Zomers begin X-Treme ATB Zomercup 2015 in Kruiningen

Algemeen

20150413-5 Stuurbord Zomercup 2015KRUININGEN Op vrijdag 10 april heeft Wielercomité Rentoc uit Kruiningen op het bekende parcours in Den Inkel de eerste wedstrijd van de ATB zomercup competitie 2015 georganiseerd. Het parcours lag er op deze eerste echte lentedag snel bij. In totaal kwamen 73 renners aan de start voor 7 spannende wedstrijden.

 

 

 

20150413-1 Zomercup Kruiningen 10-4-2015 Podium cat. 01 -  foto Niels SteenblokDe eerste wedstrijd werd om 18.00 uur door de TMZ-jury op gang gefloten. In de jongste categorie zagen we een wedstrijd met 7 piepjonge bikers. Het was leuk om weer een aantal nieuwe namen te mogen begroten voor deze wedstrijd.

Nina Houmes uit Wissenkerke was de snelste, het podium werd compleet gemaakt door Chiel Moelker uit Kloetinge en Joey Spuy uit Stellendam. Het deelnemersveld in categorie 2 en 3 bestond uit 13 renners. De wedstrijd is gewonnen door Rob Kastelein uit Burgh-Haamstede. Hij stond op het podium samen met Rosita Reijnhout en Senna Remijn, beiden uit Wolphaartsdijk.

Voor de volgende wedstrijden werd het parcours vergroot. Er kwamen flink wat lange stukken bij. In categorie 4 – 7 stonden ook 13 renners opgesteld.

 

20150413-2 Zomercup Kruiningen 10-4-2015 Podium Nieuwelingen -  foto Niels SteenblokAl snel ontstond er onder leiding van Shirin van Anrooij uit Kapelle een kopgroep met daarin verder nog Dies Moelker uit Kloetinge, Martijn Steenblok uit Heinkenszand en Bart Kastelein uit Burgh-Haamstede. In de loop van de wedstrijd heeft Shirin iedereen uit de wielen gereden en kwam ze alleen over de finish met Dies als tweede en Bart als derde.

Bij de nieuwelingen stonden 5 renners aan de start. De kop van de wedstrijd bestond lange tijd uit Marijn Vermue uit Nisse en Jarmo Visser uit Heinkenszand. Jammer genoeg ging de ketting van Jarmo er bij de laatste doorkomst af. Het stuk voor de finish wordt regelmatig bezocht door mollen die er een echt knollenveld van maken, met rammelende kettingen tot gevolg. Door de tegenslag van Jarmo was Marijn gevlogen. Jarmo is tweede geworden, Koen Reijnhout uit Wolphaartsdijk maakte het podium compleet.

20150413-3 Zomercup Kruiningen 10-4-2015 Podium Vrouwen -  foto Niels SteenblokBij de Vrouwen stonden 4 deelnemers op de startlijst. Simone Cornelissen uit Middelburg stond op 2e paasdag nog in het startveld met Marianne Vos tijdens de Paasbike in Nieuwkuijk. Ze heeft de wedstrijd gewonnen. De posities 2 en 3 waren voor Rieke Vermue uit Nisse en Chantal Verstraten uit Roosendaal.

Tijdens de wedstrijden in Vlissingen (5 juni) en Westkapelle (5 september) gaan we de dameswedstrijd meer aandacht schenken. We hopen natuurlijk op een mooi deelnemersveld tijdens deze wedstrijden!

Om half 8 was het de beurt aan de Mannen categorie 17 jaar en ouder en de Veteranen. Ook in deze categorieën stonden deelnemers aan de start die we nog niet eerder te gast hadden bij onze wedstrijden. Beide categorieën kenden een spannend wedstrijdverloop.

20150413-4 Zomercup Kruiningen 10-4-2015 Podium Veteranen -  foto Niels SteenblokBij de Veteranen ging de wedstrijd lange tijd tussen Kees Reijnhout uit Wolphaartsdijk, Marc Vanacker uit Sint-Niklaas, Dirk Verstraate uit Middelburg en Kurt Vanhaverbeke uit Evergem. Tegen het eind van de wedstrijd hebben Kees en Marc afstand genomen van de rest, ze gingen samen de slotronde in. Uiteindelijk kwam Kees net iets beter uit de laatste bochten, hij mocht met de bloemen naar huis. Tweede plaats voor Marc en Dirk is op de 3e plek geëindigd.

Het wedstrijdverloop bij de A-categorie was erg boeiend. Halfweg de wedstrijd reed Erik Boer uit Wolphaartsdijk alleen op kop in de wedstrijd, maar Danny Sleeckx uit Malle zat er niet veel achter. In het verdere verloop van de wedstrijd wist eerst Danny de aansluiting met Erik te vinden, waarna vervolgens ook Edzard van Ewijk uit Wolphaartsdijk en Rob van den Muysenbergh uit Loenhout aansloten op het leidende tweetal.

20150413-4 Zomercup Kruiningen 10-4-2015 Podium Mannen 17 -  foto Niels SteenblokDe heren gingen samen de laatste ronde in, op ruime afstand gevolgd door de rest van het veld. Erik heeft de wedstrijd vanaf het begin hard gemaakt. In de laatste bochten wisten de Belgische bikers Danny en Rob een klein gaatje te slaan met de mannen uit Wolphaartsdijk. In de eindsprint kon Danny zijn wiel net een iets eerder over de streep duwen dan Rob. Danny heeft al veel wedstrijden gewonnen in de Zeeuwse ATB competities, maar dit was zeker niet de makkelijkste. Edzard is derde geworden, hij versloeg Erik in de laatste meters.

Als je een medailleklassement zou hanteren dan ging de eerste plaats in Kruiningen naar het dorp Wolphaartsdijk. Dat belooft wat voor de wedstrijd in Wolphaartsdijk zelf op vrijdag 22 mei aanstaande. Het waren stuk voor stuk mooie wedstrijden, we kunnen terugkijken op een mooi begin van de competitie!