Zaterdag 30 maart: Verslag 2019 LJC Honselersdijk

Algemeen
(foto Robin Scholten)

HONSELERSDIJK – Vandaag stond de 3e LJC wedstrijd van het seizoen op het programma. Steeds meer X-Tremers weten de weg naar de LJC wedstrijd de vinden en deze keer waren er nog meer kinderen gekomen om aan de wedstrijd deel te nemen. De ene tent die we mee hadden genomen was niet meer toereikend, maar gelukkig was het prachtig weer en scheen de zon in de ochtend al volop. De ritsbroeken, beenstukken, armstukken en jassen werden dus al snel uit gedaan.
De wedstrijd van vandaag word verreden in Honselersdijk wat bekend staat om zijn vele technische stukken maar ook zeker om de lange stukken waarin je je snelheid tot het maximale kan brengen.

Vandaag stonden in categorie 3 Florian en Melvin aan de streep. Ze waren samen helemaal uit het Zeeuws Vlaanderen komen afreizen. Voor Melvin was het de eerste ljc wedstrijd en mocht achteraan starten terwijl Florian vanwege de loting op de voorste rij terecht kwam. Bij de start ging het gelijk al hard en Florian kwam in de verdrukking waardoor hij een paar plaatsen verloor en uiteindelijk als 12e de wedstrijd in ging. Melvin startte als laatste maar wist door een slimme zet om bij de eerste hindernis de chicken run te nemen toch weer 5 kids achter zich te laten. Zowel Florian als Melvin reden allebei een steady wedstrijd. Er waren in totaal 27 deelnemers. Florian wist op een keurige 11e plek te eindigen en Melvin als 24e.

(foto Diana)

In categorie 4 wordt het steeds drukker. Naast de vaste deelnemers was ook vandaag Sam Mullaert gekomen om mee te doen. Vandaag waren er in totaal 51 deelnemers in deze categorie. Anniek en Maike mochten door de loting op de 2e rij starten. Jarno op de 4e. Melissa, Veerle en Sam vanaf het middenveld terwijl Maud een patent heeft op de achterste startrijen en ook vandaag weer aan een inhaalrace mocht beginnen.
Maike en Melissa wisten goed te starten. Al snel reed Maike op de 2e plek en dit wist hij de hele wedstrijd vol te houden. Melissa reed al in de 2e ronde als eerste meisje met daarachter haar grote concurrentes. Uiteindelijk is Melissa 3e meisje geworden wat gezien de lange snelle stukken een zeer goede prestatie was.
Jarno en Anniek reden de hele wedstrijd achter elkaar. Anniek voorop en Jarno er achter. Terwijl Sam daarachter de inhaalrace was begonnen. Anniek kreeg het voor elkaar om Jarno achter zich te houden. Sam wist uiteindelijk hun in te halen. Sam eindigde op een 26e plek. Anniek op een 29e plek en Jarno op de 30e plek.
Veerle en Maud reden in de achterhoede. Veerle reed de hele wedstrijd achter Maud maar wist in de laatste ronde haar toch voorbij te gaan. Terwijl Maud helemaal instortte en de volgende keer toch weer hoopt op heel veel regen. Veerle werd 43e en Maud eindigde als 44e. Omdat Maud jarig was geweest was er voor iedereen taart aan het einde van de wedstrijd en na zo’n wedstrijd smaakt dat heerlijk.

(foto Michel Nuijten)

In categorie 5 kwamen Rocco en Nina aan de start. In deze categorie reden er 46 deelnemers mee. Nina mocht voorin het startveld beginnen terwijl Rocco achteraan mocht aansluiten. Het was niet de dag van Rocco en Nina. Rocco kwam in de wedstrijd hard ten val waardoor hij zijn plek in de middenmoot moest opgeven. Maar van opgeven heeft Rocco niet gehoord en reed de wedstrijd keurig uit.
Nina haar mecanicien was niet goed voorbereid naar de wedstrijd gekomen. Zodra Nina naar Rocco wist te rijden vloog haar ketting eraf en dat gebeurde niet 1 keer maar wel 6 keer. Ondanks dit wist Nina toch voor Rocco te eindigen en heeft de mecanicien na de wedstrijd uitleg gekregen dat bepaalde combinaties van tandwielen niet kunnen. Rocco eindigde op de 41e plek en Nina op de 39e plek.

In categorie 6 werd x treme vertegenwoordigd door Senna Remijn en Rob Kastelijn. Ook hier was er weer een verdeling de startopstelling. Rob stond vooraan en Senna achteraan. Dus voor Senna zou het een inhaalrace worden terwijl Rob vanaf de start zijn wedstrijd kan beginnen. Senna wist met een mooie inhaalactie in de buitenbocht al gelijk veel deelnemers in te halen. Terwijl Rob in de eerste ronde op de 2e plek reed. Ook Rob kwam terecht in een valpartij. In de laatste ronde waren zijn benen leeg en wist uiteindelijk op een 9e plek te eindigen.
Senna wist met een aantal mooie inhaalacties naar de voorhoede te rijden. Echter in de laatste ronde moest hij de 2 voor zich toch laten gaan en eindigde op de 4e plek.

(foto Michel Nuijten)

Senna van Iwaarden kwam als enige van onze vereniging aan de start in categorie 7. Ook Senna kon niet starten vanaf de voorste rijen en zou met inhalen naar voren moeten rijden. Al in de eerste 2 bochten pakte hij de goede lijn en wist velen concurrente voorbij te gaan. Op het eerste technische gedeelte reed Senna al op de 11e plek moest even inhouden op het laatste gedeelte waardoor iedereen achter hem op een hoopje reed terwijl Senna zijn weg kon vervolgen.
Tijdens de wedstrijd ging het schakelen niet goed waardoor dit hem op de eindstreep toch nog een aantal plekken kostte en op een 19e plek eindige van de 44 deelnemers.

Volgende week 6 april staat de wedstrijd in Groesbeek op het programma. Ondanks dat deze wedstrijd wat verder weg ligt hopen we weer op veel deelnames en gezelligheid.

Auteur: Christien Struijk