Zéér geslaagde editie X-Treme Mountainbike Challenge Schouwen-Duiveland 2019

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Wat was het weer een gezellig druk mountainbike feestje, zaterdag 14 september j.l., in en om Boswachterij Westerschouwen te Burgh-Haamstede. Inmiddels alweer een maand geleden. Wat gaat de tijd toch snel. Niettemin genieten wij nu nog na van zoveel jeugdig bikeplezier om naar te kijken en leuk om als vrijwilliger onderdeel van de organisatie deel uit te maken.

In totaal mochten we rond 250 bikers begroeten, die óf aan de LJC mee deden óf de FUN-klasse reden en die een sportief en gezellige dag in, om en mét de natuur van de Kop van Schouwen beleefden.

Wie zou er met de hoogste eer vandoor gaan op de laatste wedstrijd van de Landelijke Jeugd Competitie?

Waren de kaarten al geschud of konden er nog veranderingen in de ranking aangebracht worden? Deze vragen zouden deze dag beantwoord worden.

De parcoursbouwers hielden beslist geen rekening met beoogde kanshebbers, ze deden gewoon hun eigen ding en wisten in overleg met de boswachters weer selectieve parcoursen voor te schotelen aan de bikers. Zand, inderdaad, en dat maar liefst op twee stevige hellingen, maar evenzoveel gemakkelijke afdalingen, kombochten en natuurlijke drop-offs.

Een forse klim na het ronden van een boom en verschillende keren moesten nu tegen de bekende rijrichting van het vaste parcours gereden worden. Oeffff, dat viel niet mee!!!! Maar niet getreurd! De jonge bikers lieten zich niet van de wijs brengen en de juiste nummers 1, 2 en 3 kwamen dan toch weer op het podium. Evenzo waren de podia van het eindklassement in de verschillende categorieën naar verwachting gevuld. Hier en daar nog een kleine wijziging maar over het algemeen waren er geen verrassingen meer te bespeuren. Een goeie opsteker voor het Nederlands Kampioenschap Mountainbike voor de jeugd een week later in Appelscha. We zagen veel bikers met de schitterende bekers voor het dag- of het eindklassement met de bijbehorende bloemen naar huis vertrekken. Vaak met een felicitatie of een bemoedigend woord van Bart, onze gastheer op het tijdelijk parkeerterrein van Boerderij restaurant Molenberg.

We zijn heel blij dat deze dag weer met vóóral veel sportief plezier werd afgerond. Het blijkt eens te meer dat buitensport én natuur gewoon prima hand in hand kunnen gaan. De gasten die buitensporten bedrijven leren tenslotte gaandeweg en op een respectvolle manier met de natuur en omgeving om te gaan. ATB Team X-Treme gaat daarvoor!!!

Fijn, dat wij in de organisatie van deze wedstrijd wederom werden gesteund en gefaciliteerd door Staatsbosbeheer, de Provincie Zeeland, de gemeente Schouwen-Duiveland, de Stichting Renesse én veel regionale en nationale bedrijven en ondernemers. Ieder op hun eigen manier leverden zij een bijdrage aan deze succesvolle wedstrijddag.

Namens de organisatie en het bestuur van ATB Team X-Treme,
Heel veel dank hiervoor!!!

 

 

De onderstaande fotocollages zijn van de hand van Anton Koens