Wijzigingen KNWU lidmaatschap & wedstrijd licenties

Algemeen

PAPENDAL – Als lid van ATB Team X-Treme ben je tevens (verplicht) lid van de KNWU. De hiervoor verschuldigde contributie-afdracht wordt via de club geregeld. Dit jaar gaat echter het één en ander veranderen m.b.t. dit KNWU lidmaatschap en wedstrijdlicenties.

Naast de algemene ondersteuning van de werkzaamheden van de KNWU was je met het KNWU Basislidmaatschap verzekerd tijdens trainingen, activiteiten en Club- / Interclubwedstrijden zoals de Zomercup en Wintercompetitie. Ook kon je hiermee eens een keer deelnemen aan een Landelijke Jeugd (LJC-MTB) wedstrijd of FUN-klasse wedstrijd. Dit gaat veranderen.

Voortaan ben je met het KNWU lidmaatschap alleen verzekerd tijdens clubtrainingen en clubactiviteiten zonder wedstrijdelement. De contributie afdracht wordt dan ook gehalveerd naar €7,00 .

Om te kunnen deelnemen aan Club- / Interclubwedstrijden of clubactiviteiten met een wedstrijdelement zal je voortaan in het bezit moeten zijn van een Startlicentie. Als je zomaar een enkele keer wilt meedoen is vanaf maart een DAG-Startlicentie beschikbaar.

Voor deelname aan Nationale wedstrijden, vanaf dit jaar dus ook voor de LJC-MTB wedstrijden, dien je een KNWU Rennerslicentie te bezitten. Uitzondering hierop is deelname met een DAG-Startlicentiedoor door clubleden aan de door die club zelf georganiseerde LJC-MTB wedstrijd.

De kosten van licenties zijn afhankelijk van soort, categorie en/of leeftijd.

KNWU toelichting introductie Startlicentie

Alles over de Startlicentie

Wat kun je met welk KNWU-lidmaatschaps- / KNWU-licentievorm?

Informatie licenties en aanvragen

KNWU-tarieven 2021