X-Treme Toerteam Goes: “VLISSINGEN”

Algemeen

VLISSINGEN Na een stormachtige nacht blijkt het deze zondag morgen mooi rustig weer, droog in ieder geval, dat is eigenlijk ook al heel wat. Tijdens de kustmarathon hadden we al een afspraak gemaakt om eens bij onze bloedbroeders in Vlissingen te gaan fietsen. Leuk weer eens een ander rondje.

20140126-1 Toerteam Goes westkapelle 2014 Mattijs BorduiVandaag is het zover, de afspraken zijn gemaakt. Het blijkt dat de Vlissingers graag slapen, het vertrek is pas om 9:30. Dat betekend dus rustig wakker worden en een lekker ontbijtje. Tijd zat.

Om kwart voor 9 ga ik de kasteelheer ophalen en samen gaan we naar Fitland XL. Ik parkeer mijn auto tegen de bus van Ad. Peter K is er ook al, Rob, Ad, Martjan, Philip en Jack, Jaap komt nog aangevlogen net als Piet padje.

Lekker groepje zo. Op weg naar Vlissingen nog even een uitstapje op de vluchtstrook, een beugeltje van de drager liet los en de fiets hing er maar een beetje bij. Gelukkig snel opgelost en weer op weg.

Bij de (kale) kanovijver staan al 5 Vlissingers ons op te wachten. En Henk natuurlijk, hij hoefde nu eens niet om 7 uur op de fiets te zitten. Snel omkleden en fietsen van de dragers. Lennart, ons opperhoofd voor vandaag legt ons nog even de regels uit. Lief doen naar de mensen, niet schreeuwen en gewoon door fietsen. Dat kunnen we goed!
En ze hebben het geweten ook, werkelijk iedereen die we tegenkomen of denken tegen te komen krijgt een luid GOEDEMORGEN! Naar zich toe geslingerd. Lachen dus.

We draaien een paar rondjes door het Nollebos, lekker spekkig. We komen allerlei attributen tegen van mede natuurmensen, alleen die hebben wat minder kleren aan dan wij. Het is best fris!
Over onbekend terrein komen we bij de duinen aan waar we lekker op en af gaan, onderweg denkend aan de mede mens op ons parcours. Het tempo gaat er direct lekker is, ze willen laten zien dat wij niet de enigen zijn die hard kunnen gaan.
Mooie paden hoor over de duinen, dan weer door het bos waar we een lekker technisch paadje rijden met draaien en keren, op en af, lekker veel boomstammen en ook veel bukken voor de ongevallen bomen. Een pech gevalletje hoort er ook bij, we proberen het op te lappen. Richting Zoutelande waar we nog even het hoogste punt van Walcheren mee pakken. Daar zijn allemaal parapenters bezig, wat een mooi gezicht zeg. We hebben geen vlag uit Goes meegenomen, die hadden we daar mooi kunnen planten.  Op en af de duinen naar West Kapelle over het parcours van de kustmarathon. Bij de tank op de dijk even bijtanken en een fotootje trekken. Bijgevoegd!

Jack en een paar Vlissingers nemen afscheid. Het is hard gegaan. We scheuren door naar Domburg, Lekker hoor die wind mee!
Daar rijden we nog een rondje door het bos, we nemen een rivier bedding die echt vol water staat, ik maak nog even van dicht bij kennis met Walcherse grond. Ik wilde om een plas rijden. Niet meer doen dus, er door is beter!

Dan is het over de weg terug, daar zijn we goed in, met een lekker tempo van iets boven de 30 tegen is de wind naar Vlissingen. Lennart legt ons bij een fiets pad uit dat dit de renbaan is, aan het eind is een streep, sprinten dus. We gaan er direct al een malle in, kop over kop. Maar waar is de finish nou. Op een gegeven moment na nogal wat kop beurten denk ik dat het wel moet komen, geef vol gas, maar dat hou ik ook geen kilometer vol. Al snel komen er een paar over me heen. Volgende keer beter opletten! Martjan heeft de punten gepakt.
We rijden lekker uit naar de kanovijver. Even verkleden en dan een colaatje, biertje koffie, taartpunt en bitterbal. Heerlijk bijgekomen en na ieder bedankt te hebben voor de mooie start van deze dag terug naar huis.

Helaas gaat het regenen bij thuiskomst, moet ik wel op de bank gaan liggen, zonde hoor……..

Lennart en Vlissingers bedankt,  jullie zijn welkom in de Bevelandse modder!

Mattijs Bordui