X-Treme ATB Toerteam Goes: “Faken”

Algemeen

GOES – Dinsdagavond 21 april staan er weer 10 X-Tremisten klaar voor een tochtje door Zuid-Beveland. Ad, Louis, Rob, Jaap, Peter, Marc, Jaap, Mattijs, Eelco en ondergetekende. Voor ik bij Fitland aankom zie ik voor mij 3 dames wandelen waar van er één een heel strakke jurk aanheeft waar haar eh “hoe zal ik het fatsoenlijk zeggen” derriére er erg geprononceerd uitpuilde. “Helaas”moesten wij wachten voor het stoplicht bij de Praxis.

Ik probeerde mij op wat anders te concentreren, maar elke keer gingen mijn ogen naar dat kunstwerkje. Toen Rob er ook nog bij kwam was het hek helemaal van de dam. Zijn ogen zaten zowat op steeltjes.

Samen fietsen we bij groen licht naar Fitland en de eerste schunnige opmerkingen vliegen al door de lucht. Het wordt weer een van die avonden dat er geen fatsoenlijk gesprek gevoerd zal worden.

Bij Fitland aangekomen hebben Rob en ik al een sterk verhaal te vertellen. Er is veel hilariteit, vooral over het liefdesleven van Rob die beweerd dat hij het zijn vrouw altijd naar haar “zin”maakt. Hoongelach alom nu. Is je vrouw een goede actrice Rob? Speelt ze toneel bij de kleine comedy Rob? Heb je nooit van Faken gehoord Rob? Je merkt het wel zeker, Rob is de pineut vanavond.

Het wordt hoog tijd dat we gaan fietsen en aan wat serieuzere zaken gaan denken. Via de Hollandse hoeve gaan we naar het oude X-Treme parcours bij de AKF waar we wat heuveltjes beklimmen. Vandaar weer terug naar de Hollandse hoeve en onderlangs de Kattendijkse dijk richting het huis van Peter Kodde.

Voor wij daar aankomen moeten wij nog over een”monumentale” brug. Deze brug wordt waarschijnlijk als beschermd monument bijgeschreven. Met gevaar voor eigen leven lopen we over het gammele ding en willen we weer verder rijden. Maar voor we een meter gereden hebben breekt Rob zijn ketting. Natuurlijk Rob weer. Dat heb je er van als je zulke sterke verhalen verteld Rob!!!

Ik heb vorig jaar beloofd dat ik wat biografietjes zou schrijven over onze leden die bij ons meerijden en die zou verwerken in mijn stukjes die ik schrijf, maar door omstandigheden is dat er niet van gekomen. Maar nu probeer ik dat toch weer te doen.

Dus, omdat Rob toch de pineut is vanavond, is hier zijn biografietje.
Rob Spelier is de broer van Ad Spelier en is uitbater van het Lunchcafe Stadhuis in Goes.
Hij is jarenlang sponsor geweest van Team X-treme.
Hij is groot, kaal, brutaal en heeft een hart van goud.
Bij elke dame die hij ziet roept hij HOIIIIII of GOEJEMORGENNNNN. Kortom een enorme charmeur.

Genoeg geleuterd. Nadat zijn ketting gerepareerd is rijden we langs de villa’s van Peter en Andries richting Kattendijke en vandaar naar Wemeldinge waar we de versieringen voor Koningsdag gaan bekijken. De overdreven ooohs en aaahs zijn niet van de lucht, maar het ziet er voor wie er van houd best gezellig uit.

Nadat we buiten Wemeldinge nog een plas en bananen pauze hebben gehouden en gekeken hebben of we rond een koeien drinkput konden rijden (niet dus), fietsen we naar het crossterrein van Wemeldinge waar we als waren we echte motorcrossers nog een rondje hebben gecrost.

Het wordt nu toch wat frisser en het wordt ook al schemerig, dus is het tijd om weer richting huis te gaan. We brengen Ad en Louis nog netjes naar Wilhelminadorp en van daar weer terug naar Goes waar we bij Fitland weer afscheid van elkaar nemen.

De laatste woorden die we van Rob hoorden waren dat hij nog even een gesprekje met Marjo moest aangaan. Zou het over faken gaan?

Nou, dit was het weer. Het leek wel een aflevering van 50 tinten grijs, maar het was gewoon weer vrolijke avond van een stel malloten bij elkaar.
 
 
Groet
 
Piet Padje