Zeeland is een MTB en een BMX parcours rijker, Weyevliet Vlissingen

Algemeen

20141028-6 Opening parcours Weyevliet Vlissingen - foto Ingrid VaderVLISSINGEN Vorige week woensdag (29 oktober) werden in Vlissingen het Weyevliet MTB- en het BMX parcours feestelijk geopend. Wethouder Sem Stroosnijder en Rob Oosterhuis (ontwerper van het mountainbike parcours) verrichten samen de openingshandeling. Op aangeven van Rob (het luiden van de bel, dit keer voor de eerste ronde, knipte wethouder Stroosnijder het lint door voor de  start van de slakkenrace.

 

 

De vier geselecteerde basisschoolleerlingen moesten een kort parcours zo langzaam mogelijk afleggen. Dat viel niet mee en uiteindelijk werd een meisje de drie meestrijdende jongens de baas.

Voor de opening kregen leerlingen van naburige basisschool de Houtuyn de gelegenheid om onder begeleiding van John van de Zanden van Bikewize een clinic BMX of Mountainbike te volgen. Helaas bleek het BMX parcours nog enige aanpassingen nodig te hebben zodat het lekker druk werd op het mountainbike parcours. Na de opening was het de beurt aann leerlingen van de CSW en Scheldemond. Ondanks het iets druilerige weer was het een feest om te zien hoe enthousiast een kleine honderd leerlingen met de bikes aan de slag gingen.

20141028-2 Opening parcours Weyevliet Vlissingen - foto Ingrid Vader20141028-4 Opening parcours Weyevliet Vlissingen - foto Ingrid VaderHet nieuwe MTB trainingsparcours beslaat ruim 3 kilometer tracks over de aangelegde heuvels en natuurlijk aandoende glooiingen. De diverse hindernissen in het terrein zijn nu al een aardige uitdaging en het plan is, zo vertelde ontwerper Rob Oosterhuis, dat t.z.t. ook nog kunstmatige hindernissen aangelegd gaan worden. Zo staat onder meer een zandstrook en een rock garden op het verlanglijstje. Eerst wordt het “spoor” voorzien van schelpen zodat duidelijk is waar gereden kan worden.

ATB Team X-Treme zorgt voor het beheer van het MTB parcours, wijkvereniging Bossenburgh neemt het beheer van het BMX parcours voor haar rekening. Voor het bijhouden van het gras wordt een schaapskudde ingeschakeld.

Met de realisatie van deze parcoursen komt er in Vlissingen de mogelijkheid om op afgesloten parcoursen, veilig het mountainbiken en BMX-en aan te leren. Bij voldoende deelname en kader gaan beide organisaties trainingen verzorgen maar eerst zal gestart worden met de organisatie van een aantal clinics.
20141028-7 Opening parcours Weyevliet Vlissingen - foto Ingrid Vader20141028-3 Opening parcours Weyevliet Vlissingen - foto Ingrid VaderHetzelfde geldt voor het BMX parcours. Er zullen eerst nog een aantal aanpassingen moeten plaatsvinden en dan zullen ook daar trainingen worden verzorgd door wijkvereniging Bossenburgh die ook het onderhoud van het BMX parcours gaat verzorgen.

Beiden parcoursen zijn openbaar toegankelijk, te bereiken via het Bossenburghpad, 4385 CJ Vlissingen. Uiteraard wordt aandacht gevraagd voor de gebruiksregels die van toepassing zijn voor een veilige beoefening van beide sporten. Een helm is uiteraard verplicht.

Voor een filmpje van de opening: KLIK HIER

 

20141028-9 Opening parcours Weyevliet Vlissingen - foto Ingrid Vader20141028-5 Opening parcours Weyevliet Vlissingen - foto Ingrid Vader20141028-8 Opening parcours Weyevliet Vlissingen - foto Ingrid Vader20141028-1 Opening parcours Weyevliet Vlissingen - foto Ingrid Vader