Zaterdag 23 maart 2019: Verslag LJC Berlicum

Algemeen

BERLICUM – Na het succes van de vorige wedstrijd deden er dit keer wat meer X-Tremers mee. Trainer Jan was aanwezig voor de morele steun en om 9.15 uur begon het inrijden. Het parcours in Berlicum is minder technisch als Oldebroek maar voor iedereen zaten er uitdagende stukken in.

Florian Doens stond als enige van X-Treme aan de start in categorie 3. Florian mocht op achterste start rij starten. Er deden 29 deelnemers mee en de inhaalrace kon voor hem beginnen. Dit deed hij uitstekend en wist uiteindelijk op de 13e te eindigen.

In categorie 4 stond iedereen van de vorige wedstrijd aan de start. Anniek Voermans mocht vanaf de derde startrij starten. Veerle, Melissa en Jarno halverwege en Maud en Maike achterin. Melissa en Maike wisten met een goede start al vooraan in de achtervolgende groep terecht te komen. Na een mooie race wist Maike 3e te worden en Melissa 2e meisje. Anniek en Maud maakte er een mooie onderlinge strijd van. Anniek werd 39e en Maud 41e. Jarno en Veerle reden een rondje minder en eindigde op de 43e en 47e plaats.

Rocco scholten kwam al vroeg naar Berlicum om zijn teamgenoten aan de te moedigen. Na alle positieve verhalen had hij er heel veel zin in. Ook Nina was erbij en deed mee. Rocco viel echter al in de de 2e ronde uit omdat hij de dropoff perfect nam maar zijn schakeling niet goed stond en daardoor zijn fiets kapot reed waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Jammer Rocco volgende keer opnieuw een kans.
Nina wist op een 24e plek te eindigen van de 50 deelnemers.

In categorie 6 werd Senna Remijn 4e en Rob kastelein 16e van de 48 deelnemers.
Vandaag voor Senna van Iwaarden geen pech. Hij eindigde op een 29e plek van de 51 deelnemers.

 

Auteur: Christien Struijk