X-Treme FITLAND MTB Challenge 2018

Algemeen

20180206-1 Banner X-TREME FITLANDXL MTB CHALLENGE 2018GOES – De eerste X-Treme FITLAND MTB Challenge was een modderige, onder zéér zonnige omstandigheden. Zaterdag 10 februari reden 65 liefhebbers de eerste editie van deze mountainbike toertocht door de zak van Zuid Beveland. En met veel plezier.

 

De deelnemers vertrokken tussen 9.00 en 10.30 uur vanaf FITLAND in Goes voor twee verschillende afstanden van respectievelijk 30 en 45 km. In kleine groepjes vertrokken de bikers van het parkeerterrein van FITLAND onder een stralend zonnetje om de dijkjes van Beveland te gaan verkennen.

 

De route volgde over Sportpark het Schenge richting Wilhelminadorp om vervolgens af te buigen naar Eindewege. Tussendoor de landerijen en over zuigende dijkjes werden de eerste kilometers afgelegd richting de eerste tussenstop in Heinkenszand.

20180210-2 Fitland MTB ChallengeMaar alvorens ze bij de tussenstop aankwamen, moesten de bikers een schitterend en zeer technisch parcours afleggen met veel draaien en keren en pumptracks op Hof van Zeeland, bij sommigen bekend als Stelleplas.

 

Dit parcours is op verzoek van vakantiepark Hof van Zeeland uitgetekend en aangelegd door Martijn en Niels Steenblok uit Heinkenszand. Complimenten van heel veel deelnemers aan de Steenblokjes. Binnenkort wordt dit parcours met officiële Bloso bordjes bewegwijzerd en is het voor een ieder toegankelijk. Een aanwinst voor Zeeland.

Na de tussenstop, die gesponsord werd door Vakantiepark Hof van Zeeland reden de deelnemers verder voor nog een lus van 30 km. of zij keerden via het Poelbos terug naar FITLAND in Goes waar heerlijke erwten- of pompoensoep stond te wachten op de deelnemers. 

 
De organisatie was tevreden met deze opkomst, zeker na de sneeuwbuien van die vrijdag ervoor. Het was een leuke uitdagende 1e editie en de verschillende partijen hebben aangegeven deze X-Treme Fitland MTB Challenge op de kalender te houden.

Dank aan alle vrijwilligers en sponsoren en tot volgend jaar.

ATB team X-Treme en FITLAND Goes

 

20180210-1 Fitland MTB Challenge20180210-3 Fitland MTB Challenge