X-Treme goed weekend in Oldenzaal

Algemeen

OLDENZAAL – Afgelopen zaterdag (18 april) kende de LJC wedstrijd in Oldenzaal weer een X-Treme goed begin in categorie 1.  Nina Houmes en Chiel Moelker reden beiden podium na een spannende strijd tussen beide renners. Het was weer een prachtige dag in het bosrijke Oldenzaal. Het parkoers was erg leuk uitgezet en er zaten technische stukjes in. Klimmetjes, kleine bochtjes in het zand, een drop off en een obstakel van minimaal 20 cm hoog waarop de rennertjes vanuit het zand omhoog moesten jumpen.

 

20150418-1 LJC Oldenzaal Nina Houmes Cat. 1 - foto Jim Houmes

Zoals gezegd was het een spannende strijd tussen Nina en Chiel die samen de hele wedstrijd aan kop reden en dus het rennersveld domineerden. Nina kwam als eerste overall over de eindstreep direct gevolgd door Chiel. Nina kon zich opmaken voor de huldiging als 1e meisje en Chiel als 1e jongen.
Finn Blomaard  reed zich in deze categorie naar een 15e plaats overall wat goed was voor een mooie 8e plaats bij de jongens.

Rob (categorie 2) en Bart Kastelein (categorie 4) hebben ook gestreden voor hun plekje.  Rob is 3e  geworden en haalde daarmee het podium. Bart heeft de strijd afgerond door als 5e (en 4e jongen) over de eindstreep te komen.

20150418-2 LJC Oldenzaal Chiel Moelker Cat. 1 - foto Pieter MoelkerDe jongens moesten het overigens doen zonder de coaching van hun vader die met flinke koorts in bed lag. De bloemen van Rob zullen zeker voor hem geweest zijn. Jan Peter beterschap!!
 
Dies Moelker startte vanuit de derde of zelfs de vierde rij en is in categorie 5 als 7e overall (6e jongen) over de eindstreep gekomen door een belager nog vlak voor de finish te kloppen. Tom Houmes heeft ook erg moeten vechten voor zijn plekje in deze categorie. Met de start was hij zoals we van hem gewend zijn als een van de laatste weg maar gedurende de wedstrijd komt Tom steeds beter op gang. Als een diesel passeerde hij renner na renner waardoor hij uiteindelijk knap als 41e overall en als 35e jongen over de finish kwam in een veld van 91(!!) deelnemers.

Mike Deutekom startte als enige X-Tremist in categorie 6. Hij eindigde in het veld van ruim 40 deelnemers, na een prima gereden race, op een hele mooie 8e plaats en als 7e jongen.

 

De volgende dag was het de beurt aan de niet jeugdigen 🙂

Bij de amateurs was een aardige X-Treme delegatie aan het werk. De 13e plaats was voor Thijmen van de Vrede, Jacob de Roo werd 42e net voor Bart Maas die de 48 plaats bezette. Pieter de Meester behaalde plaats 57.

De broers Mick en Tim van Dijke (Merida) werden resp. 1 en 2 bij de Nieuwelingen.