X-Treme mountainbike Challenge Schouwen-Duiveland LJC-2019

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Zaterdag 14 september a.s. is het Patrick Tolhoek mountainbikeparcours in Boswachterij Westerschouwen te Burgh-Haamstede hét strijdtoneel voor de X-Treme Mountainbike Challenge Schouwen-Duiveland LJC-2019. In tegenstelling tot de afgelopen jaren is deze editie teruggebracht naar één dag waarop de nationale jeugd van 7 t/m 14 jaar het tegen elkaar opneemt.

Jeugd (met en zonder wedstrijdlicentie) van 7 t/m 14 jaar rijden zaterdag hun wedstrijden als finale van de Landelijke Jeugd Competitie mountainbike 2019.

Aansluitend aan de jeugdwedstrijden zal op hetzelfde parcours een zogenaamde FUN-klasse wedstrijd worden verreden voor zowel Vrouwen als Mannen, (regionale) recreanten van 15 jaar en ouder.

Aanvang van de jeugdwedstrijden is 10.30 uur. De FUN-klasse wedstrijden starten om ca. 16.15 uur

Ook dit jaar is het Bikers Area ingericht op het parkeerterrein aan de Adriaan van de Weijdeweg waar ook de start, finish en de teamplaatsen zijn voorzien.

Een tijdelijk parkeerterrein voor deelnemers, bezoekers aan de wedstrijd en aan de boswachterij wordt ingericht bij Boerderijrestaurant Molenberg aan de Hogeweg.

Inmiddels zijn er al ruim 200 voorinschrijvingen voor de jeugdwedstrijden. De organisatie verwacht dat dit aantal zal stijgen naar 250 en ook de FUN-categorieën zijn aardig in trek. In totaal zullen er dan rond de 300 mountainbikers in de diverse categorieën aan de start verschijnen.

Voorinschrijven voor dit sportief mountainbike spektakel is alleen nog mogelijk voor de FUN-klasse wedstrijden via de wedstrijdpagina. Op de wedstrijddag is inschrijven ter plaatse voor alle categorieën ook nog mogelijk.

Al met al beloofd het weer een sportief mountainbike spektakel te worden op en rond het Patrick Tolhoek mountainbike parcours.

De organisatie is in handen van ATB Team X-Treme, onder auspiciën van de KNWU met Staatsbosbeheer als gastheer. De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland, de gemeente Schouwen-Duiveland, Stichting Renesse en diverse regionale ondernemers.