X-Treme ATB Zomercup 2016 gaat morgen, 1 april (geen grap), van start

Algemeen

20160331-24 X-Treme ATB Zomercup - foto JobseKRUININGEN – De zomertijd gaat weer in en dus is het weer tijd om te beginnen met de X-Treme ATB zomercup. Ook dit jaar organiseren we weer een aantal mountainbikewedstrijden een aantal parcoursen in Zeeland. 

 
We beginnen op vrijdag 1 april in Kruiningen. Organisatiecomité Rentoc heeft in natuurgebied “Den Inkel” weer een parcours uitgezet. We starten om 18.00 uur met de jongste categorieën en om 19.30 uur zijn de A en B categorie aan de beurt voor hun wedstrijd van ca. 60 minuten.

 

 

 
20160331-25 X-Treme ATB Zomercup - foto nb

Dinsdagavond 26 april (de avond voor Koningsdag, dus de dag erna kunnen we uitrusten!) is het de beurt aan Wolphaartsdijk. In natuurgebied “de schelphoek” is weer een selectief parcours uitgezet dat meestal garant staat voor een boel spektakel. Verleden jaar telden we daar 94 deelnemers en we hopen dat aantal dit jaar te overtreffen. Het is vakantie in heel Nederland, dus we proberen om de wedstrijd ook buiten de provincie onder de aandacht te brengen.
 
Het klassement na deze 2 wedstrijden is bepalend voor de startvolgorde van de derde wedstrijd. En dat is gelijk een belangrijke wedstrijd want op zaterdag 14 mei (Pinksterweekend) wordt in Wemeldinge het Open Zeeuws Kampioenschap 2016 gereden. We kunnen voor de Zomercupwedstrijden terecht in het Wemeldingse bos en we starten die zaterdag om 12.30 uur met de jongste categorie. De beste Zeeuwse renner (of lid van een Zeeuwse wielervereniging) is een jaar lang Zeeuws Kampioen Mountainbike. 
 
20160331-23 X-Treme ATB Zomercup - foto JobseDe volgende wedstrijd is dan pas na de zomervakantie. Op zondag 4 september is de 4e wedstrijd in de competitie, op het Patrick Tolhoek mountainbikeparcours in Burgh-Haamstede. Ook daar beginnen we om 12.30 uur met de eerste wedstrijd.
 
Mogelijk volgt er later in september nog een 5e wedstrijd.
 
TMZ verzorgt de juryleden en het geluid voor deze wedstrijden. De wedstrijden vallen onder de reglementen van de KNWU. Inschrijven in mogelijk in de categorieën jeugd 0-1, jeugd 2-3, jeugd 4-7, Nieuwelingen, Vrouwen, Mannen A (17+) en Veteranen (40+). De volgorde van inschrijven is bepalend voor de startvolgorde bij de eerste wedstrijd. De overige wedstrijden wordt gestart op volgorde van het klassement.
 
Iedereen met een mountainbike (en helm!) kan meedoen aan de wedstrijden! Het sportieve karakter staat voorop, maar uiteraard gaat het elke wedstrijd ook om de winst! Hopelijk tot ziens, morgen 1 april in Kruiningen.