X-Treme ATB Zomercup wedstrijd Wemeldinge

Algemeen

WEMELDINGE – Aanstaande zaterdag 15 augustus is het dé kans van deze zomer voor de bikers om tijdens de X-Treme ATB Zomercup wedstrijd in Wemeldinge het luie (vakantie) zweet uit het lijf te trappen. Deze wedstrijd zou eerst op zaterdag 4 juli verreden worden maar deze kon door omstandigheden geen doorgang vinden.

De jongste jeugdcategorieën beginnen om 12.00 uur voor hun race van ca. 20 minuten. Om 12.30 uur is het vervolgens aan de Vrouwen, Nieuwelingen en de oudere jeugd. We sluiten af met de wedstrijden van de A-categorie en de Veteranen om 13.30 uur.

We rijden over het bekende parcours in het Wemeldingse bos.

Inschrijven+start/finish zijn op de weide in het wemeldingse bos. Deze is te bereiken via de Hoge weg (lopend/fietsend) of via de Noordelijke achterweg (ook lopend/fietsend).

Deze wedstrijd is de eerste in het tweede drieluik in de X-Treme ATB zomercup. De 5e wedstrijd wordt op zondag 30 augustus verreden op het Patrick Tolhoek parcours in Burgh-Haamstede (boswachterij Westerschouwen) en de finale rijden we op zaterdag 5 september in Westkapelle. De wedstrijd in Wemeldinge is dan ook een mooie gelegenheid om weer wedstrijdritme op te doen!
 
Om voor het klassement in aanmerking te komen moet je minimaal 4 wedstrijden gereden hebben. Bij 6 wedstrijden vervallen de minste uitslagen, de punten voor de deelname (6 per wedstrijd) tellen wel mee bij het bepalen van het eindklassement.