Zaterdag 12 maart “Handen uit de mouwen” voor onderhoud parcoursen

Algemeen

GOES – VLISSINGEN en BURGH-HAAMSTEDEZaterdag 12 maart stropen we, tijdens NLdoet, van 9.00 tot 15.00 uur de mouwen weer eens flink op om maar liefst drie parcoursen flink onder handen te nemen.

De NLdoet klussen zijn inmiddels aangemeld en budgetten aangevraagd bij het Oranjefonds. De verschillende coördinatoren zijn inmiddels aan de voorbereiding begonnen; plannen maken, machines reserveren, materialen bestellen enz. Sowieso op zich ook al een hele klus.

We rekenen er dan ook op dat veel enthousiaste bikers zich aanmelden om bij één van de drie onderstaande klussen een handje te helpen. Met name ouders van jeugdleden zijn van harte welkom. Graag even aanmelden via de NLdoet link die bij de betreffende klus is vermeld.

 

Aan de slag op mountainbike parcours “Het Schenge”

Meld je aan via: Aan de slag op mountainbike parcours “Het Schenge” | NLdoet

Vol enthousiasme gaan we weer aan de slag op het mountainbike parcours Het Schenge aan het Geldeloozepad in Goes. We gaan zorgen dat de tracks & trails weer een jaar lang uitdagend en veilig te berijden zijn. De toegang naar het terrein en containers wordt aangepakt en voorbereidingen getroffen voor de uitbreiding van het parcours. En natuurlijk wordt voor het natje en het droogje gezorgd.

De drainagegeulen worden opgevuld met zand, de Rio afdaling wordt voorzien van nieuwe stammen en de toegang naar de containers geplaveid met grasbetontegels. Wellicht kunnen we ook de zandbak ontdoen van onkruid. De uitbreiding van het parcours met het nieuwe deel aan de noordkant wordt voorbereid (snoeien en opruimen).

Bijzonderheden: Parkeren op parkeerterrein, verzamelen bij de ingang van het mountainbike parcours.

 

Onderhoud Mountainbike parcours Weyevliet Vlissingen

Meld je aan via: Onderhoud Mountainbike parcours Weyevliet Vlissingen | NLdoet

Nu er steeds meer gebruik wordt gemaakt van het mountainbike parcours Weyevliet Vlissingen is goed onderhoud en uitdagend houden van de tracks & trails super belangrijk.

Ook tijdens deze NLdoet gaan we zaterdag 12 maart met zijn allen flink aan de slag om het parcours weer op het gewenste niveau te brengen.

 

Wat gaan we doen? We gaan tracks voorzien van een nieuwe laag kleischelpen, nog meer kombochten aanleggen, de zandbak schoonmaken, slootjes graven voor waterafvoer, bomen snoeien en de takken op rillen (heggetjes) langs de tracks leggen. En wie weet wat er nog meer kan als veel vrijwilligers zich aanmelden.

Meld je dus snel aan voor deze gezellige werkdag en neem je kruiwagen en schep mee.

Ennuhhh, zoals we gewend zijn hoef je zelf geen koffie en boterham mee te nemen. Daar zorgen wij voor!!

Bijzonderheden: Verzamelen bij het hek naast CSW Bestevaer aan het Weyevlietplein, Vlissingen

 

Groot onderhoud Patrick Tolhoek MTB parcours Boswachterij Westerschouwen

Meld je aan via: Groot onderhoud Patrick Tolhoek MTB parcours Boswachterij Westerschouwen | NLdoet

Het Patrick Tolhoek mountainbike parcours is een super sportieve recreatieve voorziening van de gemeente Schouwen-Duiveland en Staatsbosbeheer en geldt als één van de mooiste MTB parcoursen in Nederland. En dat willen we graag zo houden!!

Op zaterdag 12 maart 2022 willen we, met een kruiwagen, schop en hark in de hand, het parcours weer voorzien van een toplaag van natuurlijke materialen waardoor de kwaliteit van het parcours duurzaam wordt verhoogd en wat het biken weer een jaar lang veiliger en aangenamer maakt. Daarnaast gaan we nieuwe bordjes plaatsen om andere bosgebruikers te wijzen op gezamenlijk gebruik van bepaalde paden of kruisingen.

Hiervoor zijn we op zoek naar (extra) handjes die ons meehelpen deze onderhoudsklus te klaren. Staatsbosbeheer zorgt (als het goed is) voor de benodigde natuurlijke (boseigen) materialen. ATB Team X-Treme verzorgt de coördinatie en uiteraard wordt de inwendige mens van de harde werkers prima verzorgd met tussendoortjes en lunch. Dus daar hoef je je niet druk om te maken!

Alle hulp is dus van harte welkom en hard nodig!

Onze wens is dat zich minimaal 20-25 vrijwilligers aanmelden om deze dag tussen 9.00 uur en 15.00 uur (of een deel) mee te helpen en te zorgen dat op het parcours weer een jaar lang veilig én vóóral ook met veel plezier kan worden gereden door Zeeuwse mountainbike liefhebbers én onze gasten die naar Zeeland komen om het Patrick Tolhoek mountainbike parcours te beleven.

We vragen de vrijwilligers, indien mogelijk, hun eigen schep, hark, riek, kruiwagen, etc. mee te nemen (TIP: graag voorzien van naam). Ook hebben we behoefte aan een aantal terreinwagens en aanhangers.

Bijzonderheden: Verzamelen bij de tent op het parkeerterrein A. v.d. Weijdeweg