X-Treme Toerteam: Afsluiting winter zondagtrainingen

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE Afgelopen zondag 30 maart was het weer zover. De afsluiting van een lange winter zondag ochtend trainingen. Dit jaar eigenlijk vrij tam verlopen, geen sneeuw, geen ijs, geen vrieskou. Maar wel veel wind, soms regen en altijd een goede bezetting op de zondag ochtend.

We hebben een “special” gepland op Schouwen en in Johan Hendrikse een goede gids gevonden. Om 9 uur melden we ons op het parkeer terrein van het Sportcentrum Westerschouwen. Johan staat al klaar. Het is nog vrij fris maar het beloofd een lekkere dag te worden.

We beginnen met een rondje over het Patrick Tolhoek parcours. Even warm worden. Nou dat duurt in dat bos meestal niet erg lang en al snel hebben we een lekker tempo te pakken en knallen we over het technische parcours. Zelf ga ik even iets te enthousiast de bocht in en vlieg er net zo snel weer uit. Een paar blauwe plekken en een gedeukt ego maar snel weer op de fiets. Blijft toch echt een lekker rondje.

Als we warm zijn verzamelen we bij het start punt en gaan we via de dijk onverhard naar Burghsluis om vervolgens onder de dijk door te fietsen tot de Schelphoek.
Daar maken we door het bos nog een mooi rondje om door te steken naar Noordwelle.

20140410-4 Toerteam afsluiting winter 2014Onderweg moeten we nog even met een pondje over, we houden het netjes, in 2 groepjes steken we over. Op Noordwelle begroeten we iedereen netjes deze morgen, onze gids komt er ten slotte vandaan. Dan over de weg richting Scharendijke, dat geeft ons de kans even de benen te laten spreken en al snel hebben we een lekker tempo te pakken. Bij de Kabbelaarsbank rijden we nog de “zwarte “route. Wel heel leuk, draaien en keren maar echt “zwart” is het niet.

Dan begint er een ander hoofdstuk van onze tocht, dat deel heet “de lekke band van Rob”. Als we het rondje klaar hebben heeft hij een lekker achterband, dat gebeurt meer en gezamenlijk maken we die, natuurlijk altijd met grappen en grollen erbij. Even wat drinken, koekje erbij.

Als we de Brouwersdam oprijden is die achterband weer lek, ook dat kan nog, wel snel. We besluiten om even een pauze te houden bij Beach Cafe Perry. Maar voor we daar zijn staat die band weer plat. Eerst maar even wat drinken en eten. Lekkere koffie met appeltaart. We zijn met 13 dus dat is best een werkje.

Ondertussen is de zon lekker gaan schijnen en loopt de temperatuur op. Zo ook de gemoederen als er allemaal dames op het terras gaan zitten! Genoeg om naar te kijken.

Na de nodige reparatie van de band blijkt dat de buitenband te los zit en zo dus het ventiel van de binnenband steeds afscheurd. Als we in Renesse aankomen hebben we 6x een band gewisseld en besluit Rob daar in een cafe te wachten tot we terug zijn.
We rijden nog een paar mooie lusjes over paarden padjes en door de duinen voor de hoogte meters.
Bij het parkeerterrein even de fietsen inladen en Rob op gaan halen. Het was een mooie ochtend.

Nogmaals, Johan bedankt en tot de volgende keer.

Groet

Mattijs