Zomercup wedstrijd in Westkapelle (13-9) belooft MTB feest te worden

Algemeen

20140410-1 Affiche X-Treme ATB Zomercup 2014Op zaterdag 13 september staat alweer de 4e wedstrijd van de X-Treme ATB zomercup op de agenda. De afgelopen 2 jaren kregen de deelnemers in Westkapelle een afwisselend en uitdagend parcours voor de kiezen. We gaan er ook dit jaar weer van uit dat de organisatie in Westkapelle ons een mooi parcours zal voorschotelen.

 

 

 

Met name de technische rijders hebben verleden jaar het verschil kunnen maken in de korte venijnige klimmetjes rondom “De Kreek” in Westkapelle. Er zijn veel mountainbikers in Walcheren, dus we rekenen eigenlijk op veel nieuwe deelnemers die op basis van hun terreinkennis een keer in een echte wedstrijd een gooi willen doen naar de ereprijzen. Maar ook als je niet mee doet om de ereprijzen heb je gegarandeerd veel MTB-lol.

Iedereen die beschikt over een mountainbike en een goede helm kan meedoen. Als je geen lid bent van een wielervereniging kun je tijdens de inschrijving een EVENT-lidmaatschap kopen, waarmee je tot eind 2014 mee kan doen aan al de wedstrijden die gehouden worden (dus ook de wedstrijden van de wintercup in 2014).

Bovendien krijg je op zaterdag 13 september de voorlaatste mogelijkheid om je in een onderling duel te meten met de andere deelnemers die op zaterdag 20 september mee gaan doen aan het Open Zeeuwse kampioenschap mountainbike. Die wedstrijd wordt gehouden op het “Patrick Tolhoek MTB parcours” in Westenschouwen. Beide wedstrijden tellen mee voor het eindklassement van de X-Treme ATB Zomercup.

In totaal hebben al 108 verschillende mountainbikers meegedaan aan de eerste 3 wedstrijden. Bij deelname aan 5 wedstrijden wordt het minste resultaat geschrapt, de 5 punten voor de deelname tellen altijd mee voor het eindklassement.
Kijk op de wedstrijdpagina voor de uitslagen van de eerdere wedstrijden en het tussenklassement na de geslaagde wedstrijd in Wemeldinge.
 
De starttijden voor de wedstrijd in Westkapelle zijn:
Jeugd: Cat. 0+1 –>  12.01 uur (ca. 20 minuten wedstrijd)
Jeugd: Cat. 2+3 –> 12.00 uur (ca. 20 min.)
Jeugd: Cat. 4 t/m 7 –> 12.30 uur (ca. 35 min.)
Nieuwelingen: J+M –> 13.15 uur (ca. 45 min.)
Vrouwen 17 jaar en ouder —> 13.16 uur (ca. 45 min.)
Mannen 17 jaar en ouder –> 14.15 uur (ca. 60 min.)
Mannen 40 jaar en ouder –> 14.16 uur (ca. 50 min.)

Inschrijven kan in het “Kasteel van Batavia”, Zuidstraat 143 in Westkapelle. Let op, dat is in het dorp zelf, op een paar minuutjes afstand van het parcours.
 
De laatste 2 jaar was het mooi zomerweer in Westkapelle, ook dit jaar rekenen we op een mooie wedstrijd met hopelijk veel “nieuwe” deelnemers.