X-Treme mountainbike Challenge Schouwen-Duiveland 2018

Algemeen
BURGH-HAAMSTEDE – Zaterdag 1 en zondag 2 september is het Patrick Tolhoek mountainbikeparcours in Boswachterij Westerschouwen hét decor voor de X-Treme Mountainbike Challenge Schouwen-Duiveland 2018. Na het succes van vorig jaar was een nieuwe editie een logisch vervolg.
 
Dit is je kans om eens mee te doen met een Nationale jeugdwedstrijd. Inschrijven kan gewoon ter plaatse. Alle niet licentiehouders van 15 jaar en ouder kunnen op zaterdag starten in de FUN-klasse wedstrijd. Hiervoor aanmelden kan via het aanmeldformulier of ter plaatse.

De vele positieve reactie van deelnemers, KNWU en publiek na het mountainbike weekend in 2017 heeft de organisatie de doorslag gegeven om in 2018 wederom de mouwen op te stropen en dit 2-daags mountainbike evenement te organiseren.

 
Jeugd (met en zonder licentie) van 7 t/m 14 jaar rijden hun wedstrijden op zaterdag als onderdeel van de Landelijke Jeugd Competitie mountainbike. De (inter)nationale toppers (licentiehouders) zullen op zondag aan de start verschijnen. Voor deze wedstrijden is aansluiting gezocht bij de vorig jaar gevormde NL MTB-CUP.
Aansluitend op de jeugdwedstrijden zal op zaterdag een zogenaamde FUN-klasse wedstrijd worden verreden voor zowel Vrouwen als Mannen, (regionale) recreanten van 15 jaar en ouder.
 
Aanvang van de wedstrijden op zaterdag is 10.30 uur en op zondag een uurtje eerder om 9.30 uur.
 
Nieuw dit jaar is de verplaatsing van het Bikers Area naar het parkeerterrein Adriaan van de Weijdeweg waar ook de start, finish en teamplaatsen zijn voorzien.
Een tijdelijk parkeerterrein voor deelnemers, bezoekers van de wedstrijd en boswachterij wordt ingericht bij Boerderij restaurant Molenberg aan de Hogeweg.
 
Inmiddels zijn er al ruim 200 voorinschrijvingen voor de jeugdwedstrijden op zaterdag en zijn er al dik 100 deelnemers genoteerd voor de wedstrijden op zondag. De organisatie verwacht en hoopt dat dit weekend in totaal rond de 500 mountainbikers aan de start zullen verschijnen.
 
Voorinschrijven voor dit sportief mountainbike spektakel is alleen nog mogelijk voor de FUN-klasse wedstrijden via het inschrijfformulier op de wedstrijdpagina. Op de wedstrijddagen is inschrijven ter plaatse mogelijk voor alle categorieën.
 
Al met al beloofd het weer een sportief mountainbike spektakel te worden op en rond het Patrick Tolhoek mountainbike parcours in Boswachterij Westerschouwen.
De organisatie is in handen van ATB Team X-Treme, onder auspiciën van de KNWU met Staatsbosbeheer als gastheer. De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland, de gemeente Schouwen-Duiveland en de Stichting Renesse.
 
Alle informatie op de wedstrijdpagina