Verslag Zeeuwse ATB wintercompetitie Wemeldinge

Algemeen

WEMELDINGE – Nadat het op vrijdag de hele dag heeft geregend, is het gelukkig op deze zaterdag droog weer. De vrijwilligers hebben geprobeerd het parcours toch weer iets anders te maken dan de voorgaande jaren. Het belangrijkste element is de dijk, waarop het altijd hard lijkt te waaien, en waar zware klimmetjes en steile afdalingen inzitten. Het gaat een zware wedstrijd worden vandaag. Het inschrijven kan in ‘Casco eten & drinken’, naast de dijk.

Categorie 9/10 jaar gaat met zes deelnemers van start om half een. Er wordt weg gesprint waarbij Florian Doens de kop pakt, al snel ingehaald echter door Sven Wisse. Sven pakt als eerste de bochtjes door de ‘fietsenrekken’ heen, en de helling de dijk op. Cedric van Belle zit hen op dat moment ook nog op de hielen. Guus Versloot rijdt op plaats vier, en Melvin Couqué rijdt op plaats vijf. Beiden rijden ze een prima wedstrijd. Sija van de Veen eindigt op plaats zes en als eerste meisje. Sven en Florian maken het weer spannend. De eerste ronde weet Sven op kop te rijden, totdat boven op de dijk, Florian er voorbij weet te komen. Sven blijft echter in zijn wiel. In de laatste ronde, net voor het eind trekt Sven echter een sprint. Florian kan die niet meer pareren, waardoor Sven met twee handen in de lucht als eerste over de finish komt. De tussenstand is vier overwinningen voor Florian en drie voor Sven, wat zouden de laatste drie wedstrijden nog brengen?

Categorie t/m 8 jaar start 30 seconden later. De kleine Bjorn Wisse is als eerste weg, wat een goede start! Cas Lavooij laat dat echter niet zomaar gebeuren, en weet hem snel in te halen. Die koppositie weet Cas gedurende de hele wedstrijd vol te houden. Weer een eerste plaats voor hem, en dat op zijn verjaardag. Dubbel feest! Bjorn rijdt zoals iedere week hele constant. De tweede plaats is voor hem. Voor Cas en Bjorn is het eindklassement eigenlijk al bepaald, eerste plaats voor Cas en tweede voor Bjorn. Voor de derde plaats gaat dat echter nog spannend worden. Dikke pech voor Tijn van Eijkeren vandaag. Hij gaat onderuit in de modder van een van de eerste bochten. Hij heeft pijn, maar weet toch op te staan en door te gaan. Een topwedstrijd wordt het niet meer voor hem, maar hij heeft tot nu toe wel alle wedstrijden meegedaan, en staat toch maar mooi bij de top 5 aan de start. Mats Wagenaar en Mathieu van Belle willen beide die derde plaats behalen. In de eerste helft van de wedstrijd rijdt Mathieu op plaats drie. Mats weet hem echter de passeren achterin het parcours, en een klein gat te slaan. Vandaag de derde plaats voor Mats en de vierde plaats voor Mathieu.

Anouk Naalden die in de categorie 15/16 fietst, mag vandaag gelijk starten met de jongens van categorie 13/14 jaar, omdat zij de enige deelnemer in deze categorie is. De jongens van de categorie 13/14 maken er een mooie strijd van. We zien Joran Quist heel goed starten, en als eerste de dijk op gaan. De jongens zitten de eerste ronde allemaal dicht bij elkaar. Storm Klaasse weet zich echter los te maken van de groep en een gat te slaan. Hij houdt dat vol tot de finish en eindigt zo op plaats 1. Na een paar rondes weet ook Renzo Moretti weg te rijden bij de groep. Vandaag heeft hij gelukkig geen materiaalpech en nu kan hij laten zien dat hij zeer hard kan rijden. Senna van Iwaarden en Joran Quist ‘vechten’ om de derde plaats vandaag. Dan rijdt Senna weer een stuk voor Joran, maar uiteindelijk lukt het Joran, om Senna voor te blijven, en te eindigen op de derde plaats. Vandaag plaats vier voor Senna, gevolgd door de broers Tim en Arno Piessens.

De categorie 11/12 jaar heeft vandaag 14 deelnemers. Er zijn helaas een paar kinderen die niet mee kunnen doen, zoals Maud Struijk die haar polsen heeft gekneusd met free running, en. U alleen kan aanmoedigen. En Bas Bussem rijdt wel in, maar om nog onbekende redenen rijdt hij niet de wedstrijd mee. Is hij gevallen bij het inrijden, of is zijn fiets kapot gegaan? We weten het nog niet, maar hopen dat hij er volgende week weer bij is. Ook Anniek Voermans en Sam Mullaert missen we vandaag.

Vandaag is de eerste plaats weer voor Maike Tazelaar en de tweede plaats voor Nick Wisse. Die plaatsen komen niet meer in gevaar voor het eindklassement. Op de derde plaats rijdt Melissa Nuijten. Het lijkt nu toch een definitieve comeback voor haar te worden. Voor plaats vier en vijf is het spannend vandaag. Sven Verduijn en Aiden Zwartepoorte blijven bij elkaar in het wiel en wisselen af en toe van koppositie. Uiteindelijk weet Sven de eindsprint te winnen, en te eindigen op plaats vier. Rocco Scholten rijdt vandaag ook een sterke wedstrijd. Hij rijdt op zijn nieuwe fiets, en dat heeft hem vast vleugels gegeven. Hij ligt lange tijd op plaats zes. Dennis Polfliet volgt hem op gepaste afstand. Net voordat Rocco echter de laatste ronde in gaat, krijgt hij last van zijn rug, en misschien ook wat te hard van start gegaan. Hij kan niet meer alles geven, en zakt een paar plaatsen terug.

Dennis Polfliet maakt er gebruik van om voorbij Rocco te gaan. Luuk Lavooij en Jarno Struijk rijden een groot deel van de wedstrijd samen. In de eerste ronde ligt Jarno nog op achterstand, maar geleidelijk weet hij dichterbij Luuk te komen. Na een poosje achter hem te hebben gereden, weet hij Luuk voorbij te gaan. Luuk haakt aan, en samen maken ze er een mooie strijd van. In de laatste ronde, de laatste klim, vindt Luuk het tijd om er weer voorbij te gaan, en met een inhaalmove weet hij als eerste de klim te nemen. Jarno baalt, maar heeft vandaag echt heel goed gereden. Plaats zeven voor Luuk, en acht voor Jarno. Jens Slabbekoorn rijdt de hele wedstrijd net een stukje voor Luc Keijl, en zo weten ze ook over de finish te gaan. Veerle Bruijnes eindigt op plaats 12, gevolgd door Senna Klaasse en Ylaisah Poppe.

Bij de 39+ doet vandaag Danny Sleeckx weer een keer mee. En niet voor niks, want hij eindigt op de eerste plaats. Op plaats twee eindigt Sven Standaert, op drie seconden gevolgd door Dirk Verstraate.

Bij de mannen van de 17+ is niet heel verrassend Marco Minnaard de winnaar. Op de tweede plaats Thijmen van de Vrede, gevolgd door Joey de Decker op plaats drie.

Vandaag staan er vijf dames aan de start. Anne van de Swaluw eindigt op plaats één, Yva Geluk op plaats twee en de derde plaats gaat naar Marlou Eckhardt.

De achtste wedstrijd zal plaats vinden in Hulst. Tot dan!

Zie de filmpjes t/m 8 jaar en 9+10 jaar en 11+12, 13+14 en 15+16 jaar

Auteur en filmpjes: Marijke Vanhommerig