Zeeuwse ATB Wintercompetitie 2013-2014 opent in Wolphaartsdijk

Algemeen

WOLPHAARTSDIJK Afgelopen zaterdag (26 oktober) werd de Zeeuwse ATB Wintercompetitie 2013-2014 geopend met de wedstrijd in Wolphaartsdijk. Andere jaren was deze eer weggelegd voor Kortgene, echter het ontbreken van voldoende vrijwilligers deed deze organisatie besluiten te stoppen.

 

Het bekende parcours in het natuurgebied “De Schelphoek” biedt voldoende mogelijkheden om er een afwisselend en selectief parcours uit te zetten. Bospaden, grasveld, dijk en een stuk strand aan de boorden van het Veerse meer maakte het voor menigeen behoorlijk zwaar en lastig.

De in totaal 134 deelnemers in 8 categorieën konden dus flink hun hart ophalen en hun waarde tonen.

Bij de jeugd waren er overwinningen voor Storm Klaasse, Heinkenszand (t/m 8 jaar), Dies Moelker, Kloetinge (9+10 jaar), Arthur Piso, Wilhelminadorp (11+12 jaar), Ezra Tolhoek, Zierikzee (13+14 jaar) en Marijn Vermue, Nisse (15+16 jaar).

Bij de senioren waren er twee Belgische overwinningen. In de B-categorie (Mannen 40+) was Gunter Sterck uit Stekene oppermachtig terwijl routinier Danny Sleeckx uit Malle er met de hoofdprijs in de A-categorie (mannen 17+) aan de haal ging. Marjolein Gernler-van Westen uit Kattendijke behaalde de overwinning bij de Dames.

Volledige uitslagen en informatie op: www.wielren.info of op  www.teamx-treme.nl 

 

De volgende wedstrijd is in Heinkenszand waar het parcours rondom de Stelleplas wordt uitgezet. Aanvang van de wedstrijden is vanaf 12.30 uur. 
  

Klik HIER voor de X-Treme evementen kalender en locatie-informatie.