Wie neemt het voortouw voor deelname aan NK Team Relay

Algemeen

Tijdens het Papendal Bike Event, op 10 en 11 mei, wordt het NK Eliminator en het NK Team Relay georganiseerd. Schrijf je snel in, want vol is vol.

Wellicht leuk om met ATB Team X-Treme mee te doen aan het NK Team Relay. Wie pakt de handschoen op en gaat er mee aan de slag?

NK Eliminator:

Vier rijders gaan de strijd met elkaar aan op een kort MTB pacours van tussen de 500 en 1000 meter. Per ronde gaan de twee snelste rijders door naar de volgende ronde, de twee langzaamste rijders zijn geëlimineerd uit de wedstrijd.

Bij inschrijving voor de verschillende categorieën van het NK MTB Eliminator is het verplicht een KNWU licentienummer in te vullen, met uitzondering van de Funklasse.

De categorieën waarvoor je kan inschrijven zijn terug te vinden op de site van de organisatie (zie onderstaand de link).

NK Team Relay:

Het MTB Team Relay is een spectaculair onderdeel waarbij teams van 4 personen (1 vrouw en 1 man 19- en 1 vrouw en 1 man 19+) in estafettevorm ieder 2x het MTB parkoers (á ongeveer 3km)  afleggen.

Mocht het team niet kunnen voldoen aan de juiste samenstelling dan mag het wel starten maar dingt het niet mee naar de eindprijzen.

Er zal een NK zijn voor KNWU/UCI teams en daarnaast een apart NK voor KNWU verenigingen. Licentiehouders kunnen zowel uitkomen in het NK voor teams (ook als zij niet officieel deel uitmaken van dit team) alsmede voor het NK voor verenigingen. Om deel te nemen aan het NK voor clubs dienen de renners wel de naam van de desbetreffende vereniging op de licentie hebben staan. Naast dit officiële NK MTB team relay is er ook een wedstrijd voor bedrijven en vrienden teams (sportieve fietser).

Klik HIER om je in te schrijven. Let op: De NK’s kunnen alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen. Meld jezelf en jouw team dus zo snel mogelijk aan!

Met vriendelijke groet,

Geeske van Wijk
Medewerkster Sport