Zeeuwse ATB wintercompetitie: Wemeldinge

Algemeen

WEMELDINGE (23 oktober 2021) – Wat fijn dat het weer kan! Nadat vorig jaar de wintercompetitie niet door kon gaan vanwege alle Corona perikelen, is het TMZ gelukt om dit jaar weer acht wedstrijden op het programma te zetten. De eerste wedstrijd is in Wemeldinge, waar op de dijk een snel parcours is uitgezet, met een paar steile klimmen de dijk op. Het weer zit ook alles mee, met een beetje zon en niet al te veel wind.

Om half één staan de twee jongste categorieën klaar voor de start. Categorie 9/10 jaar gaat met 12 deelnemers als eerste van start. Een minuut later gevolgd door de categorie tot en met 8 jaar, met drie deelnemers. Een goede start van Bjorn Wisse, die als eerste door de bocht gaat. Cas Lavooij zit samen met Nikita Walrave en Mats Wagenaar dicht in zijn wiel. Met de eerste klim de dijk op, weet Cas zich naar de koppositie te fietsen. Een positie die hij niet meer afgeeft. Bjorn blijft de eerste ronde vlak achter hem, maar heeft helaas in de tweede ronde erg veel last van zijn mild, en valt een paar plaatsen terug. In de tweede ronde is daar opeens Brent van den Bergen, op zijn nieuwe grote fiets, die zijn voorgangers een voor een opraapt. Een mooie tweede plaats voor Brent, Mats op de derde plaats en Nikita op de vierde plaats, tevens eerste meisje. Leuk dat er ook een aantal nieuwe gezichten meededen aan de wedstrijd, zoals Tiemen Trompetter, die een mooie zesde plaats behaalde.

Bij de jongste categorie was het in de eerste ronde een strijd tussen Hare Keano op zijn veldrijfiets, en Fedde van den Bergen. Hare vloog wel een paar keer uit de bocht, maar wist de eerste plaats te pakken. Fedde op de tweede plaats, en Esmay de Hullu heeft ook knap haar wedstrijd gereden. Alle drie een medaille en een lekkere cupcake verdient!

Om 13:00 uur gaan de volgende twee jeugd categorieën van start. Eerst de 13/14 jarigen met 14 deelnemers. De verwachting is dat dat er de volgende keer nog wat meer zullen zijn, want deze eerste wedstrijd viel tegelijk met het 12+kamp van X-Treme. Onder de deelnemers deden drie veldrijders mee, die buiten het klassement vielen. Maike Tazelaar weet als eerste over de finish te komen, maar gelet op zijn veldrijfiets was het deze keer geen podium voor hem. Wel een goede training voor de WBVC competitie en de landelijke veldrij wedstrijden. Op 15 seconden achter Maike wist Nick Wisse zich goed te handhaven. Hij voelde de hete adem van Teun Paaimans (veldrijder) in zijn nek, maar wist hem voor te blijven. Voor Nick de eerste plaats op het podium. Daarachter werd ook hard gereden, maar er vielen wel steeds wat gaten tussen. Dennis Polfliet (tweede plaats) finishte op een halve minuut van Nick, en daarachter zat weer een gaatje naar Rocco Scholten. (Derde plaats) Melissa Nuijten eindigde op de vierde plaats en als eerste meisje.

Categorie 11/12 jaar startte vlak achter de categorie 13/14 jaar. Hier stonden 8 deelnemers aan de start. Sven Wisse nam de koppositie in, en gaf die niet meer af. Grote verschillen in deze categorie, maar iedereen deed zijn best. Florian Doens eindigde op de tweede plaats en de Belgische Jasper Vanderbeken op de derde plaats.

Na een korte verkenning op het parcours is het om 14:00 uur tijd voor de categorie heren 39+. Een groep van 40 mannen staan daar aan de start. Al snel na de start ontstaat er een kopgroep met Dennis Raadtgever, Jan-Piet Saman en Sven Standaert. In de tweede ronde heeft Dennis even wat ketting problemen net voor de finishlijn, en moet hij een paar seconden toeleggen op de andere mannen, terwijl hij zijn ketting er terug oplegt. Hij weet zijn derde plaats echter te behouden. Jan-Piet wordt één, Sven op de tweede plaats.

Om 15:15 uur rijden de A-mannen vanaf 15+ tot en met 39, samen met de twee dames die mee doen. Astrid den Herder bemachtigt de eerste plaats op 1,5 minuut van Steffie Verdickt.

Bij de mannen rijden Joey de Decker en Pim van der Klundert bijna de hele wedstrijd samen op kop. Marco Minnaard probeerde ze nog terug bij te halen, maar tevergeefs. In de laatste ronde blijven de twee op kop gewaagd aan elkaar. Joey doet zijn uiterste best een paar keer een gaatje te slaan, maar Pim laat hem niet gaan. In de eindsprint is de winst voor Pim van der Klundert, tweede plaats voor Joey de Decker en op de derde plaats Marco Minnaard.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 30 oktober in Wolphaartsdijk.

Uitslagen Wemeldinge (23 oktober 2021)

Tussenstand Zeeuwse ATB wintercompetitie 2021