X-Treme Toerteam Goes: “Toertocht in de zak”

Algemeen

HEINKENSZAND Zaterdagmiddag, 8 maart krijg ik om 17.45 uur een bericht van Piet Padje dat er een toertocht wordt verreden in de omgeving van Heinkenszand en dat hij er aan mee gaat doen en of er nog meer GB-ers zijn die er zin in hebben om die tocht te rijden.

Ik stuur een berichtje terug dat ik van de partij ben en vraag of hij langs kan komen met zijn gevolg om me op te pikken. De volgende morgen sta ik te wachten, en zie ik dat ze maar met z’n tweeën zijn. Met Piet en Mart-Jan samen verder gereden naar Heinkenszand. Daar aangekomen gaan we eerst inschrijven. Daar zit Ho Tan aan de koffie en vragen we of hij ook op de ATB gaat, maar hij gaat met toerclub Arendskerke op de racefiets. Verder zien we GB’er Peter Kuiper, maar die gaat met zijn collega’s een rondje doen. Dus dan maar met zijn drieën de tocht aangevangen.

Als we al een stuk gereden hebben komt Jan de Bart met een familielid aangereden en roepen we dat we hem onderweg nog wel zien. We vertrekken richting ‘s-Heer Arendskerke en doen een rondje Poelbos. Dan via de Poldersedijk naar Eindewege .Daar gaan we via het oude spoorlijntje naar ‘s-Heerenhoek. Aangezien we geregeld in de Zak rijden denk ik dat er geen paadjes zullen zijn die ik niet ken maar dat was niet zo. In ‘s-Heerenhoek en ook bij de Boerenbond is er voor mij een onbekend pad langs de Paeregatse watergang. Piet is zoals gewoonlijk de man in vorm en doet erg veel kopwerk, Mart-Jan en ik doen ons best om in zijn wiel te blijven. We kronkelen en zigzaggen we door de Zak van Zuid-Beveland om na 36 kilometer met een gemiddelde snelheid van 26 kilometer per uur weer bij de Stenge in Heinkenszand aan te komen.

Aldaar drinken we een kop soep en een koffie, ondertussen arriveert Jan de Bart met zijn metgezel. Zij schuiven bij ons aan. We praten wat en we besluiten om nog over de beurs (Cyclemotion) te lopen. Daar zien we een speciale fiets gemaakt van Bamboe. Verder is er veel moois, dus niet te lang blijven hangen. Het is toch je zelf maar pesten met al dat mooie spul. De terugreis wordt aangevangen.

Bij het Poelbos aangekomen bedank ik Piet en Mart-Jan voor hun gezelschap en wens hun nog een fijne dag en rijd ik naar huis. Het was een leuke ochtend zonder lekke banden, valpartijen en andere ongemakken.

Met de groeten van Jaap