X-Treme ATB Zomercup Wolphaartsdijk …. de Koningscross

Algemeen
 

WOLPHAARTSDIJK – Aanstaande dinsdag 26 april wordt de tweede wedstrijd van de X-Treme ATB zomercup gereden. Op het parcours “De Schelphoek” heeft het lokale comité een echte “Koningscross” uitgetekend. Het selectieve terrein biedt voldoende mogelijkheden om extra variatie in het parcours aan te brengen. De wedstrijd van verleden jaar trok 94 deelnemers in de diverse categorieën. We hopen dat aantal bij deze editie te mogen overtreffen, ook omdat er de volgende dag toch wat minder mensen moeten werken dan op een “normale” doordeweekse dag.

Traditiegetrouw verwachten we dat een aantal lokale favorieten ook weer zullen meestrijden voor de dagzeges. De wedstrijd in de A-categorie is verleden jaar gewonnen door Erik Boer uit Wolphaartsdijk. Plaatsgenoten Edzard van Ewijk en Koen Reijnhout hebben in hun categorie de eerste wedstrijd van de zomercup in Kruiningen gewonnen. Dat zijn maar een paar namen uit de flinke lijst met goede rijders uit Wolphaartsdijk. Ze moeten het in hun thuiswedstrijd opnemen tegen de rest van het deelnemersveld uit Nederland en België.

 
Deze wedstrijd is bovendien een goede graadmeter voor het Open Zeeuws kampioenschap dat op zaterdag 14 mei verreden zal worden in Wemeldinge. De startposities voor het Zeeuws kampioenschap worden bepaald aan de hand van het klassement over 2 wedstrijden dat na Wolphaartsdijk wordt opgemaakt.
 
Inschrijven kan vanaf ca. 17.00 uur in Restaurant Paviljoen de Meerkoet in Wolphaartsdijk. De eerste wedstrijden voor de jeugd beginnen om 18.00 uur. Om 19.30 uur start de A-categorie.