X-Treme MTB Challenge Schouwen Duiveland, LJC-MTB 2019

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – We hebben geluk! Op de dag dat wij als vereniging de landelijke jeugd wedstrijd mogen organiseren, schijnt de zon! Al vroeg zijn de vele vrijwilligers aan het werk, om alles gereed te maken voor de wedstrijden. Het is een prachtige locatie en alles ziet er goed verzorgd uit.

Al snel komen de eerste deelnemers om zich te melden bij de inschrijftent, nog even een fietscontrole en dan kan het infietsen beginnen. Er zijn verschillende lengtes parcours uitgezet. De jongste categorie fietst ongeveer 1,4 km per rondje, en blijft in het gebied van de ‘Groene duintjes’.

Categorie 1 gaat om 10:30 uur van start met de jongste deelnemers. Er zijn 14 deelnemers, met twee jonge X-Treme rijders. Bjorn Wisse en Jari Theissen staan vandaag aan de start. Achteraan starten omdat ze voor de eerste keer aan een LJC wedstrijd meedoen, maar dat weerhoudt ze niet om hun beste beentje/trapper voor te zetten. Bjorn weet nog een paar plekken naar voren te rijden. Jari rijdt zijn rondes met een mooie constante snelheid, en weet de wedstrijd goed uit te fietsen. Dat beloofd wat met deze twee mannen in de wintercompetitie!

Categorie 2 heeft vandaag 22 deelnemers, vanuit X-Treme helaas maar 1 deelnemer. Cas Lavooij is er op gebrand om hier in Zeeland te laten zien wat hij in huis heeft. Ook hij start vanaf de achterste rij, maar al tijdens de eerste meters na de start, weet hij er gelijk een aantal in te halen. Met nog een paar mooie inhaalmanoeuvres gaat hij stapje voor stapje steeds wat verder naar voren. Hij komt als zesde over de finish en is daarmee vierde jongen van categorie 2 geworden.

Categorie 3 start om half twaalf met 25 deelnemers. Senna Klaasse, Kevin Couque, Sven Wisse en Florian Doens staan aan de start. Na het startsein sprinten Florian en Sven gelijk een stuk naar voren. Ze weten beiden binnen de top tien te eindigen. Senna en Melvin rijden bij elkaar in de buurt. Eerst rijdt Senna voor Melvin, maar op den duur weet Melvin er toch nog langs te gaan.

Categorie 4 heeft vaak de meeste deelnemers. Ook nu staan er 43 deelnemers aan de start, met acht X-Treme strijders. Maike Tazelaar en Melissa Nuijten hebben allebei een doel voor ogen: winnen op dit club-parcours! Wat gaat het al gelijk hard bij de start. Maike heeft stevige concurrentie, en rijdt een poos als tweede, totdat Cas Timmerman valt, en hij de koppositie weet te pakken. En niet zomaar met een paar seconden voorsprong, hij slaat een heel groot gat. Met 43 seconden voorsprong ten opzichte van de nummer twee weet hij over de finish te komen. Melissa rijdt in het begin van de wedstrijd als eerste meisje. Helaas komt ze door een inhaalactie in de brandnetels terecht, waardoor ze een aantal plaatsen terug valt. Gelukkig is haar derde positie in het algemeen klassement niet in gevaar. Goed gedaan.

Sam Mullaert weet vanaf de achterste rij flink naar voren te rijden. Hij eindigt op de zevende plaats. Verder doen in deze categorie Jarno Struijk, Anniek Voermans en Luuk Lavooij nog mee. Luuk rijdt iets voor de andere twee, en Anniek en Jarno hebben een onderlinge strijd. Jarno weet lang voor Anniek te rijden, maar uiteindelijk weet ze er voorbij te gaan.
Veerle en Maud rijden wat verder achteraan. Veerle weet heel constant haar rondes te rijden, waardoor ze uiteindelijk voor Maud eindigt.

Na categorie 4 mogen de oudere categorieën infietsen en het parcours verkennen. Categorie 5 gaat na de middag aan de slag. Deze categorie heeft 30 deelnemers, met 4 X-Treme leden. Nick Wisse weet goed naar voren te fietsen vanaf de achterste rij en eindigt op een tiende plaats. Nina Houmes finisht op de veertiende plaats en weet daarmee als derde meisje op het podium te komen. Dennis Polfliet eindigt op de 22ste plaats en Rocco Scholten op de 29ste plaats.

In categorie 6 hebben we alle hoop gezet op Senna Remijn. Wat heeft hij een mooi mountainbikeseizoen achter de rug. Ook deze keer rijdt hij weer erg sterk en mag de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen. Rob Kastelein eindigt op de 20ste plaats van de 32 deelnemers.

De oudste categorie heeft vandaag naast vaste deelnemer Senna van Iwaarden, ook nog Joran Quist en Mees de Vos aan de start. In totaal 34 bikers aan de start. Ze maken er een mooie wedstrijd van, met een 21ste plaats voor Senna, 23 voor Mees en Joran op plaats 29.

Als laatste was er nog een FUN klasse wedstrijd voor volwassen. Leuk dat daar ook voldoende animo voor was met 25 deelnemers. Een unieke kans om over dit wedstrijdparcours te rijden. Daniël Paardekooper houdt de eer van X-Treme hoog door als eerste te finishen. Gevolgd door Roy Band en Marc Vanacker.

Alle vrijwilligers bedankt voor deze prachtige dag!

Zie het FILMVERSLAG 

ALLE UITSLAGEN

Auteur: Marijke Vanhommerig