X-Treme jeugd genoot van clinic Milan en Thijmen in boswachterij

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE Aan het einde van de dag alleen maar stralende gezichten. De jeugd had, ondanks een flinke bui in de ochtend, zichtbaar genoten van de clinics van Thijmen van de Vrede en Milan Vader.

De clinics werden georganiseerd door onze trainers Johan Oosterhuis en Sebastiaan Poppe in het kader van hun opleiding tot KNWU Wielrentrainer 3.

20141022-2 Clinic Milan en Thijmen - foto Johan OosterhuisDe ochtend begon met een flinke bui en wat bewolking. Na even schuilen onder een afdakje bij voormalig manege Lisiduna en de bewoner van het op het oog verlaten pand wakker te hebben gemaakt, werd er op het gemakje naar de parkeerplaats gefietst waar Milan al stond te wachten. Na een korte introductie van de trainers en uitleg over wat er die dag te wachten stond werd er eerst een gezamenlijke warming-up gehouden.

Na 10 minuutjes warm draaien en even stretchen werd de groep verdeeld in tweeën. Thijmen zou een training geven over klimtechniek en wat korte krachtvormpjes. Milan zou zich toeleggen op afdelen en bochten techniek. In de tussentijd brak het zonnetje ook nog door.

Thijmen begon met een slalom oefening bergop. De oefening leek in het begin lastig maar ging bij iedereen steeds beter. Vervolgens werd de oefening verder uitgebreid met een bunny hop. Na de slalom was er een klein stukje om snelheid te maken waarna er over twee stammetjes gesprongen moest worden. Het eerste stammetje ging goed maar het tweede stammetje bleek best moeilijk.

Daarna werd er verplaatst naar een ander deel van het parcours voor de tweede oefening. Het doel van de oefening was om door goed snelheid te maken en de snelheid vast te houden een stijl klimmetje op te komen met mul zand. Na een beetje oefenen werd het klimmetje opgenomen in een wat groter rondje voor een interval vorm. In het rondje zaten twee klimmetjes waar versneld moest worden. De rest van het rondje kon rustig worden gereden.

20141022-3 Clinic Milan en Thijmen - foto Johan OosterhuisIn de tussentijd was het weer flink gaan regenen. Iedereen zat er een beetje doorheen dus werd er besloten iets eerder terug te gaan voor de lunchpauze. Na verzameld te hebben op de parkeerplaats werd er gezamenlijk gefietst naar de opslagloods waar een warme kop soep en pannenkoeken stonden te wachten. Toen na een uurtje iedereen weer een beetje was opgewarmd werd de clinic vervolgd voor het tweede deel.

In de tussentijd was het gelukkig weer een beetje opgeklaard en dus konden de regenjasjes weer uit. Milan begon zijn training met een bochten oefening. De bedoeling was om gecontroleerd te slippen in een bocht en zo weinig mogelijk snelheid te verliezen. De oefening werd uitgebouwd naar het op snelheid nemen van de bocht. Daarbij lag de nadruk op het goed aansnijden van de bocht en de houding op de fiets. Na dit een aantal keer gedaan te hebben werd de route gevolgd naar een deel van het parcours waar op afdalen getraind kon worden. Ook hier lag de nadruk op de houding op de fiets en hoe de bocht in de afdaling het beste aan te snijden. Milan gaf de nodige tips en er was duidelijk te zien dat de oefening steeds beter ging.

 

20141022-1 Clinic Milan en Thijmen - foto Johan OosterhuisDe tijd vloog voorbij waardoor het al snel weer tijd was om te verzamelen op de parkeerplaats.

 

Onderweg kwamen we Jarno Veerhoek nog tegen die na afloop voor iedereen nog een Magura goodie bag in petto had. Na een gezamenlijke afsluiting en een luid applaus voor Milan en Thijmen kwam de clinic ten einde. Het was ondanks het mindere weer voor iedereen een geslaagde en leerzame dag die zeker voor herhaling vatbaar is!