Zeeuwse ATB wintercompetitie: Wolphaartsdijk

Algemeen

WOLPHAARTSDIJK (30-10-2021) – In Wolphaartsdijk staat het dit weekend bol van de wielerwedstrijden. Op zaterdag de ATB wintercompetitie en op zondag de WBVC wedstrijden voor de veldrijders.

De organisatie heeft weer een mooi parcours uitgezet, dat met het regenachtige weer zorgt voor een modderig spektakel. Al tijdens het inrijden zit iedereen onder de modder inclusief de mountainbikes. Inschrijven kan gelukkig wel droog bij restaurant De Meerkoet.

Allereerst de start van de jongste categorieën. 9/10 jaar gaat klokslag één uur van start, met 9 renners. Een hele goede start van Nikita Walraven, op de hielen gevolgd door Brent van den Bergen en Bjorn Wisse. Ook daarachter zitten Mats Wagenaar en Cas Lavooij ze op de hielen. Al snel weet Bjorn voorbij Nikita te komen, en geeft alles wat hij heeft. De modder deert hem niks, en langzaam maar zeker weet hij het gat wat groter te maken. Met een ruime voorsprong rijdt hij na drie rondes heel blij over de finishlijn! Goed gedaan, Bjorn. Nikita blijft ook erg sterk rijden en behoudt de tweede plaats en eerste meisje. Brent wordt een paar keer bijna terug gehaald door Mats en Cas, maar weet zich goed staande te houden. Door een slimme inhaalmanoeuvre op een achterblijver weet hij weer een gat naar Cas te slaan, die er op dat moment niet meer voorbij kan. Een mooie welverdiende derde plaats voor Brent! In de achterhouden zien we o.a. Finn Traas en Joppe Bommeljé. Finn fietst een prima wedstrijd.

Joppe is voor de wedstrijd een beetje uit zijn doen. Toch een beetje spannend en al die regen en modder helpen ook niet mee. Toch heel stoer van start gegaan, en netjes uit gefietst.

Filmpje van 9-10 jaar (Rogier)

De jongste categorie heeft vandaag een stuk meer deelnemers dan vorige week en gaat met 8 kinderen van start. Al enkele jaren doet onze Belgische vriend Mathieu van Belle mee aan de wintercompetitie wedstrijden. Inmiddels is hij wat groter geworden en zeer zeker ook een stukje sterker. Al veel wedstrijd ervaring, en dat laat hij hier ook weer mooi zien. Een eerste plaats voor deze kanjer. De rest van het podium is ook gevuld met Vlaamse mountainbikertjes. Op plaats vijf zien we Fedde van den Bergen. Deze kleine man gaat zijn broer Brent achterna! Ook Esmay de Hullu rijdt een prima wedstrijd en wordt eerste meisje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 13:00 uur starten de 13/14 jarigen met 20 deelnemers. Zoals altijd staat er op Maike Tazelaar geen maat, en weet hij al gauw een heel erg groot gat te slaan. Weinig concurrentie voor hem vandaag, en hij rijdt dan ook met gemak als eerste over de finishlijn. Ook vandaag weer op de cyclocross, waardoor hij niet geklasseerd wordt. Dat maakt de prestatie er echter niet minder om. Daarachter wordt echter wel hard gestreden om de andere podiumplaatsen. Nick Wisse, Melissa Nuijten en Sander Janssens liggen dicht bij elkaar. Iets daarachter vinden we Rocco Scholten, met niet ver daarachter Sam Mullaert. Ze geven niets toe op elkaar, en de strijd blijft de gehele wedstrijd spannend. Met het ingaan van de laatste ronde rijdt Nick net voor Melissa en zit Sander daar niet ver vandaan. Nick en Melissa weten een klein gaatje te slaan naar Sander, maar elkaar krijgen ze niet gelost. Een eindsprint moet voor de beslissing zorgen, en die weet Nick te winnen. Melissa is echter wel het eerste meisje. Rocco heeft pech net in een van de laatste bochten. Zijn ketting ligt er af, maar Sam zit niet al te ver achter hem. Hij moet gaan rennen naar de finish, en weet het net te halen voor Sam.

Er doen vandaag veel meiden mee in deze categorie. We zien Senna Klaasse en Anniek Voermans in de eerste rondes dicht bij elkaar in de buurt rijden. Senna ligt eerst voor Anniek, maar halverwege de wedstrijd weet Anniek voorbij Senna te komen. Verder rijdt ook Ylaisah Poppe een goede wedstrijd. Ze finisht net een plaatsje voor Veerle Bruijnes, die zoals altijd heel constant rijdt en zich door niemand gek laat maken. Zoals haar opa zegt: de wedstrijd zou voor Veerle een paar uur moeten duren, dan zou ze op den duur een heleboel deelnemers wel oprapen. In een half uur lukt dat niet, maar wel prima gefietst, Veerle! Ook Lisanne van Broekhoven is na vorige week weer van de partij, en doet zo mooi ervaring op met de wedstrijden. Maud maakt in een van de eerste rondes een lelijke val, maar weet toch weer terug de fiets op te gaan. Leuk dat er zoveel animo is onder de meiden. Zou de nieuwe Anne Terpstra er tussen zitten?

Categorie 11/12 jaar heeft vandaag 7 deelnemers. Twee lokale mountainbikers, Joachim den Boon en Job Kluijfhout, die beide het vaste parcours regelmatig als trainingsrondje rijden. Beide hebben ze nog niet zoveel wedstrijd ervaring, maar weten zich goed staande te houden in deze wedstrijd. Prima gereden! Waar vorige week Sven Wisse op kop reed, en Florian Doens hem die dag niet bij kon houden, waren vandaag de rollen omgedraaid. Een eerste plaats voor Florian. Deze mannen gaan het weer spannend maken voor het klassement. Melvin Couqué en Guus Versloot zijn ook mooi aan elkaar gewaagd. Vandaag wist Melvin, Guus voor te blijven, en de derde plaats te bemachtigen. Fenne Bommeljé was het enige meisje dat meedeed. Prima gereden in dit vieze weer. Het zou leuk zijn voor haar als er meer meiden in deze categorie mee zouden doen.

Om twee uur is het dan weer tijd voor de 39+ mannen. Gaat het een herhaling van zetten zijn van vorige week, of is er nu een andere strijd? Met 42 mannen aan de start, gaat er weer een grote groep meedingen naar een podiumplaats. Jan-Piet Saman weet in ieder geval de eerste plaats met zeer ruime voorsprong weer veilig te stellen, na zijn overwinning in Wemeldinge van vorige week. Op 2,5 minuut na hem zien we Dennis Raadtgever over de finish komen voor de tweede plaats. De strijd om de derde plaats is op het laatst nog spannend. Edzard van Ewijk weet net een paar seconden voor Kevin Vleurinck te finishen.

Vandaag ook weer wat meer vrouwen aan de start om 15:15 uur, 6 deelnemers. De Belgische Mieke de Craene was altijd al sterk. En ook deze keer laat ze weer zien dat ze het fietsen niet verleerd is in het coronajaar. Een mooie eerste plaats voor haar. Op de tweede plaats finisht Indy Floren. Ze heeft een groot gat naar de nummer drie van de dames, Astrid den Herder.

Als laatste gaat de categorie A mannen van start. Dit zijn de mannen van 15 tot en met 39 jaar, met 26 deelnemers. Op de eerste plaats eindigt Vincent Meyvis. Pim van de Klundert die vorige week eerste werd is helaas niet gefinisht. Op de tweede plaats eindigt Koen Reijnhout van onze sponsor Reysport. Joey de Decker weet ook weer een podiumplaats te bemachtigen, en staat daarmee weer wat steviger in het klassement.

Na deze regenachtige dag hopen we dat het volgende week in Oude-Tonge weer wat mooier weer is. Ook wel zo fijn voor de toeschouwers. Zijn jullie er dan ook weer bij?

Uitslagen Wolphaartsdijk (30 oktober 2021)

Tussenstand Zeeuwse ATB wintercompetitie 2021

Auteur: Marijke Vanhommerig