XCMSD-LJC 2019 In de voorbereiding:

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Nog anderhalve week en dan is Boswachterij Westerschouwen voor de 15 keer het strijdperk voor de Landelijke Jeugd Competitie mountainbike. Niet helemaal waar, want in 2011 werd geen LJC-MTB georganiseerd maar het Nederlands Kampioenschap MTB Jeugd.

De voorbereidingen zijn al een tijdje in volle gang. Verschillende besprekingen met Staatsbosbeheer, Gemeente en Provincie Zeeland zijn geweest en inmiddels zijn alle vergunningen en toestemming binnen. Het parcours (4 rondjes) is bekend en ook de inrichting van “BIKERS AREA” krijgt vorm. De opstelling wordt iets anders dan vorig jaar. Iets compacter en zal daardoor nog gezelliger aandoen. Start- en finish, teamtenten, catering en permanence zijn allemaal gesitueerd op het parkeerterrein aan de Adriaan van de Weijdeweg.

Verloting in voorbereiding

De catering is in voorbereiding, de boodschappen worden ingekocht, de verloting is gereed voor actie en ook het regelen van de officiële zaken (inschrijving, jury) vordert gestaag.

Het parkeren van deelnemers en gasten wordt weer geregeld bij Boerderijrestaurant Molenberg aan de Hogeweg waar Bart wederom als gastheer van Molenberg en ATB Team X-Treme zal optreden.

Kortom we zijn een eind op dreef. Wat nu?

Inmiddels hebben zich een kleine 190 jeugdige bikers aangemeld. Daar komen er beslist nog meer bij!! Voorinschrijven kan tenslotte nog tot aanstaande zondag (8 september) via de website van de KNWU (KNWU licentie houders en -Basisleden) en anders ook ter plaatse. Overigens kunnen niet licentiehouders en niet leden meedoen.

Ook de oudere jeugd van 15 tot 110 jaar 🙂 geven we éénmalig de kans om over dit volledig natuurlijk wedstrijdparcours te rijden in de FUN-klasse wedstrijd die na de jeugdwedstrijden om 16.15 uur van start gaat. De dames en heren rijden tegelijk maar worden uiteraard apart geklasseerd. Aanmelden voor de FUN wedstrijden kan via de wedstrijdpagina.

 

En dan ….. we kunnen nog handjes gebruiken die ons willen helpen.

De werkzaamheden bevatten, opbouwen van de permanence en uitzetten van de parcoursen, inschrijving, parcourswacht, fietscontrole, ordonnans, hulp bij de catering, ronde miss, verloting, uitreiken van de prijzen of afbreken/opruimen.

  • Opbouwen op vrijdagmiddag 13 september tussen 13.00 – 18.00 uur (een aantal vragen we eerder vanwege het heen rijden van het materiaal)
  • Helpen op zaterdag 14 september van 08.30 – 13.00 uur, mijn voorkeur gaat uit naar de volgende taak/werkzaamheden (zie hierboven)…………………………..!
  • Helpen op zaterdag 14 september van 13.00 – 17.30 uur, mijn voorkeur gaat uit naar de volgende taak/werkzaamheden (zie hierboven)…………………………..
  • Afbreken op zaterdagmiddag 14 september van 17.30 – 19.00 uur

Wil je ons helpen? Meld je dan nu aan! Graag met vermelding van welke dag, dagdeel je voorkeur heeft en wat je graag zou willen/kunnen doen.