X-Treme Toerteam: “NIEUWJAARSRECEPTIE 2014”

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE Zondag 5 januari 2014 schrijven we als we met 10 man om 8.15 uur klaar staan voor vertrek vanaf Fitland naar ons homeparcours te Westerschouwen. Philip, Peter, Martjan, Michel, Mattijs, Eelco v. E, Ad, Gerben(introducee), Peter (herintreder) en Jack (back on track). We verwachten nog versterking van Henk en Ko en jan de Bart, maar die hadden aangegeven ons te treffen in Westerschouwen.

Iets voor negenen stonden we fietsgereed op het parkeerterrein van het recreatiecentrum aldaar. We hadden er allemaal veel zin in want het was best fris. Graadje of 3 a 4. We wisten dat in het bos op ons selectieve parcours de temperatuur snel zou oplopen. Een prettig vooruitzicht dus. Er werd afgesproken eerst 2 rustige rondes te rijden. 1 over het tegelpad en 1 over het parcours. Teambuilding zeg maar!! Al in ronde 1 werden we getrakteerd op een mooi gezicht op een groep herten (een stuk of 8 schat ik). Ze keken ons aan of ze wilden zeggen “he daar heb je die golden boys weer”.  Ik blijf het altijd prachtig vinden. Lang nagenieten kan hier echter niet want geconcentreerd rijden is een must hier op Westerschouwen.

De keuze voor Westerschouwen was een hele goede want het parcours lag er prachtig en redelijk snel bij. Weinig verzande stukken. De andere opties waren Huibergen en Wissenkerke toertochten. Daar was aanzienlijk meer blubber voorzien. Na  de Sprundelse smurrie een welkome afwisseling dacht ik zo.

Met de techniek van een ieder is het nog oke. Slechts 2 kleine valpartijtjes zijn mij gemeld. Na de 2e ronde kon iedereen nog even de remmen losgooien. Het was inmiddels wel aanzienlijk drukker geworden! Ik ben van mening dat wij het systeem a la Drunense duinen moeten invoeren. Kleine entree vragen aan gebruikers van het parcours. X-Treme leden gratis uiteraard!

Na zon 4 rondes had iedereen zijn beste kruit wel verschoten. De douche was heerlijk en de appeltaart viel naar binnen!!
bedankt voor de speelsessie in het bos!

Groet Ad