X-Tremisten actief tijdens Kids Event City Mountainbike in Antwerpen

Algemeen

Dies Moelker en Martijn Steenblok hebben een dag na het NK Mountainbike in Berlicum meegedaan met het Kids Event van de City Mountainbike wedstrijd in Antwerpen. Midden in het centrum van Antwerpen had oud Wereldkampioen veldrijden Erwin Vervecken een parcours van 450 meter uitgestippeld voor een UCI Eliminator MTB race.

Streetrace Antwerpen 2013 (Niels Steenblok)Voorafgaand aan de wedstrijden (vanaf de Nieuwelingen kon je meedoen aan de wedstrijd) was er voor de jeugd de mogelijkheid om mee te doen aan een Kids-event. Het was een spectaculair parcours met een flink aantal hindernissen. De waterbak was de grote blikvanger, maar ook de 2 wasborden, de brug en de passage door de oplegger waren erg leuk om te doen. En dat allemaal in een lekker zonnetje en tussen volle terrassen met toeschouwers.

De kids reden eerst 2 rondjes achter een echte professionele City Mountainbiker en werden daarna losgelaten. Het was geen echte wedstrijd, maar natuurlijk wilden Dies en Martijn er toch wedstrijd van maken!

In de sprint met 4 werd Dies eerste en Martijn derde. Als aandenken kregen ze een mooie medaille.

De city Mountainbike is echt een aanrader om naar toe te gaan en een mooie gelegenheid om de aangeleerde techniek te oefenen. De volgende wedstrijd is in Rotterdam (zondag 9 juni). Meer in de buurt is er ook City Mountainbike event in Roosendaal (28 juli) en op het Sint Pietersplein in Gent op 8 september. Op. citymountainbike.com kun je meer informatie vinden.