X-Treme Toerteam Goes: KOPWERK dinsdag 8 april

Algemeen

GOES Dinsdagavond 8 april staan we met 8 A(tb) rijders en 2 (at)B rijders bij Fitland XL voor een rondje biken door het winderige Zuid-Beveland. Waar is de tijd gebleven dat er soms 20 man of meer aan de start verschenen?

Vanaf deze plaats ga ik proberen van elk van onze (A)tb X-Treme leden een kleine biografie te schrijven en te verwerken in onze tochten. Ik begin vandaag met onze nieuwe coordinator “Mattijs Bordui”.  Mattijs is onze dokter en wordt ook wel “De Tijsbreker” genoemd omdat hij hij altijd het ijs uit plassen wil rijden. Als er geen ijs is dan zoekt hij altijd de grootste modderpoelen uit om doorheen te raggen en dan ook nog zo dat een ander, die deze modderpoelen probeert te ontwijken toch nog onder de drek zit. Tijs houdt ook van feesten en grijpt alle gelegenheden aan om een feestje te bouwen. Een enkele keer loopt zo’n feestje wel eens uit de hand en gaat hij zondag’s biken met een houten kop van heb ik jou daar, maar hij staat er wel! We hebben nog zo’n lid, maar die komt later aan bod.

Deze dinsdag is Mattijs onze toerleider en dat hebben we geweten. Hij is op dit ogenblik in een verschrikkelijk goede vorm en is niet van de koppositie weg te slaan.

Via allerlei onverharde paden gaan we met een rotvaart tegen de wind in richting de Meerkoet waar we het bosje op allerlei manieren doorkruisen. Met de wind vol op kop gaat het daarna richting De Piet met natuurlijk Mattijs op kop. Na een paar kilometer gaat hij toch een keer van kop af. Maar na honderd meter vraagt hij aan mij of ik de mannen op kop op hun kop wil geven omdat ze zijn tempo niet aanhouden. Ja eh, doe dat lekker zelf.

Het bos bij de Piet ligt er prima bij en kan met grote snelheid doorkruist worden wat we dan ook van harte doen.
Na de Piet gaan we over de weg weer richting Goes met ”je raadt het al” Mattijs op kop en nu met wind mee. Het tempo wordt geleidelijk opgevoerd tot proftempo en voor mij het teken dat ik toch een keer “Het Beest” kan bijhouden of zelfs passeren wat na een uiterste krachtinspanning nog lukt ook. Maar ik heb ook lang niet zoveel kopwerk gedaan. In een voor ons rustig tempo gaan we weer op huis aan en hopen er volgende week weer bij te kunnen zijn.

Nog enkele feitjes: gem. snelheid: 24.6 km per uur, max. snelheid: 45 km per uur en 25 hoogtemeters
 
Groet,
Piet