Zevende wedstrijd van de ATB Wintercompetitie in Middelharnis

Algemeen
MIDDELHARNIS – Je zou het niet verwachten als je de omgeving van Middelharnis ziet met alle polders, maar Middelharnis heeft een berg (door insiders “Col de Sommel genoemd)! Op en rondom deze berg is een erg leuk uitdagend parcours uitgezet voor de deelnemers van deze wedstrijd door RACE MTB MENHEERSE. De weersomstandigheden lijken hier altijd een extra moeilijkheidsgraad te zijn. Twee jaar geleden sneeuw, vorig jaar koud en mistig, vandaag is er regen op komst. Gelukkig staan er een paar partytenten en is er ook gezorgd voor de interne mens, met o.a. warme chocolademelk voor alle jeugddeelnemers na de finish.

 
De jeugd begint gelukkig nog met droog weer. De deelnemers verkennen het parcours en de grote berg is favoriet bij de jeugd. Jarno Struijk geeft aan dat hij het jammer vindt dat ze niet helemaal naar boven mogen, want het naar beneden racen is toch wel het allerleukste. Categorie 9/10 jaar heeft vandaag 13 deelnemers, en start om half 1. Een aantal nieuwe gezichten, zouden die vandaag voor verrassingen kunnen zorgen? Voor Sven Wisse in ieder geval niet, die pakt vrijwel direct de leiding en weet deze vast te houden. Er is ook hier weer een ‘carrousel’ in het parcours ingebouwd, en deze zorgt ervoor dat de deelnemers al snel wat uit elkaar getrokken worden. Al snel rijdt Dennis Polfliet (2e) op de tweede plaats, en Jurgen den Harder op drie. Jurgen gaat waarschijnlijk wat te hard van start, want hij wordt in de tweede ronde ingehaald door Luuk Lavooij (3e) en eindigt uiteindelijk op de zesde plaats.
 
Het is weer mooi om de strijd tussen de meiden, Senna Klaasse, Maud Struijk en Anniek Voermans te zien. Anniek weet in de eerste paar rondes steeds dichtbij Senna te blijven, terwijl Maud daar weer op een meter of twintig achter fietst.
Na een paar rondes begint de vermoeidheid echter wat toe te slaan, en ziet Maud (4de) haar kans waar. Ze weet eerst Anniek (7de) en later Senna (5de) voorbij te rijden en als eerste meisje te eindigen. Dat gaat in het eindklassement voor eerste meisje nog spannend worden tussen Senna en Anniek. Ze wisselen stuivertje voor deze begeerde plaats.
Daarachter rijdt Kyano ook lekker, hij eindigt op een negende plaats, Jarno Struijk tiende, Veerle Bruijnes elfde, en Ruben Pijpelink op een dertiende plaats. Allemaal weer goed gedaan. De chocomelk smaakt goed na afloop.
 
Categorie t/m 8 heeft vandaag maar 6 deelnemers. Florian Doens rijdt vol trots in zijn Zeeuws kampioen shirt en hij maakt het ook deze wedstrijd weer waar. Eerste plaats voor Florian. Cedric van Belle eindigt als tweede. Cas Lavooij, die de hele wedstrijd wel had willen downhillen, rijdt vandaag weer goed en komt als derde over de finish. Daarachter zitten Bjorn Wisse en Melvin Couque een hele poos vrij dicht bij elkaar. Bjorn weet echter Melvin toch voor te blijven en eindigt als vierde. De kleine Mathieu van Belle eindigt als zesde, maar deze jongeman is nog maar vijf jaar oud! De jongste deelnemers, en wat doet hij dat al goed.
 
Om één uur gaan de volgende jeugdcategorieen van start. Gelukkig nog steeds droog voor de deelnemers.
Bij categorie 15/16 jaar zijn er vandaag vijf deelnemers. Job Blankenstijn neemt vanaf de start de leiding en heeft al snel vele seconden voorsprong op de rest. Jefke Daneel rijt ook vandaag weer de hele wedstrijd op de tweede plaats. Op de derde plaats eindigt Tom Houmes. Eerste meisje, en vijfde plaats is voor Anouk Naalden.
 
Categorie 13/14 jaar heeft zes deelnemers. Jens de Keersmaeker (1e) rijdt voorop gevolgd door Senna van Iwaarden (2e).
Daarachter is het nog spannend in de laatste rondes. Joran Quist die nog aan het bijkomen is van een griepje, waardoor hij vorige week niet mee kon doen, heeft het zwaar. Hij rijdt op de derde plaats, maar Storm Klaasse (4de) komt steeds dichterbij. Uiteindelijk komen ze op 1 seconde na elkaar over de finish. Nina Houmes lijkt het wat te warm te hebben onderweg, en trekt halverwege de rits van haar shirt naar beneden, voor wat verkoeling. Met dit weer is het lastig kleden voor een wedstrijd. Voor de toeschouwers is het koud, sommige deelnemers rijden echter nog in korte broek. Nina eindigt als eerste meisje op de vijfde plaats, gevolgd door Demi Nuijten op de zesde plaats.
 
De categorie 11/12 jaar heeft negen deelnemers, met de vaste koprijder Maike Tazelaar. Hij wint weer zeer overtuigend deze wedstrijd. Het blijft mooi om hem te zien fietsen. Daarachter is het vandaag echter erg spannend tussen Nick Wisse en Renzo Moretti. Nick rijdt tweede, maar Renzo verliest hem de hele wedstrijd niet uit zijn oog. Hij blijft in het achterwiel van Nick. Nick weet echter stand te houden, en komt net een halve seconde voor Renzo over de finish. Daarachter rijdt Melissa Nuijten erg hard. Ze weet als vierde en eerste meisje over de finish te komen. Rocco Scholten eindigt op de zevende plaats.
 
Bij de 39+ zijn vandaag maar 25 deelnemers. In vergelijking met de voorgaande wedstrijden wat minder dan anders. Zou het komen door het slechte weer? Inmiddels is het flink gaan regenen. In een mooie sliert rijden ze de berg op en af. Sven Standaert staat vandaag op de eerste plaats op het podium, geflankeerd door Dennis Raadtgever op de tweede plaats en Dirk Verstraate op drie.
 
Om drie uur start de 17+  met 23 deelnemers en daarna de dames met drie deelnemers. Marco Minnaard komt als eerste over de finish. Joey de Decker volgt hem op twee seconden en wordt twee, gevolgd door Edzard van Ewijk op drie. Bij de dames is de eerste plaats voor Ines Klok, tweede plaats voor Daisy Goedhart en de derde plaats voor Larissa Mesker.
 
Het was weer een mooi georganiseerde dag met een uitdagend parcours. Op naar de volgende wedstrijd op 8 december in Hulst.
 
Via DEZE LINK is nog een filmpje te zien van de categorie t/m 8 jaar en 9/10 jaar.