X-Treme Toerteam Goes: “Wanorde”

Algemeen

GOES Zondagmorgen (23-2) stonden we met 8 man (Ad, Rob, Mart-Jan, Mattijs, Piet, Hans, Mark en Eelco) klaar om op de racefiets een rondje Walcheren te rijden, met als tussenstop Domburg.

Na veel gesmeek de dag er voor aan het adres van Kodde om toch een keer mee te gaan kregen we om vijf voor negen een whats app van Karin dat Kodde nog in coma lag en dat hij het niet aandurft om mee te rijden. Voor ons het teken om om 9 uur te vertrekken. Na ongeveer 10 meter rijden krijgen we te horen dat Peter toch meegaat, maar we moeten hem wel komen halen. Daar gaat onze strakke planning. In een rotvaart naar Kodde’s Place geracete om hem daar op te pikken. Hij stond al bijna klaar en was met een banaan in zijn mond zijn banden op aan het pompen, wat weer de eerste schunnige opmerkingen van de dag opleverde.Na deze eerste wanorde gaan we dan toch op weg. We hadden besloten om eerst over Vlissingen te gaan zodat we de ergste wind tegen dan maar gehad hadden. En wind stond er genoeg. minimaal een windkracht 6. Met de wind schuin tegen gaat het in een gangetje van 36 per uur richting het vliegveld. Het zou een rustige duurtraining worden, maar daar komt zoals gewoonlijk weer niets van terecht, ondanks allerlei smeekbedes of het asjeblieft wat rustiger mag. Na camping de Witte Raaf de eerste plaspauze. Ik dacht nog steeds dat we over Vlissingen zouden gaan, maar hoorde toen dat we over Veere gingen. Dat was wanorde 2. Dan maar naar Veere met 40 per uur. Lekker rustig. Na Veere rijden we naar Vrouwenpolder waar het op de Veersche Dam weer misgaat. 1 deel van de groep gaat links richting Oostkapelle  en de andere groep gaat rechts richting stormvloedkering. Na een hoop geroep van “we gaan naar Domburg hoor” beseffen we dat ze ons niet horen. Dan er maar achteraan gereden om te horen wat ze dan willen. Het bleek dat Eelco nogal honger had en hij wist dat er op het midden van de Veersche dam nog een strandtent stond. Wat hij niet wist is dat deze tent voor de winter afgebroken wordt. Eelco riep verontwaardigt “hij is er niet meer, wat noe?”

Dit was wanorde 3 alweer. Na hoog beraad rijden we maar naar Colijnsplaat waar Rob nog wel een restaurantje weet aan de kade. Maar je begrijpt het al, het gaat weer mis. Daar aangekomen blijkt het restaurant gesloten. Dan maar een eindje verder gereden naar een volgend restaurant wat wel open was. Daar hebben we wat gedronken met natuurlijk een stuk appelgebak. Ondertussen werd er zulke verschrikkelijke schunnige praat uitgekraamd, dat ik dat maar niet in dit verslag noteer. We zouden de zedenpolitie nog op ons dak krijgen. Na de koffie zijn we met wind tegen terug naar Goes gereden. En natuurlijk in een grote wanorde hebben we geprobeerd om in een waaier te rijden, maar we we zijn duidelijk geen echte racers maar mtb-ers en die houden wel van een beetje wanorde.
 
Groet
 
Piet