Zeeuwse ATB wintercompetitie: Oude-Tonge

Algemeen

OUDE-TONGE (6 november 2021) – Vandaag is de Zeeuwse ATB wintercompetitie welkom in Oude-Tonge. Hier ligt een vast mountainbike parcours, maar speciaal voor de wedstrijd is er een ander parcours uitgezet. Het is altijd goed geregeld hier, met inschrijving in de kantine van de honkbal vereniging, waar ook wat gedronken kan worden. Buiten een opblaaskasteel voor de kleine kinderen en voor de deelnemers aan de wedstrijd de mogelijkheid voor het afspuiten van de fietsen. Altijd fijn met alle hondenpoep die er langs de sportvelden ligt …. en het belangrijkste voor de jeugdige deelnemers; altijd mooie grote bekers en lekkere pepernoten.

In de jongste categorieën zien we diverse lokale deelnemertjes. Leuk dat zij op deze manier met het mountainbiken kennis kunnen maken. Om half één gaan de eerste twee categorieën van start. Categorie 9/10 jaar heeft vandaag 9 deelnemers. Voor de eerste plaats blijft het deze keer tot de laatste ronde spannend. Bjorn Wisse en Cas Lavooij blijven tot ronde zes bij elkaar. In de laatste ronde geeft Bjorn even wat gas bij en slaat zo een gat naar Cas. Bjorn is niet meer terug te halen, en finisht als eerste! Cas wordt tweede. Op plek drie zien we de hele wedstrijd Mats Wagenaar. Op de duur wordt het nog even spannend. In één van de laatste rondes gaat hij hard onderuit. Hij weet gelukkig snel weer verder te fietsen, maar Brent van den Bergen zit opeens weer dicht bij Mats in de buurt. Dat wordt gas geven in de laatste ronde. Mats behoudt de derde plaats en Brent eindigt net buiten het podium vandaag. Daarachter zien we Finn Traas die steeds een kleine voorsprong weet te behouden op Tiemen Trompetter. Joppe Bommeljé heeft het vandaag ook een stuk beter naar zijn zin ten opzichte van de regen en blubber van vorige week in Wolphaartsdijk. Hij fietst een prima wedstrijd en weet Laurens Delivorias net voor te blijven. Laurens en tweelingbroer Timo hebben vandaag ook weer prima hun best gedaan, en de medaille is weer binnen.

De jongste categorie (t/m 8 jaar) start met 7 deelnemers, waaronder drie zusjes: Klazien, Loes en Eefke Wilstra. Zij rijden vandaag hun eerste wedstrijdje en doen goed hun best. Klazien weet zelfs als derde over de eindstreep te komen. Ook zien we nog twee nieuwe jongens, Roland Mamusits en Dean Keizer. Deze kleine mannen weten de wedstrijd ook helemaal uit te rijden. Ze zullen vast trots zijn op de welverdiende medaille. Vandaag is de overwinning voor Fedde van den Bergen. Weinig concurrentie voor hem. Deze zeven jarige kerel rijdt met een grote lach op zijn gezicht de rondes. Die lach werd vast nog groter bij het in ontvangst nemen van de grote beker waar hij vandaag mee naar huis mocht gaan. Op de tweede plaats zien we Esmay de Hullu. Vandaag naast de tweede plaats, ook nog een beker voor het beste meisje. Wat leuk dat zij vandaag niet het enige meisje was. Dat maakt de beker des te meer verdiend.

Daarna is de iets oudere jeugd aan de beurt. De categorie 13/14 jaar heeft vandaag 14 deelnemers. Wie gaat er vandaag met de eerste prijs naar huis? De concurrentie is niet gering in dit deelnemers veld. De eerste ronde zien we Nick Wisse, met vlak daar achter Melissa Nuijten, op kop rijden. Helaas pech voor Nick! Een tak die tussen zijn derailleur komt, zorgt er voor dat deze kapot gaat en hij kan niet meer door rijden. Melissa heeft het daarna ook zwaar op kop. Ze heeft wat kramp, en valt een stukje terug. Daar achter zitten de andere deelnemers al klaar om de koppositie over te nemen. Een relatief groot groepje, met Rocco Scholten, Sam Mullaert, Dennis Polfliet, Sven Verduijn en Jens Slabbekoorn zitten dicht bij elkaar. Rocco weet twee rondjes op kop te rijden, maar krijgt de anderen niet afgeschud. Dennis Polfliet komt daarna naar voren, en hij weet uiteindelijk de wedstrijd te winnen. Daar is nog wel even een eindsprint voor nodig, want Sam (2e) en Rocco (3e) zitten vlakbij hem. Een kleine 20 seconden daarna komt ook Jens over de finish met een paar seconden daarachter Sven. Verder zien we ook een prima wedstrijd door Quinten Roelands. Anniek Voermans en Luuk Lavooij fietsen heel de wedstrijd samen op. Zij hadden geen bel gehad voor de laatste ronde en hebben dus pas laat door dat ze moeten gaan sprinten. Anniek op dat moment net voor Luuk, weet die sprint te winnen. Maud Struijk deed vandaag mee op haar veldrijfiets. Even oefenen voor de WBVC wedstrijden op zondag die ze mee wil gaan doen. Jarno eindigt net achter zijn zus en Ylaisah Poppe ziet Jarno en Maud vanaf een eindje er achter wel steeds fietsen, maar het lukt net niet om er dichter naar toe te rijden. Prima wedstrijd!

De categorie 11/12 heeft vandaag een uitgedund deelnemersveld met maar zes deelnemers. Voor Sven Wisse is er vandaag weinig uitdaging, zonder zijn eeuwige concurrent Florian. Gelukkig ziet hij de deelnemers van de oudere categorie voor hem rijden en kan hij zich daar aan meten. Hij komt na 8 rondjes als winnaar over de finish. De tweede plaats is voor Jelle van Dijk. Daarachter is het voor Job Kluijfhout een mooie kans om eens op het podium te komen. Hij fietst vandaag hartstikke goed, fietst zelfs nog een rondje extra, omdat hij niet hoorde dat hij al mocht stoppen en die beker voor de derde plaats gaat met hem mee naar huis. Op plaats vier eindigt Jayden de Vries, op de vijfde plaats Fenne Bommeljé, die gelijk ook eerste meisje is. Thomas Delivorias sluit de gelederen.

Bij de heren 39+ is die eerste plaats weer voor Jan-Piet Saman. Gaat hij deze competitie nog een keer verslagen worden? Of is hij met het snelle tempo dat hij laat zien niet te kloppen? De tweede plaats is voor Mario Lysen, kort daarop gevolgd door Sven Standaert. Een hele mooie 4de plaats voor een van onze sponsoren, Kees Reijnhout van Reysport! Ook Patrick Tolhoek laat zien dat hij het mountainbiken nog niet verleerd is en eindigt op de zevende plaats.

De Heren categorie 15+ t/m 39 heeft vandaag 23 deelnemers. Er wordt weer goed hard gereden door Joey de Decker. Voor hem de eerste plaats, gevolgd door Koen Reijnhout op 7 seconden achterstand. De derde plaats is voor Wouter Harteveld.

Vandaag waren er vier dames aan de start. Noor Dekker gaat met de eerste prijs naar huis. de tweede plaats is voor Astrid den Herder, gevolgd door Kirsten Velzeboer op plaats drie.

Op 13 november is er géén wedstrijd. Op 20 november zien we graag weer veel deelnemers en toeschouwers bij de volgende wedstrijd in Burgh-Haamstede, in boswachterij Westerschouwen; tevens het Zeeuws Kampioenschap.

Mocht je trouwens zin hebben om als vrijwilliger te helpen die dag? Geef je dan even op bij onze voorzitter Patrick Vader, x-treme.vz@zeelandnet.nl .