X-Treme ATB Toerteam Goes: “Moggen, broeiers, klote kabel en een lief klein kievitje!”

Algemeen

GOES – Zomaar een donderdag avond en niets te doen? Je gooit op de groeps app of er iemand zin heeft in een rondje fietsen en je krijgt een heel leuk groepje bij elkaar. Om 19 uur staan Ad, Rob, Eelco M, Piet, Henk, Louis, Mart Jan en ondergetekende klaar. Het is droog, de zon schijnt en er waait een lekker windje. De regenbuien zijn voorbij getrokken vandaag.

Na wat standaard knuffels en begroetingen besluiten we richting Noord Beveland te fietsen. De eerste 100 meter rustig en daarna het gas er gelijk op. Tegen de wind in beginnen! Richting Kortgene rijden we over het gras langs het Veerse meer, even lekker warm worden. Beneden aan de dijk even hergroeperen, daarna weet Eelco nog plots een ander paadje, achter langs de villa’s met een steil trapje om weer terug op de weg te komen. Daar moeten we nog wat op oefenen want we moesten allemaal afstappen. Volgende keer toch nog eens proberen.

Dan naar het bosje bij de paardekreek. Niks modder, mooi droog en hard, het pad ligt er super bij, je hoort iedereen genieten. We doen nog enig hovenier werk en vervolgen onze route. De broeiers beginnen al aardig te groeien en de blote benen mannen voelen het goed. Het tweede stuk is mooi gemaaid en daar gaat het tempo er weer lekker op. Door een grote tak begeeft mijn shifter het! SLX…. We proberen nog even wat met onze technische man maar het mag niet baten. Single speed dus vanaf nu. Terwijl we bezig zijn worden we achter elkaar door de moggen gepakt, wat een rotbeesten toch!

20150511-1 Kievit kleintje - foto MattijsWe vervolgen onze weg richting Geersdijk en ontdekken nog een mooi onverhard langweggetje. Toch steeds weer wat nieuws. Daar schieten er opeens een paar kleine kuikentjes de weg over. Even stoppen! Het blijken 2 kleine kievitten te zijn. Mooi foto moment en weer door. Het tempo gaat er goed op richting Wissenkerke, en dat valt niet mee met de versnelling die ik heb gekregen!

Weer een nieuw leuk ommetje onverhard langs het industrie terrein en dan richting “het kleine bosje zonder naam”. Natuurschoon alom op Noord Beveland, een dode eend aangezien voor een ooievaar. Verder moeten we een hekje oversteken om door het weiland te raken.

 

Van de gelegenheid maken we gebruik om een banaan, reepje of buurman en buurman koekje te eten. Ad geeft een slak water en dan beginnen direct de mooie verhalen weer los te komen. Rob is het nog niet helemaal eens met het vorige stukje over faken en ieder heeft hier zijn commentaar op. We besluiten maar snel weer op te stappen voordat het te heftig zal worden.

Naar de Oosterschelde om daar vervolgens buiten over de dijk naar Colijnsplaat te fietsen. Ik heb een andere versnelling gekregen, deze bevalt beter. Met een zeeeer aangename snelheid doorkruisen we het eiland richting ons eindpunt. Toch weer 44 lekkere kilometers en een boel lol. Daar maken we nog wat afspraken voor de volgende tocht. Zondag weer mannen! Bedankt!
 
Mattijs