaling van de contributie vindt omstreeks februari-maart plaats (na vaststelling in de ALV) d.m.v. een incasso-opdracht waarvoor de vereniging wordt gemachtigd.

Aanvraagformulier SUPPORT-lidmaatschap (20230201)

KADER-lidmaatschap

Het kader lidmaatschap is een speciaal lidmaatschap en bedoeld voor vrijwilligers die, vaker dan af en toe, voor de vereniging aan het werk zijn. Als vrijwilligers zich met regelmaat én voor langere tijd aan een kaderfunctie of -taak van ATB Team X-Treme verbinden kan het bestuur hen het KADER-lidmaatschap aanbieden.

Te denken valt aan bestuursleden, team-coördinatoren, trainers en assistent trainers etc. Zodra een vrijwilliger stopt met de kaderfunctie of -taak vervalt ook het KADER-lidmaatschap of gaat weer over naar het lidmaatschap wat voordien was aangegaan.

Een KADER-lidmaatschap kent dezelfde rechten en voorzieningen als een BASIS-lidmaatschap maar is vrijgesteld van contributie. Daarnaast wordt bij aanvang, afhankelijk van de functie en werkzaamheden, voorzien in ATB Team X-Treme wielerkleding en/of -CREW kleding. In de meeste gevallen worden, eventueel te volgen (trainers) opleidingen, bijscholingen, cursussen en voor de vereniging benodigde kaderlicenties, vergoed.

Vanwege het nastreven van een “Veilig sportklimaat” verlangt ATB Team X-Treme uiteraard dat een kaderlid een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kan overleggen. Deze kan gratis via de vereniging worden aangevraagd.

Aanvraagformulier KADER-lidmaatschap (20130207)

OPZEGGEN lidmaatschap

OPZEGGEN van het BASIS- of SUPPORT-lidmaatschap kan tot uiterlijk 4 weken voor het einde van enig kalenderjaar via onderstaande link. De registratie van dit lidmaatschap bij de KNWU wordt dan per diezelfde datum ongedaan gemaakt.

Tot aan het opzegmoment kan uiteraard nog gebruik gemaakt worden van de faciliteiten waarin het  lidmaatschap voorziet.

Opzeggen lidmaatschap