Zondag aanstaande (30 september) MTB Toertocht landschapspark Borsele

Algemeen

HEINKENSZAND – Op 30 september is de mountainbikeroute door het Landschapspark Borsele klaar! Een nieuwe route van 43 km over bestaande en hele nieuwe paden door de Zak van Zuid-Beveland. Wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele opent deze route om 09.00 op het beginpunt bij Brasserie Stelleplas in Heinkenszand. Ter gelegenheid van de opening organiseren de Gemeente Borsele, mountainbikevereniging X-Treme en wielervereniging Vitesse uit Heinkenszand een toertocht over de nieuwe route. Het inschrijfgeld is 5 euro (kinderen tot 12 jaar doen gratis mee). De opbrengst van de tocht komt ten goede aan Jeugdfonds Sport en Cultuur. De cheque met de hopelijk mooie opbrengst wordt na de tocht om 12.00 uur uitgereikt aan dit fonds.

Inschrijven kan vanaf 08.30 uur in de Brasserie. De feestelijke opening en eerste start is om 09.00 uur. Inschrijving sluit om 10.00 uur. We verwachten dat iedereen dan om 12.00 uur weer terug is om de uitreiking van een cheque met een mooi bedrag aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur bij te wonen, inclusief de uitreiking van de “segmentprijzen”.
De route kan ingekort worden tot 16 km.

Segmentprijzen?
Het is een toertocht, maar er zit toch ook een wedstrijdelement in.  Er liggen meerdere Strava segmenten in de route, en op 3 van deze segmenten zijn prijzen te verdienen voor de snelste dame, snelste heer en langzaamste “Strava” deelnemer. Zowel aan het begin en het eind van het segment staat een bord om het “wedstrijdsegment” aan te geven. Om 11.30 uur sluit de termijn, dan kijken we op de pc wie die dag het snelst of het langszaamst was op dat segment. Race en mountainbikespecialist Jansen Wielersport uit Heinkenszand heeft 9 prijzen beschikbaar gesteld. Als je één prijs hebt doe je automatisch niet meer mee voor een tweede segmentprijs, dus 9 mensen hebben prijs. 

De prijzen worden om 12.00 uur uitgereikt in de Brasserie en je moet er dan ook zijn om in aanmerking te komen voor de eindprijs. Zodra je terugkomt in de Brasserie kun je zelf op je Strava zien of je één van de kanshebbers op een prijs bent!

Er ligt één segment in de korte route van 16 km, de andere 2 liggen in de lange route. Er zitten geen kruisingen in de segmenten, dus je kan zo hard gaan als je wilt. Maar ook hier gelden de “normale” regels, dus respect voor je medefietsers, ook als je een tijd wilt zetten.

Tenslotte: je mag de segmenten net zo vaak rijden als je wilt, de snelste tijd telt voor de prijs. Ook als je de 2 keer probeert om op een wedstrijdsegment de langzaamste te zijn, geldt alsnog je snelste langzaamaantijd…..

De route is volledig permanent uitgepeilt met de bekende MTB-route bordjes, voor deze route zijn ze blauw. Tijdens de toertocht staan er verkeersregelaars bij de gevaarlijke oversteekpunten.

Er is een tussenstop in de route van 43 km. Na de finish staat voor iedere deelnemer een kop koffie, thee of een ijsje klaar in Brasserie Stelleplas. Voor de jongere deelnemers staat er een springkussen klaar bij terugkomst!
 
We zoeken trouwens nog een enkele vrijwilligers als verkeersregelaar of bij de tussenstop. Opgave kan door een kort mailtje naar Niels Steenblok (x-treme.zcup@zeelandnet.nl)

 

20180918-1 Poster Opening TFR Borsele A20180918-2 Poster Opening TFR Borsele B