Winnaars BB Trofee en PT Trofee 2013 bekend

Algemeen

20140329-1  20130415  Milan Vader archieffoto 20130415 - foto Ingrid Vader20140329-4 Winnaar PT trofee 2013 Rob Oosterhuis - foto Ingrid VaderBURGH-HAAMSTEDE Afgelopen zaterdag, tijdens de Jeugd Mountainbike Wedstrijd in Burgh-Haamstede, werden de Bart Brentjens Trofee 2013 en de Patrick Tolhoek Trofee 2013 uitgereikt aan respectievelijk Milan Vader en Rob Oosterhuis.

Deze trofeeën worden jaarlijks toegekend aan respectievelijk de prestatieve- of recreatieve mountainbiker met de meest bijzondere en aansprekende (jaar)prestatie(s) en de vrijwilliger die zich het afgelopen jaar (of de afgelopen jaren) zéér verdienstelijk heeft gemaakt voor de wielersport, in bijzonder het mountainbiken.

20140329-5 Winnaars BB- en PT trofee 2013 Cor van de Berge namens Milan Vader en Rob Oosterhuis - foto Ingrid VaderFons van Dorsselaer, KNWU districtsbestuurder en winnaar van de Patrick Tolhoek Trofee 2012, reikte beide prijzen uit.

Eerst was Rob Oosterhuis aan de beurt. Rob was volkomen verrast toen hij doorkreeg dat het om hem te doen was.
Rob verdient de Patrick Tolhoek Trofee omdat hij van groot belang is geweest bij het realiseren van het nieuwe trainingsparcours in Goes. Mede door zijn onderhandelingen met de gemeente en inzicht hoe een mooi trainingsparcours er uit zou moeten zien, is er in 2010 een schitterend trainingscomplex gerealiseerd.
Ook was hij initiatiefnemer en bedenker van het nieuwe trainingsparcours in Vlissingen dat over enkele weken opgeleverd zal worden én hij was betrokken bij de uitbreiding in 2009 van het Patrick Tolhoek parcours in Boswachterij Westerschouwen. Dat allemaal om mountainbike laagdrempelig en toegankelijk te maken.
Rob was tevens betrokken bij de organisatie van mountainbike evenementen in Zeeland en verkende met zijn zoons het mountainbiken in Nederland en België.

Omdat Milan een wedstrijd in België moest rijden met het TROI team kon hij de prijs niet persoonlijk in ontvangst nemen. Zijn eerste trainer en ere-lid van ATB Team X-Treme, Cor van den Berge, nam namens Milan de Bart Brentjens Trofee in ontvangst.

Het juryrapport vermeldt onder andere: “Milan verdiend deze prijs omdat je gewoon niet om zijn prestaties van 2013 heen kan. Hij is een leuke en serieuze jongen, die hard werkt aan zijn topsportcarrière en de trofee wederom zeer zeker verdiend”.

Resultaten 2013
Nederlands Kampioen Junioren in Groesbeek
9e plaats als 1e jaars junior op het Europees Kampioenschap in Bern
1e plaats Swiss Cup in Granischen
3e plaats Swiss Cup in Solothurn
2 overwinningen  in de Dynasys Topcompetitie Nederland

 

20140329-20 Uitreiking BB en PT trofee- fotocollage Anton Koens