Zaterdag 9 maart 2019: Verslag eerste LJC wedstrijd van het seizoen in Oldebroek

Algemeen

OLDEBROEK – Vanaf categorie 4 waren er vandaag de eerste X-Tremisten die aan de start stonden. Nadat ze met ontzettend veel kinderen van cat. 1 tot 4 moesten inrijden en ze alle onderdelen goed hadden geoefend was het wachten tot 12.05 uur voordat cat. 4 van start gingÂ
Maike Tazelaar, Melissa Nuijten, Anniek Voermans, Veerle Bruines, Maud en Jarno Struijk wachten vol spanning op de loting om te horen wat hun start positie zou zijn. Maike en Anniek mochten halverwege en de anderen starten allemaal achteraan. Dat zou vandaag dus een inhaalrace worden.

Zowel Maike, Melissa Anniek en Jarno hadden een redelijk goede start terwijl Maud en Veerle achter een valpartij kwamen en achteraan eindigden.
Bij de eerste heuvel die ze tegen kwamen ontstond een file. Maike, Melissa en Anniek wisten daar toch redelijk snel doorheen te komen. Terwijl Jarno dacht dat iedereen van links voorrang had en daardoor achter in het veld terecht kwam en bij Maud en Veerle aansloot. De inhaal race was begonnen.

Melissa en Maike reden al heel snel naar voren echter kwam Melissa een overstekende tak tegen die ervoor zorgde dat ze niet verder kon fietsen en de wedstrijd moest verlaten.

Maike wist met een knappe inhaalrace naar een 4e plek te rijden. De eerste 3 waren goed weg bij de start waardoor het onmogelijk werd voor hem om hun nog bij te halen.
Jarno wist met een goede inhaalrace naar Anniek te rijden die een zeer constante wedstrijd reed. Jarno eindigde op de 36e plaats en Anniek op de 37e plaats.

Ook Maud wist zich goed te herstellen en zat vlak achter Jarno en Anniek. Echter door materiaal pech een tijdje stil gestaan maar toch weer verder kunnen fietsen maar te laat om nog een laatste rondje te rijden en eindigde op de 41e plek.

Ook Veerle reed een hele constante wedstrijd en wist een aantal jongens achter zich te laten waardoor ze op een 47e plek eindigden.

In categorie 6 stond Senna Remijn aan de start en in categorie 7 Senna van Iwaarden. Ook deze jongens hadden de pech achter in het startveld te moeten starten door de loting maar de jongens lieten zich daardoor niet uit het veld slaan en begonnen met de inhaalrace. Senna Remijn wist naar een keurige 2e plek te rijden. Terwijl Senna van Iwaarden inmiddels rond de 15e plek wist te rijden maar door een lekke band de wedstrijd moest verlaten.

Op naar de volgende wedstrijd op zaterdag 23 maart in Berlicum. En voor wie nog nooit mee heeft gedaan of er over twijfelt kom mee doen.

Het is een hele beleving en super gezellig!

 

Auteur: Christien Struijk