X-Treme ATB Zomercup 2015 start a.s. vrijdag in Kruiningen

Algemeen

20150403-1 Stuurbord Zomercup 2015KRUININGEN Met de eerste wedstrijd op vrijdag 10 april in Kruiningen gaat voor het 18e achtereenvolgende jaar de “X-Treme ATB Zomercup” van start. Deze Zeeuwse mountainbikecompetitie bestaat dit jaar uit 6 wedstrijden van april t/m september (één wedstrijd meer dan andere jaren) die op verschillende aantrekkelijke parkoersen in Zeeland worden verreden. Het ongedwongen karakter en de gezellig/sportieve sfeer staan garant voor een flinke dosis Zeeuws mountainbikeplezier.

 

 

Voor de organisatie, van deze onder de KNWU vlag vallende competitie, tekent ATB Team X-Treme in nauwe samenwerking met wielercomité RENTOC Kruiningen, Wielercomité Wemeldinge, Stichting Zeedijk evenementen Westkapelle met medewerking van TMZ.

Tijdens de finalewedstrijd op zaterdag 5 september in Westkapelle wordt tevens gestreden voor de winst in het Open Zeeuws Kampioenschap MTB 2015. Hiervoor komen deelnemers in aanmerking die woonachtig zijn in Zeeland óf lid zijn van één van de drie Zeeuwse KNWU wielerverenigingen of die lid zijn van TMZ.

Wedstrijdprogramma
Vrijdag 10 april Kruiningen, parcours “Den Inkel”, aanvang vanaf 18.00 uur
Vrijdag 22 mei Wolphaartsdijk, parcours “De Schelphoek”, aanvang vanaf 18.00 uur
Vrijdag 5 juni Vlissingen, parcours “Weyevliet”, aanvang vanaf 17.45 uur
Zaterdag 4 juli  Wemeldinge, parcours “Wemeldingse Bos”,  aanvang vanaf 12.00 uur
Zondag 30 augustus  Burgh-Haamstede, “Patrick Tolhoek MTB parcours”, Boswachterij Westerschouwen, aanvang vanaf 12.00 uur
Zaterdag 5 september  Westkapelle, parcours “de Kreek”, aanvang vanaf 12.00 uur
tevens: Open Zeeuws Kampioenschap MTB 2015

Deelname
20150402-1 Affiche X-Treme ATB Zomercup 2015Deelname is mogelijk voor iedereen die in 2015 minimaal 6 jaar is met een goede mountainbike en helm. Er wordt gestart in verschillende categorieën waaraan zowel ervaren als onervaren mountainbikers kunnen deelnemen. Nieuw dit jaar is dat er tijdens de wedstrijden in Vlissingen en Westkapelle een Funklasse Dames wedstrijd wordt georganiseerd speciaal voor recreatieve mountainbikesters.

Graag voorinschrijven!!
Inschrijven kan ter plaatse vanaf een uur voor aanvang van de eerste wedstrijd tot ca. 15 minuten voor de betreffende start. Vanwege de drukte bij het inschrijven stelt de organisatie het zéér op prijs als men zich voor de 1e wedstrijd in Kruiningen zou willen voorinschrijven  o.v.v. naam, adres, geb. datum, categorie en KNWU Basislidnummer / licentie nummer.

Informatie
Alle wedstrijdinformatie, reglement, uitslagen en klassementen zijn te vinden op de wedstrijdpagina.