Zeeland Sport voor Sophia brengt geweldig bedrag op

Algemeen

Zaterdag 22 januari stond Sportcentrum Westerschouwen in Burgh-Haamstede bomvol met spinningbikes voor de 4e editie van “Zeeland Sport voor Sophia”. Een massaal spinningevenement waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan projecten van het Sophia Kinderziekenhuis. Dit jaar met het thema; “Het kind met een nierziekte: een betere toekomst”.

Het was dan ook volle bak in de achterste hal van het sportcentrum. Instructeurs op het podium en maar liefst 200 spinningbikes in de hal. Alle fietsen waren de hele dag door bezet en de organisatie denkt dan ook alweer aan uitbreiding voor de editie van 2012.

Om precies 10.00 uur gaf oud premier Ruud Lubbers het startsein aan de 200 spinners van het eerste blok van 3 uur. Michael Boogaard luidde het tweede blok in en gaf natuurlijk ook zelf nog een uurtje les. Om 18.00 uur was het de beurt aan de sporters van het derde blok. Gerard Rabelink, burgemeester van Schouwen-Duiveland, zette deze spinners in gang met een daverende klap op de gong.

Na in totaal 9 uur spinnen mocht organisator Marcel Willemse de cheque met de opbrengst overhandigen aan de vertegenwoordigers van het Sophia. Sponsoren, begunstigers en de 600 deelnemers brachten een bedrag bijeen van maar liefst €100.000

Ook ATB Team X-Treme leden deed gretig mee als deelnemer, vrijwilliger of als supporter.
We spotten vanaf 17.00 uur o.a. Cees Hagesteijn (had er net 6 uur op te zitten), Johan Hendrikse, André Kort, Peter van de Zande (instructeur laatste blok), Jan van Dongen (instructeur laatste blok), Ricky Sluijs (technische ondersteuning), Jan Slager, Peter Kodde, Patrick Tolhoek en Lennard Koudijs.
En er zullen er over heel de dag beslist meer X-Tremisten hun steentje aan dit doel bijgedragen hebben.

Ook X-Treme sponsoren dragen dit goede doel een warm hart toe blijkt uit de bijdragen van:
ForestHill buitensport, Fietswereld Bouwman, BENRO-OPLEIDINGEN, Fitland Goes en Landal Resort Haamstede