Verslag Zeeuwse ATB Wintercompetitie Hulst, 14 december

Algemeen

HULST – Vandaag wordt het ‘blubberen’ in Hulst. Even inschrijven bij scoutingvereniging ‘t Jagertje, en dan op naar het nabijgelegen parcours. Het heeft flink geregend de afgelopen dagen en de Liniedijk ligt er glibberig bij. De organisatie heeft er een mooie ronde van gemaakt, met als eyecatcher een brug midden op het terrein. Fijn dat er vandaag veel deelnemers zijn, ook diverse vlaamse mountainbikers voor wie deze wedstrijd relatief dichtbij is.

Categorie 9/10 jaar start met 11 deelnemers. Ondanks dat er meer deelnemers dan vorige week aan de start staan, gaat ook deze week de strijd voor plaats 1 en 2 tussen Florian Doens en Sven Wisse. Deze jongens houden het iedere keer weer spannend tot aan de finish. In de laatste ronde rijdt Florian op kop, met Sven in zijn wiel. Net voor een van de laatste bochten moeten ze een achterblijver dubbelen. Florian kiest de verkeerde kant om er langs te gaan, waardoor hij in de remmen moet. Sven maakt hier handig gebruik van, en geeft nog wat extra kracht op de pedalen om weg te rijden bij Florian. Vandaag de eerste plaats voor Sven en plaats twee voor Florian. In het klassement staan ze nu beide op 4 eerste plaatsen. Met nog twee wedstrijden te gaan is deze strijd nog niet beslist. Cedric van Belle finisht op plaats drie. Op plaats vier zien we Melvin Couqué. In de eerste ronde, onder aan de bocht in de Liniedijk naar de brug toe glijdt hij weg in de modder en slaat zijn stuur dubbel. Snel opstaan, het stuur recht draaien en door maar weer! Toch nog mooi vierde geworden. Er zijn wel meer valpartijen vandaag, en sommige stukjes stijl tegen de Moerschans op, moeten lopend genomen worden door sommige deelnemers.
Eerste meisje is Sija van der Veen, die weer trots met een beker naar huis gaat.

Categorie t/m 8 jaar heeft negen deelnemers. Ze vertrekken 30 seconden na de categorie 9/10 jaar, maar als snel hebben Cas Lavooij en Bjorn Wisse de eerste achterblijvers van de oudere categorie ingehaald. Cas rekent er op dat hij nog een rondje moet fietsen, maar mag opeens al stoppen. Een eerste plaats voor hem. Voor Bjorn komt de tweede plaats niet in gevaar. Zou het komen door zijn nieuwe snelle fietsbril? Hij is er maar wat trots op! De strijd voor plaats drie gaat net zoals vorige week tussen Mathieu van Belle en Mats Wagenaar. Mats heeft een nieuwe grotere fiets, en is er helemaal klaar voor. Mathieu heeft altijd een snelle start, en weet de eerste helft voor Mats te rijden. Halverwege de wedstrijd lukt het Mats om voorbij Mathieu te komen, en finisht hij als derde. Mathieu eindigt op plaats vier. Deze jongen is echter nog maar zes jaar oud, en zal de komende jaren ons vast nog veel mooie overwinningen gaan laten zien. Een vijfde plaats voor Finn Traas, die vandaag uitstekend gefietst heeft, en diverse andere deelnemers achter zich heeft weten te houden. Op plaats acht eindigt Tijn van Eijkeren die zijn dag niet helemaal heeft. Misschien glibberen die dikke banden wel extra veel in de modder. Hij rijdt de wedstrijd wel netjes uit.

Om 13:00 uur start catgeorie 15 en 16 met drie deelnemers. Tycho van Gijzel pakt de leiding, en weet dit tot aan de finish vol te houden. Siebe de Deckere wordt tweede, gevolgd door Anouk Naalden, die daarmee ook eerste meisje.

Categorie 13/14 jaar heeft 9 deelnemers. Storm Klaasse gaat erg goed vandaag. Op den duur heeft hij ruim een halve minuut voorsprong op de achtervolgers. Wat een pech dat in de laatste ronde zijn ketting breekt. Einde wedstrijd voor Storm, terwijl de eerste plaats binnen handbereik was. Joran Quist rijdt vrijwel de hele wedstrijd op plaats twee achter Storm. Op het laatst komt het echter nog op een eindsprint aan met Gus van Beljouw. Gus weet de sprint te winnen, en eindigt op plaats een. Een mooie tweede plaats voor Joran. Op plaats drie zien we
Senna van Iwaarden, gevolgd door de broers Piessens. Renzo Moretti eindigt op plaats zes. Demi Nuijten wordt eerste meisje.

Categorie 11/12 jaar rijdt met 21 deelnemers vandaag. Plaats een is uiteraard weer voor Maike Tazelaar, die vrij snel ook de oudere deelnemers heeft ingehaald. Plaats twee is voor Nick Wisse, die op deze plaats geen concurrentie ondervindt van diegene die achter hem fietsen. Daarachter zijn de deelnemers meer aan elkaar gewaagd. We zien vandaag een hele sterke Rocco Scholten en Aiden Zwartepoorte. Aiden rijdt een groot deel van de wedstrijd op plaats drie. Rocco weet steeds dichterbij te komen, maar ondanks zijn eindsprint is het gat met Aiden te groot. Op vijf seconden van Aiden, komt Rocco als vierde over de finish. Aiden staat na de wedstrijd te stralen op het podium, met zijn gezicht nog onder de modderspetters. Eindelijk gelukt om die felbegeerde podiumplaats te halen. Ook onder de meiden is er een strijd. Melissa Nuijten is de afgelopen wedstrijden eerste meisje geworden, maar daarvoor heeft Anniek Voermans ook al een paar keer op deze plaats gestaan. Vandaag heeft Melissa pech met haar fiets. Haar ketting loopt er meerdere keren af, wat haar tijd kost. Anniek rijdt lekker door, en weet een mooie tijd neer te zetten. Goed voor de achtste plaats en eerste meisje. Melissa geeft echter niet zomaar op, en komt rennend over de finish op plaats 10. Gelet op alle pech, is dat nog steeds een goede prestatie. Alle deelnemers zitten flink onder de modder. Tijdens de wedstrijd begon het ook nog te regenen. Een knappe prestatie van iedereen.

De 39+ categorie start met 35 deelnemers. Danny Sleeckx pakt de eerste plaats, gevolgd door Sven Standaert. Op plaats drie zien we Dennis Raadtgever.

De 17+ heeft nog al wat afvallers tijdens de wedstrijd. De eerste plaats is voor Marco Minaard, plaats twee voor Thijmen van de Vrede en de derde plaats is voor Joey de Decker. Bij de dames finisht Rosita Reijnhout als eerste.

De negende wedstrijd zal plaats vinden op 21 december in Westkapelle. Tot dan!