X-Treme ToerTeam Goes: De bolletjes-slik route

Algemeen

Geen Caribische temperaturen als ik op sta. Wel witte ‘lijntjes’ op het aanrecht als ik mijn volkoren graanontbijt aan het maken ben. Dat kan ik nooit zonder te knoeien. Mijn ontbijtje zit in een half ronde witte bol, alsof het zo moet zijn!

20131215-1 TTG Bolletjesroute-Philip van HoveNadat ik diep gebukt de (veel te kleine) overschoenen over mij maatje 47 heb staan stropen, haal ik opgelucht adem. Ik ben ontkomen aan een inwendig onderzoek.
In mijn haast is ergens iets misgegaan met de verhouding graan-ontbijt versus melk. Het lijkt wel lauwe beton-mortel, wat ik krampachtig naar binnen slik. Hmm, zo voelt dat dus als drugskoerier. Jullie vragen je ondertussen vast af, waar gaat dit verslag over?

Snel naar Filtand XL waar vandaag Ad, Mattijs, Ko, Henk en Eelco (M) ook heen zijn gekomen. Na enige tijd is het gespreksonderwerp – uiteraard – de nieuwste kunstuiting in de Wilhelminapolder. Mijn naamgenoot (J.P.) heeft aan het eind van zijn loopbaan nog even een stevige stempel gedrukt op ons Zeeuwse landschap. Iedereen heeft er wel een mening over, dus wat dat betreft is het nu al een succes.
Maar, wat vinden WIJ (de GB’s) van die Stonehenge blozo’s? We combineren onze rijroute met een nadere close-up inspectie van de BOLLETJES.

Omdat ze niet bepaald langs de weg staan moeten we zo af en toe improviseren, wat meteen enkele nieuwe routes oplevert. De anders zo ‘heerlijke’ ondergrond is door hijskranen en ander zwaar materieel omgewoeld. Tel daarbij de drassige verbindingspaadjes op en je snapt het al: SLIK!
Mijn nieuwe fiets weet niet wat hem overkomt. Ik zou hem graag bemoedigend toespreken, maar daar heb ik de kracht niet meer voor. We ‘tikken’ bijna alle bolletjes onderweg aan, en hebben allerlei creatieve ideeën om ze nog leuker te maken. Een ander ziet dat vast als vandalisme voor 40 – 50 jarigen.

Het Meerkoet-bos wordt glibberend en driftend genomen. En Ko introduceert nog een nieuwe track achter Wolphaartsdijk. Dan gaan we weer terug naar ûûs.

Vanaf dinsdag a.s. te koop bij de VVV: de bolletjes-slik route.
Deze variant levert je geen strafblad op (denk ik).

Philip