Zeeuwse Wieler Trofeeën voor Bert van Gils en Milan Vader

Algemeen

HEINKENSZAND Tijdens de Cyclémotion eindejaarsmeeting 2014, afgelopen zaterdag in de Stenge in Heinkenszand, zijn twee prestigieuze wielerprijzen uitgereikt in het bijzijn van heel wieler minnend Zeeland. Bert van Gils won de Patrick Tolhoek Trofee en Milan Vader mocht wederom de Bart Brentjens Trofee in ontvangst nemen.

20141227-1 CyclÉmotion PT Trofee Bert van GilsNa een daverend intro, vol lovende woorden, van dagvoorzitter Piet Eversdijk, kreeg Bert de trofee voor de tweede maal uit handen van de naamgever van de trofee, Patrick Tolhoek, die de vele grote verdiensten van Bert voor de Zeeuwse wielersport in zéér brede zin nog eens heel duidelijk beschreef.

Voor de toekenningscommissie was er dan ook geen enkele twijfel wie dit jaar de Patrick Tolhoek Trofee diende te ontvangen.

 

Ook op Milan Vader stond dit jaar wederom geen maat. Piet Eversdijk somde alle aansprekende prestaties van Milan in 2014 op waarmee het voor iedereen ook gelijk duidelijk werd dat de jury ook dit jaar niet hoefde te twijfelen aan wie de Bart Brentjens Trofee toegekend zou moeten worden.

De meest aansprekende prestaties in 2014 van Milan: 3e plaats EK junioren, 4e plaats WK junioren, 2e plaats NK junioren, 3e plaats Wereldbeker Nove Mesto (Tsjechië), Zeeuws Kampioen en winnaar Nationale MTB Topcompetitie junioren.

Milan ontving de Bart Brentjens Trofee uit handen van gedeputeerde Ben de Reu.

20141227-2 CyclÉmotion BB Trofee Milan Vader

 

Naast de uitreiking van deze trofeeën werd tijdens deze eindejaarsmeeting teruggeblikt op het afgelopen wielerseizoen en vooral ook vooruitgeblikt naar 2015 waarbij de aankomst van de 2e etappe van de Tour de France op Neeltje Jans centraal stond.