Zes podiumplaatsen voor ATB Team X-Treme tijdens de LJC in Wijchen

Algemeen

20160604-4 LJC Wijchen - foto fam. DeutekomWIJCHEN – Zaterdag 4 juni begon de dag in Wijchen voor sommigen van ons al vroeg met een clinic van Gerben de Knegt, oud renner en assistent bondscoach MTB, waaraan een aantal X-Tremisten heeft deelgenomen. Zij hebben samen met deze oud renner het parcours alvast verkend en een aantal tips & tricks gekregen. Er werd veel aandacht besteed aan de technische aspecten van het mountainbiken.

 

 

 

 

20160604-1 LJC Wijchen - foto fam. DeutekomHet parcours in Wijchen is heuvelachtig en technisch te noemen. Veel klimmetjes en slingerende afdalingen, lange klimmen en trappen om weer af te dalen. Weinig rechte stukken en weinig ruimte om weer op adem te komen. Het parcours is mooi gelegen in het bos, de ondergrond was wisselend, dan weer bosgrond, dan weer zand, dan weer stenen, dan weer blubber en hier en daar een stukje asfalt.

Het parcours loopt langs een skibaan, om een idee te krijgen van de hoogte van de heuvels aldaar. De jury zit in een heuse skihut en zelfs het podium was in skistijl met 3 snowboards op verschillende hoogten op boomstammen geplaatst (zie foto’s).

Om half 11 startte categorie 1 met 3 X-Tremisten waarvan er maar liefst 2 het podium wisten te behalen! Maike Tazelaar werd 2e jongen, Melissa Nuyten 2e meisje en Britt Blomaard 7e meisje.
Om 11 uur startten Finn Blomaard en Nina Houmes in categorie 2, waarbij Nina haar kampioenspak weer eer aandeed, prachtige 1e plaats voor haar en een mooie 6e plaats voor Finn.

Ook Rob Kastelein deed in categorie 3 zijn rood-wit-blauw weer eer aan en kwam als 1e over de finish.

In categorie 4 wederom 3 X-Tremisten aan de start waarbij Tycho Goossen net naast het podium greep met een 4e plaats. Senna van Iwaarden eindigde op een 9e plaats en Demi Nuyten was 7e meisje.

De ochtend was in Wijchen net als in Zeeland mistig begonnen, maar al snel brak de zon door en werd het zelfs broeierig warm (26 graden!). We moesten ervoor zorgen dat de renners voldoende gekoeld werden en voldoende dronken want er werd wat afgezweten!

Na de pauze startte categorie 5 rond half 2 met Bart Kastelein en Alex Piso. Bart streed lange tijd samen met de Nederlands kampioen om de 1e plaats in deze categorie en mede doordat de Nederlands kampioen materiaalpech kreeg, wist Bart een voorsprong op te bouwen en kwam solo over de finish. Ook Alex was aan een inhaalrace bezig en eindigde op een prachtige 6e plaats.

In categorie 6 kwamen Dies Moelker en Tom Houmes aan de start samen met 37 andere deelnemers in deze categorie. Zowel Dies als Tom wisten zich steeds verder naar voren te rijden met als resultaat een 6e plaats voor Dies en een 12e plaats voor Tom.

20160604-3 LJC Wijchen - foto fam. Deutekom20160604-5 LJC Wijchen - foto fam. Deutekom20160604-6 LJC Wijchen - foto fam. Deutekom20160604-7 LJC Wijchen - foto fam. Deutekom

20160604-4 LJC Wijchen - foto fam. Deutekom20160604-2 LJC Wijchen - foto fam. DeutekomIn categorie 7 stonden Martijn Steenblok en Mike Deutekom aan de start. Beide renners hadden er zin in om dit technische parcours te bedwingen. Martijn startte vanuit het front en Mike vanaf de één na laatste rij. Mede dankzij een goede start wist Mike zich al snel naar voren te rijden om uiteindelijk zelfs tot vlak achter de nummer 2 in de wedstrijd te komen. Mike pakte de 3e plaats en Martijn finishte als 13e.

Pieter Moelker was zo moedig om zich in te schrijven voor de Funklasse. Met deze categorie werd de dag in Wijchen rond de klok van 6 afgesloten.

 

Al met al een zeer geslaagde wedstrijddag voor Team X-Treme. Vijftien deelnemers aan deze wedstrijd, waarvan er zes een podiumplaats wisten te behalen!
Gefeliciteerd met deze mooie resultaten en tot de volgende LJC in Apeldoorn op 25 juni aanstaande!

 

Agnes Deutekom-van der Kraan