Eerste “Hof van Zeeland” ATB Zomercup groot succes!

Algemeen

HEINKENSZAND – Aan de oevers van de Stelleplas naast het vakantiepark “Hof van Zeeland” in Heinkenszand werd de 4e wedstrijd van de ATB Zomercup verreden. Na maanden voorbereiding was het parcours gereed om te worden ingewijd.  Met 73 deelnemers was er weer een grote groep mountainbikers van jong tot oud die  met veel plezier de competitie met elkaar opzochten.

Het parcours welke zich langs de bomen kronkelt met verschillende hindernissen, zoals een pumptrack en diverse kombochten, bood de deelnemers genoeg uitdaging en gaf de ingrediënten voor spannende wedstrijden. De burgemeester van de gemeente Borsele, Gerben Dijksterhuis, was speciaal voor deze gelegenheid uitgenodigd om het startschot te geven. En was blij verrast door het enthousiaste en plezier waarmee er werd gereden. Na het eerste startschot schoten er 23 jonge bikers uit de startblokken voor de eerste wedstrijd van de avond.

Bij de jongste groep tot 8 jaar was het de Vlaamse Tijl Vanhaverbeke die de leiding nam en niet meer afstond. In de achtervolging reden Cas Lavooy en Boaz Scholten, die zich wiel aan wiel over het parcours manoeuvreerden, zij wisten als 2e en 3e te finishen.

In de groep 9-10 jaar was Sam Mullaert goed vertrokken en nam de koppositie. De hele wedstrijd zat Florian Doens vlak achter hem en bleef druk zetten, zij werden 1e en 2e. Op enkele seconden achter dit tweetal reed Luc Lavooy een sterke wedstrijd waarbij hij zijn stuurmanskunst optimaal kon benutten, hij werd 3e. Maud Struijk en Anniek Voermans waren aan het strijden om de trofee voor het eerste meisje. Halverwege de wedstrijd wist Maud nog langs Anniek te komen en mocht op het podium een heuse roze trofee in ontvangst nemen, welke door Klus en Vloerenbedrijf M. Nuijten waren mogelijk gemaakt.

Na een aanpassing van het parcours konden de deelnemers 11-12 en 13-14 jaar  aan hun wedstrijd beginnen. Bij de jongens en meiden van 11-12 jaar was het Senna Remijn die als eerste het veld in draaide en zo de wedstrijd won. Renzo Moretti liet ook zien dat hij als voornamelijk wegrenner over goede stuurmanskunsten beschikt en werd 2e. Maike Tazelaar moest na een mindere start en valpartij in de achtervolging. Na aantal knappe inhaalmaneuvers wist hij als 3e te finishen. Melissa Nuijten reed een thuiswedstrijd, en wist als eerste meisje aan te komen.

In de groep van 13-14 jaar reed Mees de Vos tevens een thuiswedstrijd. De altijd goedlachse Mees is al jaren actief in meerdere takken van de wielersport, echter maar zelden voor de ereplaatsen. Dit heeft hem nooit belet om altijd hard te trainen en tijdens wedstrijden meer dan 100% te geven. Hoewel klein van gestalte kunnen we terecht spreken van een groot wielerhart. Daar op het parcours aan de Stelledijk was het zijn dag, en wist hij zijn eerste ATB overwinning te boeken. Geflankeerd door Joran Quist 2e, Storm Klaasse 3e en Demi Nuijten die 1e meisje was, kon hij stralend op de hoogste trede zijn gouden bokaal in ontvangst nemen.

Bij de categorie 17+ was het Michiel van Echelpoel die de winst pakte. Mike Deutekom en Martijn Steenblok werden op slechts enkele seconden 2e en 3e. In de 39+ groep was het Kurt van Haverbeke die de prestatie van zijn zoon kon evenaren door de wedstrijd te winnen. Hij kreeg het niet cadeau, Dirk Verstraate en Corne Keijl bleven tot in de laatste ronde druk zetten en werden 2e en 3e. Mieke de Craene mocht als eerste dame de bloemen in ontvangst nemen.

Alle deelnemers waren positief over het uitdagende parcours dat werd voorgeschoteld. Wederom complimenten aan alle vrijwilligers en die deze mooie wedstrijd mogelijk maakten. Het parcours aan de Stelledijk is overigens voor ieder met een mountainbike en goede helm vrij toegankelijk.

Film van de jongste groep

 

20180619-1 Podium 0-8 foto Guido Mullaert20180619-2 Podium 9-10 foto Guido Mullaert20180619-3 Podium 11-12 foto Guido Mullaert20180619-4 Podium 13-14 foto Guido Mullaert20180619-5 Podium 17 foto Guido Mullaert20180619-6 Podium 39 foto Guido Mullaert20180619-7 Winnaar Michiel Echelpoel foto Guido Mullaert20180619-8 Moe gestreden deelnemers foto Guido Mullaert